Hirdetés

SilentiumPC Armis AR5X TG RGB: fényűző üvegház

Belső helykínálata és külseje miatt is érdekes a ház, de azért van még rajta csiszolnivaló.

Bevezető és külső

Több mint 5 év eltelt azóta, hogy utoljára SilentiumPC logóval fémjelzett számítógépház járt tesztpadunkon. Akkor meg voltunk elégedve a látottakkal, bár furának tartottuk, hogy egy viszonylag újnak számító lengyel márka épp abban az időben kezd bele a házgyártásba, mikor mindenki a PC-s piac gyengülését jósolta. A brand azonban még mindig létezik, ráadásul nem mondható, hogy lustálkodnának, jelenleg kereken 30 különböző ház szerepel kínálatukban.


[+]

Legutóbbi tesztünk óta jelentős változáson ment keresztül a piac, manapság leginkább az üveg és az RGB lettek a legnépszerűbb trendek – cikkünk főszereplője sincs híján ezeknek. A SilentiumPC Armis AR5-nek több különböző variánsa létezik, mi a két oldalán üveggel borított, színesen világítani képes ventilátorokkal felszerelt AR5X TG RGB változatott vettük alaposabban szemügyre, mely 28 000 forint körüli árával a gyártó drágább termékei közé sorolható.

Hirdetés

Külső

A főleg acél alapanyagú ház tehát igen nagy százalékban tartalmaz edzett üveget, a – szemből nézve – bal oldallap teljes egészében ebből az anyagból készült, rögzítése a sarkokba fúrt lyukakon keresztül a mellékelt, kézzel is oldható csavarok segítségével történik. A váz kör alakú kitüremkedései elég hosszan kinyúlnak ahhoz, hogy akár csavarok nélkül is megtartsák az üveglapot, így a felszerelésnél nem kell feltétlenül fognunk, így nem tapicskoljuk össze a felületet.


[+]

Az átellenes oldalon található takarólemezen már nem találunk ablakot, az acél oldallap belső fele pedig szintén csupasz, hangszigetelő szivacsnak nyoma sincs. Mindkét oldalon a ház eleje felé haladva méretes szellőzőrácsba ütközhet a tekintetünk, mögötte pedig kivehető porszűrőket találunk, melyekhez az előlap levétele után férünk hozzá.


[+]

A gépház eleje szintén a fotózások során annyira utált, tükröződő, színezett üvegből készült, amit alul és felül is trapéz alakú kivágások díszítenek. Az így keletkezett nyílások biztosítják a helyet alul a gyártó logójának, felül pedig az I/O panelnek, mely a világításvezérlő és a bekapcsológomb mellett két-két 3,5 milliméteres jack és USB 3.1 csatlakozónak ad otthont. Érdekesség, hogy a nagytesónak is tekinthető AR7X TG RGB esetében ez a panel megcserélhető alul elhelyezkedő párjával, ez az 5-ös modellre sajnos nem igaz. Az előlap egyébként egy határozott mozdulattal lerántható a helyéről, ám mivel nem kívántuk átszerelni a mögötte található ventilátorokat, néhány barátságos mozdulat után a szereplők épségét figyelembe véve inkább feladtuk a dolgot.


[+]

Hátul a szokásos toronyházas elrendezéssel nézhetünk farkasszemet, felül találjuk az alaplapi kivezetések helyét és a 120 mm-es ventilátorhoz tartozó szellőzőrácsot, alattuk pedig a 8 darab bővítőkártyahely sorakozik egymás alatt. Legalulra kerül a tápegység, melyet mellékelt keret hiányában belülről kell behelyezni.


[+]

A tetőlap nagy részét a mágnesesen rögzített porszűrő foglalja el, ezt egy egyszerű mozdulattal eltávolíthatjuk, megkönnyítve a rendszeres takarítást. A ház alsó oldalára szintén került egy porszűrőnek nevezett fémrács, valamint itt tudjuk betekerni a ház aljába beépíthető adattároló csavarjait. A négy, szivacsbetétes műanyagtalpat egy-egy csavar eltávolításával akár ki is cserélhetjük egy másik megoldásra, ha szeretnénk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés