Hirdetés

Corsair 4000D Airflow és iCUE 4000X RGB házak tesztje: rács vagy üveg?

Végre megválaszolhatjuk azt a kérdést, hogy mennyit számít, hogy egy háznak üveggel borított vagy rácsos előlapja van.

Szerelés

Ahogy az egy ekkora monstrumtól elvárható, a Corsair ház gond nélkül nyelte el a tesztek során használt ASUS Z170-Deluxe alaplapot és az NVIDIA GTX Titan videokártyát, de a később a hőmérsékleti teszthez beszerelt Noctua NH-D15 hűtővel sem gyűlt meg a baja.

[+]

Hirdetés

Ahogy azonban az egy ekkora processzorhűtőnél lenni szokott, beépítés után már nem sok hely maradt a hűtő és a ház teteje között, így mindenképp gondolkodjunk előre, és a 8 tűs EPS csatlakozót még azelőtt kössük be, hogy a lapot hűtőstől a helyére csavaroznánk, mert később a kézfejünk már biztos nem fog kényelmesen beférni oda.

[+]

Ezt a nagyobb toronyhűtők szülte általános problémát leszámítva nem ütköztünk akadályba a rendszer összeszerelésekor. Az alaplapi kábeleket kényelmesen a helyükre tudtuk illeszteni, igaz ez az EPS, a 24 tűs ATX és a VGA tápcsatlakozókra, illetve a különböző kivezetésekre és a SATA kábelre is.

[+]

Az egyszerű kábelezés a jól átgondolt kábelrendezési megoldásoknak köszönhető, ugyanis az alaplaptálca és a jobb oldallemez között mindössze 25 milliméter mély hely áll rendelkezésünkre, de a csatornának, a sok rögzítőpontnak, illetve a széles kivágásoknak köszönhetően minden vezetéket a helykihasználás szempontjából optimális helyen tudtunk elvezetni. Mindez ráadásul úgy értendő, hogy a szerelést szándékosan az RGB kontrollerrel ellátott modellben végeztünk, mert az ebből a szempontból elméletileg a problémásabb verzió, de még ennek ellenére sem izzadtunk meg az oldallapok le- és felszerelése között eltelt időben.

[+]

A tápegység kamrájában még úgy is elegendő hely állt rendelkezésünkre a kábelek felesleges részeinek eligazgatására, hogy nem toltuk arrébb a merevlemezek keretét. Bár igaz, hogy az általunk használt moduláris tápegységnek nincs is túl sok felesleges vezetéke, de az áthelyezhető merevlemezkeretnek hála egy olcsóbb, fix kábelezésű táp esetében sem lesz gond a használaton kívüli kábelek elrendezésével.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés