Hirdetés

Phanteks Enthoo Evolv X: mi kellhet még?

Az akár két rendszert is fogadó, E-ATX méretű gépház ugyan már nem új modell, de rengeteg érdekes tulajdonsággal bír.

Külső

Ezúttal egy olyan gyártó házát vetettük alá alaposabb vizsgálatnak, aki ugyan több mint tíz éve a piacon van, mégsem járt eddig még tesztlaborunkban egyetlen terméke sem. Ez a Phanteks, akitől az Enthoo Evolv X számítógépház érkezett hozzánk tesztelésre. Ebből a házból egyébként létezik Mini-ITX, microATX és ATX verzió is (Evolv ITX, mATX és ATX néven), nálunk viszont most a legnagyobb, E-ATX alaplapokat is fogadó kivitel járt.


[+]

Az Evolv X acélvázra épül, ám burkolóelemei már alumíniumból készültek. Ennek ellenére a ház 15 kilogrammot nyom a mérlegen, ami még E-ATX-viszonylatban is nehézsúlynak számít, ehhez a tömeghez pedig nagyban hozzájárul az az edzett üveglap, amiből nem csak bal, de jobb oldalra is került egy.

Hirdetés

[+]

A ház elejét egy középen besüllyedő alumíniumlemez borítja, melynek felső élén egy felhajtható ajtó mögött érhető el a két USB 3.0 port, az audiocsatlakozók, az USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozó, illetve az előlap két szélén, illetve a tápegység takarólemezének élén elhelyezett ARGB-szalagok mód- és színváltó kapcsolója. A bekapcsológomb nem véletlenül maradt ki a felsorolásból, ugyanis az a ház tetejére került, ezzel megkönnyítve azok életét, akiknek a padlón lakik a számítógépük, és megnehezítve azokét, akiké az asztalon van. Az előlappal kapcsolatban érdemes még megemlíteni az alsó rész közepén látható kivágást, aminek köszönhetően billentés nélkül is megragadhatjuk a ház alját, ami a kész gép pakolgatása során lehet hasznos, illetve hogy a levehető előlap és a ház elejének szélei között nincs érintkezés, ezzel is biztosítva a levegő szabad áramlását.


[+]

A hátoldalon alulról felfelé haladva a tápegység nyílását, illetve az annak beszerelését megkönnyítő keretet, a hét fekvő és három álló PCIe bővítőkártyanyílást, a hátsó ventilátor szellőzőjét, valamint az alaplapi kivezetések kivágását pillanthatjuk meg. A hátlap tetején találunk még egy csavarokkal rögzített lemezt is, melyet kiszerelve lehetőségünk van egy második, maximum Mini-ITX méretű alaplapba szerelt rendszer fejjel lefelé történő beszerelésére is.


[+]

Ezt a műveletet gyári állapotban sajnos nem tudjuk elvégezni, szükségünk lesz hozzá még egy külön megvásárolható keretre is, továbbá a tápegységet is úgy kell megválasztanunk, hogy az képes legyen egyszerre két rendszer kiszolgálására, ami igaz például a Phanteks RevoltX modellekre.


[+]

A ház alja különösebb érdekességeket nem rejteget, itt a ház dizájnjához igazodó, csúszásgátló tappancsokkal ellátott talpakon kívül csak egy hátrafelé kihúzható porszűrőt találunk, mely a tápegység felé igyekvő szennyeződéseket hivatott a házon kívül tartani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés