Hirdetés

Corsair 4000D Airflow és iCUE 4000X RGB házak tesztje: rács vagy üveg?

Végre megválaszolhatjuk azt a kérdést, hogy mennyit számít, hogy egy háznak üveggel borított vagy rácsos előlapja van.

Belső

Az oldallapokat óvatosan lekapva egy méretes, két kamrára osztott belteret kapunk, mely Mini-ITX-től egészen E-ATX méretig fogad alaplapokat. A processzorhűtők között szintén nem nagyon kell válogatnunk, hiszen akár 170 mm magas példányok számára is van hely, míg a grafikus kártyák hosszának tekintetében 360 mm a felső határ. Utóbbit egyébként akár az alaplappal párhuzamosan is beszerelhetjük, hiszen ehhez rendelkezésünkre áll két állított PCIe slot, az ehhez szükséges riser azonban nem a csomag része, ennek beszerzéséről külön kell gondoskodnunk.

Hirdetés

[+]

A hűtő utólagos felszerelését, illetve az alaplap bekábelezését az alaplaptálca és a tápegység takarólemezének kivágásai teszik egyszerűbbé.[+]

Az alaplap helyétől jobbra eső kivágásokat egy acéllemez takarja el, ezzel is letisztultabbá téve a már összeszerelt számítógép belterét, ráadásul ezt az elemet hátulról egyetlen csavar rögzíti, így szerelés közben könnyedén kivehetjük, sőt igény esetén akár arrébb is tehetjük néhány centivel, hiszen két rögzítőpont is rendelkezésünkre áll.


[+]

Az alaplaptálca másik felén virítanak a közvetlenül a tálcára szerelt SSD-konzolok (melyeket akár a tápegység takarólemezére is átpakolhatunk, hála a két, ebből a célból kifúrt csavarhelynek), de a tápegység kamrájában is megbújik egy merevelmezkeret, melyben két darab, 3,5 hüvelykes meghajtónak jut hely. Ezt a keretet kézzel oldható csavarok rögzítik a ház vázához, melyeket kioldva pár centivel odébb, az előlaphoz közelebb is rögzíthetünk a keretet, így biztosítva több helyet a tápegység kábeleinek.

[+]

Ha már szóba kerültek a vezetékek, érdemes megemlíteni a Corsair RapidRoute névre keresztelt kábelrendezési megoldását, ami azért nem akkora találmány, mint amilyen menő a neve, hiszen csupán egy fentről lefelé húzódó csatornáról és néhány tépőzáras rögzítőelemről van szó, de azért mindenképp nagyon hasznos kiegészítő.

[+]

Fontos elem még az a hatportos RGB-kontroller, mely a csatorna jobb oldalán kapott helyet, ezt az alkatrészt azonban csak az iCUE 4000X RGB modellben találjuk meg, vagyis ha a többi verzióba szeretnénk világítós ventilátorokat szerelni, akkor vagy be kell szereznünk egy kontrollert, vagy egy elegendő RGB-csatlakozóval rendelkező alaplapot kell beszerelnünk.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése Corsair 4000D Airflow Corsair iCUE 4000X RGB
Elérhető színek fekete, fehér
Méret (mé x sz x ma) 453 x 230 x 466 mm
Tömeg 7,85 kg
Anyaga acél, edzett üveg, műanyag
Beszerelhető alaplapok E-ATX, ATX, microATX, Mini-ITX
5,25"-os helyek száma 0 db
3,5"-os helyek száma 2 db
2,5"-os helyek száma 2 db
Bővítőkártyahelyek száma 7 + 2 db
Beszerelhető ventilátorok - Előre: 3 db 120 vagy 2 db 140 mm
- Fentre: 2 db 120/140 mm
- Hátra: 1 db 120 mm
Gyárilag beszerelt ventilátorok - Elöl: 1 db 120 mm
- Hátul: 1 db 120 mm
- Elöl: 3 db 120 mm, RGB
Beszerelhető radiátorok hossza - Előre: max. 360 mm
- Fentre: max. 280 mm
- Hátra: max. 120 mm
Előlapi csatlakozók - 1 x USB 3.0 Type-A
- 1 x USB 3.1 Type-C
- 1 x 3,5 mm jack (kombinált be- és kimenet)
Beszerelhető processzorhűtő max. 170 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya max. 360 mm hosszú
Beszerelhető táp szabványos ATX, max. 180 mm hosszú
Extrák Edzett, sötétített üveg oldallap, eltávolítható porszűrők Edzett üveg oldal- és előlap, eltávolítható porszűrők, beépített RGB kontroller
Gyártó honlapja www.corsair.com
Termék honlapja 4000D Airflow iCUE 4000X RGB
Fogyasztói ára 87,90 euró (kb. 32 000 forint) 119,9 euró (kb. 43 000 forint)
Garancia n. a.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés