- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
dReFiX
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ZTE ZXV10 H201L eszköz, rá csatlakozunk két-három telefonnal is wifin keresztül, egy darabig van internet, aztán a telefonon szürke lesz a wifi jel és el megy a net, ez valami hibás beállítás lehet vagy mi az isten van ezzel ?Köszi a segítséget, lassan felrobbanok
Eddig egy speedport hwg volt itt, az is kuka lett, mert azon folyamatosan volt wifi, viszont se gmail levelek se viber üzenetek se semmilyen "kvázi titkosított" dolog nem jött át csak netezni lehetett....
-
Faterkam
addikt
Nálunk a szerelő hamar rövidre zárta, nem bírja a 20Mb/s a vonal, mer öreg
-
eclipse92
tag
válasz
Titmouse09 #495 üzenetére
A régi pirelli nekem is hozta még a 21megabitet is..ez a zte meg nem..és ráfogják arra hogy rossz a vonal..
(#496) antivirtel:
Nálunk a technikusuk 24megabitet mért a vonal sebességére, és ebből tud 12-13at (ha jó kedve van 2 hónaponként 1 hétig 16ot)..Jelenleg ennyire szinkronizált.. Rate (Up/Down) : 1278/14332 kbps
és a zte szerint ennyit bírna a vonal : Max Rate(Up/Down) : 1911/25128 kbpsSpeedtest:
-
antivirtel
csendes tag
Nos az instabilitás: a kiérkezett technikussal lecseréltettem az előző Speedport W 724-re...
érdekes módon, most működni látszik abban az a dolog, ami miatt az előző Speedportot lecseréltettem erre a ZTE-re. Ha minden jól megy, még akár VDSL-es sebességre is áttérhetek: a 20 Mbit/s-es csomagra - a technikus szerint a mért 18 Mbit/s le, az érdemessé teszi a váltást - és az ára sem kétszerese (csak pár száz Ft a különbség), szóval jobban megéri...
-
Faterkam
addikt
válasz
antivirtel #492 üzenetére
Nálunk is megnézték a vonalat és a hölgy itt is hibát észlelt. a 20MB/s helyett, jó ha van 13-14MB/s. Holnap jönnek házhoz. Kíváncsi vagyok mi lesz a vége!
-
antivirtel
csendes tag
válasz
Faterkam #491 üzenetére
Kb. soha - ilyen cég ez... én éppen 4. alkalommal jelentem be az instabilitását a cuccnak. Megnézi a hölgyike a "vonalmérést" - ott van valami - de mikorra elérhető a műszaki kolléga, a hiba már nem is létezik... Mindig elmondom, hogy az eszköz lehet hibás, debugolják már a krva firmware-t, de ők tesznek rá...
Jó volt a BTel-el, ameddig ki nem húzta alóluk a vonalat a T, ilyen és ennyi gondom sosem volt.
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A Kedves Telekom küldött futárral egy ilyen csodát, ma megkaptuk az SMS.-t hogy beüzemelhetjük. Mindent összekötöttem, net Wifi minden van, csak telefon vonal nincs, állandó foglalt jelzés, ha felvesszük. Van valakinek valami ötlete? -
booral
újonc
válasz
Titmouse09 #486 üzenetére
Igen van egy tp link,holnap kipróbálom külön a modemet csak.
-
Titmouse09
aktív tag
Úgy látom te a 0-s alhálózatban vagy.
Van másik routered is a ZTE után?
Ha igen akkor azon keresztül nem fogod elérni, ehhez közvetlenül őrá kell csatlakozni.
Ha nincs, akkor csak simán át lett írva az IP címe, így a 192.168.0.1 címen tudod elérni a böngészőből is.Ui: a ping tesztnél a legfontosabb rész az, hogy mit pingelsz, tehát hiába tudod a Google-t pingelni, ha a routeredet akarod elérni. Persze, így látjuk, hogy jó a neted, de most nem is ez volt a probléma
-
booral
újonc
válasz
Titmouse09 #484 üzenetére
Ahogy nézem itt csak a router tulajdonságai vannak lehet a modem,router ütközik?Közben sikerült ping tesztet csinálnom az eredmény
C:\Users\>ping google.hu
google.hu [216.58.209.195] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 216.58.209.195: bájt=32 idő=22 ms TTL=56
Válasz 216.58.209.195: bájt=32 idő=27 ms TTL=56
Válasz 216.58.209.195: bájt=32 idő=23 ms TTL=56
Válasz 216.58.209.195: bájt=32 idő=23 ms TTL=56
216.58.209.195 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 22ms, maximum = 27ms, átlag = 23ms -
booral
újonc
válasz
Titmouse09 #482 üzenetére
Kiprobáltam és nem. a kérésre nem érkezett válasz határidőn belül
-
csaksike
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég le lett cserélve a régi modemem erre a termékre új szerződés miatt (csak hűségidő változott). A csere óta 10MB helyett 6,5MB a sebesség. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Ügyfélszolgálatot hívtam, de csak szerencsétlenkednek, meg mondják, hogy nekik csak 1MB-t kell garantálni.... Lényeg, hogy csere előtt jött max sebességgel, most meg lényegesen kevesebbel. Köszönöm! -
Firka30
tag
No,megoldódott minden
-
Firka30
tag
válasz
antivirtel #475 üzenetére
Nemtudom
Pár routert belőttem már,de ez így elsőre nem ment...
Az torrent portokat már sikerült -
antivirtel
csendes tag
Hogy hogy? Nmap open-nek titulálja, de mégsem enged be? Gondolom a static DHCP-t belőtted arra a hostra... Próbáld a feljebb említett hacking prot.-t kikapcsolni, ha az sem segít, akkor a tűzfalat is - feltéve, hogy jól lőtted be a port FW-t, és nem fordítva pld: a külső portot a belsőnek, stb...
-
Firka30
tag
Tegnap kaptam egy ilyen eszközt én is...nekem se akar összejönni a port nyitás
-
Vynx
tag
válasz
antivirtel #472 üzenetére
Jaja
-
Vynx
tag
Sziasztok!
A mai napon én is kaptam ilyen csodálatos kínai cuccot. Nekem erre a Security-Firewall-Anti-Hacking Protection -> Anti-Hacking Protection bekapcsolásra nem akartak betölteni az oldalak. Szóval érdemes kikapcsolva hagyni.
-
antivirtel
csendes tag
válasz
eclipse92 #469 üzenetére
Mert amúgy az van, hogyha éppen a hibát észlelem, és megnézi a kisasszony a vonaltesztet, akkor lát valamit... tehát valami csak lesz... de mire egy szakértőhöz jut a cucc, addig már lehet, hogy megoldódik... Mellesleg az is érdekes, hogy éjjel is jelentkezik... nagyon furcsa...
Bejelentem akkor a következő előfordulásakor...
-
eclipse92
tag
válasz
antivirtel #468 üzenetére
hm.. ismerős.. pár nap múlva próbáld megint hibára.. hátha
sajnos ilyenek.. ha ők bentről nem látnak semmi hibát akkor nem nagyon foglalkoznak vele..
-
antivirtel
csendes tag
Nos lezárták a hibajegyet, megint nem találtak semmit, de most a csákó ki sem jött... Nem igaz...
-
eclipse92
tag
válasz
antivirtel #465 üzenetére
Az lehetséges hogy szoftveres.. egy próbát megér jelentsd be.. és kiküldenek egy mukit meglesi
Hát az oldaluk az tényleg elég katasztrofális amióta átálltak erre az új "dizájn"ra..
-
antivirtel
csendes tag
válasz
eclipse92 #464 üzenetére
Értem, hát az probléma - de az egyik ügyintéző mondott pár érdekes dolgot, jót kaptam akkor
Pld. hogy jelentsem be azt, hogy melegszik, és nem kapcsolódik egyáltalán a nethez
Ami tulajdonképpen igaz is... azonban meg kellene nézni, hogy pontosan mivel van baja, mert a kábelest is leejti, szóval szerintem ez már valami szoftveres hiba lesz...
Speedportra meg nem akarom visszacserélni, a krva DDoS protection miatt, amit nem lehet beállítani/kikapcsolni egyáltalán...Na az oldalukon nem tudom belőni a címet, szóval épp nagyon jó, nem tudom ezt kinyomozni...
-
eclipse92
tag
válasz
antivirtel #463 üzenetére
Lehetséges valami a wifivel van..viszont azt hibára nem lehet bejelenteni..mert csak "kényelmi" funkció.. nem kötelesek javítani akkor se ha percenként leszakadnak róla az eszközök..
Nem szoktak olyat csinálni.. optikai hálózat 2 gigabitet is tud.. szóval van benne elég tartalék
-
antivirtel
csendes tag
válasz
eclipse92 #462 üzenetére
Nekem több eszközön is tapasztalható, hogy egyszerűen nem lesz net, de ha újracsatlakozok, akkor rögtön újra lesz... szerintem ez hiba lesz, nem igaz?
Igen, ez jó ötlet - de olyat nem csinálnak, hogy van optika, de mégsem adnak csak X mennyiséget, hogy ne legyen túlterhelve?!
-
eclipse92
tag
válasz
antivirtel #461 üzenetére
A Wifi nekem is 40Mhz-n van de nem szakadozik. max akkor ha már több falon keresztül használjuk.
Azt megtudod nézni hogy a környező falukban milyen csomag érhető el (telekom oldalán mikor az internet csomagokat nézed be lehet írni a cimet és megmutatja mekkora a max elérhető csomag) ebből kikövetkeztethető hol van optika, és hol nincs.
-
antivirtel
csendes tag
válasz
eclipse92 #460 üzenetére
Igen, a szakadásokat én is tapasztaltam - de nekem a WiFi-n akaszt meg, ha újracsatlakozok, helyre jön... Beállítottam am a 40 MHz-s 2 csatornás WiFi-t, lehet azt ki kéne kapcsolni?! Nem tudom, hiszen úgy még jobb kellene hogy legyen...
Szerintem sem tennének som mindent, de azt sem tudom, hogy meddig ér el az optikai szál, mert volt aki azt mondta, hogy csak Encsig (30 km), volt aki azt mondta, hogy a szomszéd faluig (3-4 km). Mert nem úgy tűnik, hogy a szomszéd faluban 120 Mb/s-eseket osztogatnának... A 1412-n az ügyintézők nem tudták/nem akarták megmondani... Nem ismertek valami térképet, esetleg végpont listát?
-
eclipse92
tag
válasz
antivirtel #459 üzenetére
Igen elég vonalfüggő hogy mennyire stabil a net ezen a ZTE csodán
nálunk nagyon közel van a DSLAM (260méter kb) mégis néha szakad.. mert a hálózat minősége viszont elég rossz.. (pl ha fúj a szél akkor szakadozik a net..)
Hát ezt az optikás dolgot nem tudom.. egy próbát megérhet.. de nem hiszem hogy annyi emberért kihúznák az optikát.. mert nem 2 forintos dolog.. új DSLAM is kell.. meg az egész hálózatot kicserélni kb.. jópár millás dolog.. nehezen térül meg a cégnek.. nem éri meg szvsz nekik.. ezért nem hiszem hogy egy petíció (ekkora létszám mellett) érhet valamit..
Egyébként nálunk sincs optika sajnos.. pedig nem lenne rossz.. de még most kaptunk nemrég egy VDSL-es DSLAM-ot.. persze sok haszna nincs.. kicsit stabilabb lett a net..de ennyi.. mert a hálózat viszont nem bírná a VDSL-t..
-
antivirtel
csendes tag
válasz
eclipse92 #458 üzenetére
Ahha, köszi a választ!
Közben megvan a hiba, a NO-IP.com-ot nem támogatja, ha jól olvasom más fóumokon... Ez nagyon elszomorít, ám mivel fut mögötte egy kisebb szerver, 3 perc alatt be is állítottam, aztán így zsír a nmap szerint - majd elválik!
Mellesleg nekem most a firewall még be van rajta kapcsolva, ki tudja, hogy mit tud... Az anti-hacking a helyi hálón is befolyásolta a dolgokat, arra meg ideges leszek, szal kikapcsoltam...
Vonalfüggő? Mi a fene?! Én az OpenWRT-hez vagyok szokva, ami kb. mindent tud amit el lehet képzelni, de itt szívatom magam ezekkel a cuccokkal... de hát ezt kapja az ember ingyen
a telefon miatt nem akarom mögé tenni az 1043ND-met...
A vonalat nem mondanám túl jó minőségűnek, délután a technikus csak 13 Mbit/s-et mért, ami sztem szivacs... A DSLAM elv. 3-4 km-re van, de az egyik rokonomnak csak 1-2 és mégsem akarják a 20 Mbit/s-t nagyon bekötni, de azért megpróbáltam, hátha... majd kiderül!Ja és még valami, említették nekem a 1412-n, hogy ha petíciót adnak be a helyiek, hogy kellene nekik optika, akkor vszinű elkezdenek foglalkozni vmennyit vele... Na de itt laknak kb. 450-en, a szomszéd faluban kb. 1200-an... az ugye kb. negyedelődik, mert átlagosan egy háztartásban 4-en laknak, ezért csak 1 T-Home előfizetés jut nekik! Így marad kb. 400 potenciális előfizető, jó ha 50 aláírja, mert itt a fos kábelTV dominál még mindig. Érdemes belevágni egy ilyen kampányba? pld. Facebookon - valahogy az adatvédelmi törvényt betartva, de bekérni az MT azonosítót, vagy legalább a címet, aztán mehet... (Encs -> Gönc körzet).
-
eclipse92
tag
válasz
antivirtel #457 üzenetére
Szia!
- Igen, a V1.0.01.TcomT18 a legfrissebb rá
- Nálam működik a Portforwarding is, igaz ki kellett kapcsolni hozzá a router tűzfalát UPnP-t bekapcsoltam (főleg utorrent miatt jó) , és utána már rendesen működött a sima Portforwarding (Application - Portforwarding menü). bár azt a hacking protection funkciót nem használom benne.
Az hogy kinek válik be,kinek nem az vonal függő sajnos.. van akinek tökéletesen működik ez a ZTE cucc.. van akinél nem. mint általában a legtöbb HGW, érzékeny a vonal minőségére. valószínű ha nálad egy jó minőségű vonal található, ami mellesleg elég közel is van a DSLAM-hoz.. akkor nem lesz vele különösebb gondod
-
antivirtel
csendes tag
Hali!
Én épp tegnap cseréltettem le a krva Speedport 724 Ci-t erre a "másik csodára". Mikor szépen kicserélték, mondom mi a fene van? Mi lett ezzel a szolgáltatóval, hogy megteszi amit kérek? Már kezdtem megkedvelni, mosolyogva fizetni a számlát, DE AKKOR eszembe jutott, hogy bezzeg nyugodtan voltam a BTel-nél, még január közepén ki nem rántotta alóla az ADSL hozzáférést a T-Home...
Na de ez a ZTE jócskán jobb mint a Speedport, hiszen legalább ki lehet kapcsolni amit akar az ember, és jóval több funkciót érhet el a szakavatott elme...
Szal, a lényeg:
- nálatok is ez a legfrissebb verzió: V1.0.01.TcomT18 ?
- nektek rendesen működik a "Security-Firewall-Anti-Hacking Protection -> Anti-Hacking Protection" pár application forwarding porttal? Épp kinyitottam párat, aztán kicsit szarakodtam, de végig time out volt. Csak ha DMZ-ben van a host, akkor kapok "open" portokat kívülről.
- szal a port forwarding... melyik módon a 3 küzül tudtátok működésre bírni? [normál, app, trigger]Előre is köszi!
-
eclipse92
tag
-
eclipse92
tag
és ha kikapcsolod a ZTE tűzfalát elviekben a 192.168.1.1 ről érkező (TP linkre csatolt eszközök) kéréseket automatán kiengedi (tehát nem lesz NAT-olva). de ahogy látom az Xboxod is a ZTE-ről kap IP címet.. azt dugd a TP-Link-be szerintem (ha már azon engeded ki a portokat.. és az sem árt ha a ZTE DHCP szervere ki van kapcsolva. ha a TP link bonyolít mindent.. mert összekuszálódhatnak.. (tehát lényegében a ZTE csak modem szerepet lát el. nem osztogat ip címeket, helyette a TP-Link a Router abba dugod az eszközeidet. ). bár szerintem elég lesz az ha a TP-linkbe dugod az Xboxot (bár ezt kissé bonyolult így elmagyarázni) . azt is jó lenne mondjuk tudni hogy milyen IP tartományban dolgozik a TP-Link.. mert ha azonos a ZTE-vel akkor lehetnek gondok (2 DHCP szerver egymásba akad az sose jó)
-
eclipse92
tag
-
Dazsar
aktív tag
Üdv:
Van egy ilyen modemünk:
ZTE ZXV10 H201L
és van egy ilyen Routerünk:
TL-WR941ND
sikerült össze kötni a kettőt, úgy hogy a Tp-sre tudjunk csatlakozni és netezni is, de nem itt kezdődik a probléma.
Vettünk egy xbox one-t és olvastam hogy portot kell nyitni, hogy a NAT type ne Strict legyen hanem Open.
Na most én a Tp linken nyitottam is egyet amit kellet is de még mindig Sticten van a Box.
és nem tudom hol lehet a probléma. :/
Én szerintem ezt a port nyitást a ZTE-n kellene meg csinálni (szerintem)
Meg köszönném ha valaki segítene nekem ebben -
pluhi
tag
Üdv!
Össze lehet lőni ezt a cuccot ipdns.hu-val, vagy kizárólag a dyndns-sel frissit?
-
jacint78
addikt
válasz
szijartg #437 üzenetére
A splittert szedd ki semmi szükség rá, csak gondot okoz, ha továbbra sem megy a telefon jelentsd be a hibát és megcsinálják.
dark2
Értsd meg, hogy ez nem szoftveres hiba, ezzel nem fogsz tudni mit kezdeni. Bár a leírtakból azon sem lepődnék meg, ha valami szpájver, vagy bitcoin bányászó program lenne a gépedre (vagy valaki máséra) települve ami szívná a netet, de lehet akár a modem is hibás. Te is jelentsd be, hogy instabil és szakadozik a net.
-
dark2
tag
válasz
jacint78 #436 üzenetére
Akkor ez így marad egyelőre.
A jelenségem amúgy bonyolultabb, ahogy próbálgattam, ha hagyom pár percet vagy a torrentet vagy a mozillát futni, akkor szokott menni utána együtt is, bár van, hogy a firefoxot újra kell indítani, mert nem akar 1-1 oldalt betölteni. Utána meg megy. A torrent, ha nem is tud frissíteni trackert, néhány próbálkozás után megy újra. Lehet, hogy a router menet közben lejelentkezik a hálózatról és csak ha adatforgalom igény van, akkor megy vissza?
Talán böngészőt is váltani kellene?
Próbáltam már, hogy a routerem kötöttem mögé, míg a zte csak modem volt, de az előbbi problémákat leszámítva a sebességadatok akkor sem javultak... -
dark2
tag
válasz
szijartg #437 üzenetére
Nem tudom, hogy mi baja lehet nálad, nekünk is, mikorra ez megjött, már kikapcsolták az analóg vonalat, az új eszközt a kábelekkel összedugtam és pár perc után, ahogy rendesen magához tért, ment a telefon is. Közvetlenül van a telefon a modem-routerre kötve.
Akkor is ment gond nélkül a telefon, mikor megpróbáltam csak modem üzemmódba állítani.
Egy hibabejelentést megérne. -
szijartg
őstag
Srácok.
Muter pár napja kapott egy ilyent!
Mikor meghozta a futár a régi telefonja elérhetetlen lett!
Ma össze raktam, net van, de telefon nincs.
Unregistered van a státuszának írva!
Valamit be kell rajta állítani?
Vagy a központ felejtett el valamit?
A régi spitter DSL vonalja megy ebbe a sz@rba. -
dark2
tag
válasz
jacint78 #432 üzenetére
Bocsi, az írásom melyik részére utalsz a sebességgel?
10 megabites netem van egyébként, igaz, az utóbbi pár hónapban csak olyan 7-7,5 körüli, személyesen voltunk benn rákérdezni, azt mondták, amíg a garantáltat kifutja, addig nincs miről beszélni. De múlt nyáron még rendesen, 10-zel jött a sebesség. Azt mondják, a településünkön 10 fölé nemigen tud menni a net - 2 utcányira a barátomnak 20-as van és többet fut, mint 20 (a letöltési tempóból számolva).
A routerrel annyit sikerült talán igazítani, hogy még lejjebb korlátoztam a torrent kliensben az egyidejű kapcsolatok számát. Most tudok mellette böngészni.
-
dark2
tag
Segítsetek légyszi - végigolvastam az eddigi hozzászólásokat, volt közte az én problémám is, de megoldást nem láttam sajnos.
Ha elkezdek netezni látszólag megy rendben a hálózat, de ha elindítom a utorrentet, akkor a normál böngészős netezés megáll, miközben a torrent be tud jelentkezni és akár letölteni is tud (bár néha elég lassan kapcsolódik a trackerre). Van, hogy összeszedi pár perc után magát és elindul a torrentkapcsolat mellett a böngészés is és rendesen tudom használni.Viszont az utóbbi időben, a fenti eseteknél pár naponta úgy lemered (se a torrent nem tud kapcsolódni a trackerhez, sem a honlapok nem töltődnek be), hogy áramtalanítani kell a routert és újraindítani. Ezután szokott úgy lenni, hogy marad a jelenség (vagy torrent vagy böngészés van), néha meg észhez tér és megy párhuzamosan a kettő...
Van rá megoldás?
2 pozitívum szól ez a zte meleltt nekem:
1. praktikus megoldás a wifi gomb, így a családtagok, ha kell nekik a wifi, bekapcsolhatják, ha kell (nekem nincs rá szükségem)
2. fura mód a korábbi d-link modem és routerrel nem akart menni a seed fölfelé, ezzel meg megy
Csak hát ne halna bele, ha netezni és torrentezni akarok egyszerre...
A torrentkliensben csökkentettem az egyidejű kapcsolatok számát, illetve a titkosítás erőltetve van, ha ez az infó segít. -
grafika95
tag
válasz
grafika95 #424 üzenetére
Na adig eljutottam, hogy
1.) ZTE LAN1 összeköt TP-LINK LAN1 portal.
2.) ZTE DHCP ON
3.) TP-LINK DHCP OFF
4.) TP-LINKBE LAN2-LAPTOP kombóval szépen van is internet, tehát működik "Swich"-ként
ÁMDE ! a TP-LINK Wifijén keresztül már NINCS ! Internet elérésem... (csak a ZTE-n, és ha letiltom se működik a tlinken)ERRE szeretnék megoldást, nagyonszépen köszönöm.
-
grafika95
tag
Üdv mindenkinek !
Segítségre lenne szükségem.Ezt a csodálatos ZTE ZXV10 H201L -t szeretném összekötni egy 3 antennás TP-Link -el
Mindkét routerbe be tudok lépni, nagyjábol sikerült is amit akartam, de vagy nincs internet, vagy sűrűn szétkapcsol akármit csinálok...Tehát Voip telefon miatt elvileg muszáj ezt a csodás ZTE-t meghagyni. Őt szeretném összekötni a TP-linkel, hogy inkább a 3 antennás komolyabb jelerősség segítse az elosztást a 2 szintes házban !
PONTOSAN letudja íni valaki, hogy mit hogyan állítsak be ? Neten keresgélt beálltásokkal a fent említett hiba lépett fel. Dynamic, static ip, ppope mit merre hogyan, lan-ipket melyiket melyikre állítsam, DHCP -t melyiken nyomjam be,melyiken ne. Iletve azoknak mi legyen a beállítása (kezdőpont végpont, dns szerver ip...)
Ha valaki segítene, azt nagyon megköszönném !
Üdv, Norbert -
eclipse92
tag
Annyira szeretem ezt a routert... amióta megvan csak szívok vele..
pl 20 megabites netemből ennyi marad....
Ha jobban fúj a szél.. 5 percenként megszakad... szerintetek be adjam hibára? mert kissé idegölő tud lenni
a net sebessége is.... -
Roshan
tag
Csao, ezen a digitalis eloszton elvileg meglehet nezni hogy mennyit telefonaltam, tudja valaki hogy lehet?
-
jacint78
addikt
Nem is VDSL-re van a ZTE, már nem az van nálunk szerencsére, mellesleg a VDSL is ugyanazon a érpáron érkezik.
Másik modem nem használhato, a telefon sem működne, nincsenek meg az adatok a voip beállításához, ha pedig fehívod a 1412-t, ott közlik, hogy nem használhatsz másikat, hanem azt, amit ők vittek, de nem értem, hogy miért kell ezt már vagy negyedjére leírnom. Fogd fel nem használhatsz mást a saját rendszerükben pont.
-
OnLy16
tag
válasz
jacint78 #418 üzenetére
Nálunk se VDSL (ezáltal) se TV nincs. Simán 1 érpáron dönget a 7Mbps internet. Ezek szerint nem is cserélhetem le ezt a ZTE csodát? Lehet hogy olcsón hozzájuthatnék egy fritz box-hoz, működő, gyors USBvel. Ha jól tudom az ugyanúgy modem is egyben, és kezeli a telefont is.
-
jacint78
addikt
Ha veszel másikat egy darabig menni fog (a Tv nem fog menni) majd letiltják és csak a zte fog menni. Nekem most VDSL-t üzemeltek be, valami osztrák, vagy német fehér csodával, ami lényegesen jobban néz ki, de ez is szereti eldobni a vasat, valamikor iszonyat instabil....
Ha elromlik a ZTE kicserélik, ha megint akkor is kicserélik, nálam már az ötödiket cserélték le most a VDSL-re nem egész 3 év alatt.
de nem hiszem hogy nagy gond lenne ha magadnak kicserélnéd.
Ez nem hit kérdése, ez tény, végigjátszottam ezt, benne van a szerződésben is.
-
OnLy16
tag
Nekem be kellett telefonálni, valamilyen távoli aktiválás végett (analógról váltottunk digitálisra). Nem tudom hogy ott milyen sámán mágiát végeztek, de nem hiszem hogy nagy gond lenne ha magadnak kicserélnéd.
Én jelenleg ott tartok, hogy olcsóbban megúszom, ha veszek egy korrekt USB-s routert 13ezerért és azt használom háttértárolásra. Csak kissé bosszant, hogy így is mennie kéne, de a T-s eszközminőség közbeszól.
-
juhostt
csendes tag
válasz
jacint78 #415 üzenetére
A szerződést nem futottam még át, de át fogom.... Mi van ha mondjuk megadja magát, (becsap a villám és bumm) és én fogom magam és veszek egy másikat!? Amikor még sima modemet adtak, akkor is így jártam, nem szóltak semmit. Vettem modemet és kész. Ha most is megteszem akkor kijönnek és szólnak, hogy hahó ez nem a mi cuccunk!? De akkor meg megmondom, hogy belecsapott a villám és gatya lett neki...
Ja amúgy mellékesen mondom, hogy először nem ezt akarták adni, hanem valami újabbat. De aztán mondott vmit a szerelő, (nem értettem pontosan) hogy az újabbak rosszak ezért adja ezt a régi jól bevált cuccot... Na ezek után úgy érzem hogy a régi sz..okat akarják a hülyékre sózni :
)
-
jacint78
addikt
Van a picon én is vettem jó modemet, meg voip adaptert annó, de nem használhatsz más eszközt a hálózatukon! benne is van a szerződésben, csak ezt a gagyi szart, amit osztoganak...
DSL321B-t vettem a ZTE alig tudott 12-13Mbit-et a 321b fixen 15 környékén ment és stabil is volt. Csak azért nem volt nagyobb a sávszélesség, mert korlátozzák, hogy stabil maradjon ez a zteszar. Mindíg a vonal minőségével magyarázzák, de nevetéges távolságokon is, de bizonyítva lett, hogy értelmes modemmel sokkal gyorsabb és stabilabb is lehetne a net, ráadásul mindezt egyszerre, de drága eszközt nem osztoganak, sajátot nem használhatsz.. nonszensz..
-
jacint78
addikt
Akinek esze van, modemként sem használja, hanem kivágja a szolgáltatóval együtt, ha teheti, de ahogy a kolega is mondta, sok helyen nincs más, ézért bármit megtehetnek, bármilyen gagyi eszközt osztogathatnak és magyarázhatják azzal a lassúságot, instabilitást, hogy hosszú a vezeték nagy a távolság stb. a szerződésben is benne van mi a garantált... Meg sem fordult a fejemben, hogy bármit is rádugnék erre zizére, az alap feladatát sem képes rendesen ellátni.
-
OnLy16
tag
Sziasztok,
Nekem is egy ilyen csodát küldött a T, és most jutottam el oda, hogy egy külső merevlemezt dugtam rá, hogy legyen egy hálózati meghajtóm. Azon felül hogy nem mutatja helyesen a szabad/foglalt területet, még a másolás maximális sebessége is 1MB/s (kábelen keresztül, mielőtt valaki a gyenge wifire gondolna). Kissé keveslem így a XXI. században.
USB-t úgy érem el, hogy SMB-t bekapcsoltam a router beállításai közt, majd szépen betallóztam mint hálózati meghajtó. A merevlemez NTFSre formázott 120GB WD noti HDD.
Esetleg más is találkozott hasonló problémával?
-
-
jacint78
addikt
Pedig érdemesebb külön bejelentkezni a másik routerrel, egyes dolgok nem működhetnek rendesen, ha router utáni van dinmikus ip-re álítva (p2p-el voltak gondok). A PPPoE passtrough kell ahhoz, hogy az utána kötött router is be tudjon jelentkezni.
A DMZ-re nincs szükség és semmiféle port beállításra sem, ha a másik router jelentkezik be, mert Ilyenkor tulajdonképpen csak modemként funkcionál a ZTE hulladék.
-
juhostt
csendes tag
válasz
k.daniel91 #358 üzenetére
Szia!
Hasonló cipőben járok, csak nekem egy dlink router szolgáltatja a wifit és net elosztását.
Leírom én mit hogyan csináltam, hátha valakinek segít:
pass-through - ez nincs bekapcsolva, nem tudom mire való.
WAN Connection/ Username és Password kitöltve a tré onlánytól kapott adatokkal
Enable DHCP Server pipa be, aktív legyen.Tplinkben:
PPPoE helyett dinamikusra állítsd a kapcsolódást. (Dynamic IP Address)A wifit úgy konfigolod ahogy eddig is volt. Amúgy a tplinkre felesleges volt a hard reset, csak magadnak adtál + munkát, mivel mindössze a netet kellett volna dinamikus ip-re lőni.
Port forward:
Mivel nekem is másik router ossza szét a netet, a zte-be pedig csak ez van dugva, így a erre az ip-re adtam egy dmz-t (192.168.1.1)
A dlink-en pedig csak az van engedve ami kell.A zte port forwardja ebben az esetben lehet (de lehet nem) tök felesleges.
Nem tudom más volt-e még ilyen bamba, de én először a saját gépem (a dlink által adott ip címet) ip címét, majd a dlink alap ip címét (192.168.0.1) akartam port forwardolni. Majd most hajnalra esett le, hogy zte által adott ip-re kell a port forward/dmz.Szvsz mindenképpen érdemes beruházni egy rendes routerre is, arra engedni DMZ-t aztán egy értelmesebb routerben lehet konfigolni. ( kivéve akinek van mersze belenyúlni mélyebb szinteken)
Más:
Nyomtatókat (2 különböző típus) nem ismeri fel, de a pendrive-ot. igen (ftp-n el is értem, de számomra tök felesleges). Ez gyárilag ilyen f...s vagy a tré online szoftvere van butítva? Ebben viszont én kérnék segítséget -
skymoi
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem ezzel a "ZXV10 H201L" nevő szutyokkal kapcsolatban. Kérdésem az hogy lehet-e ezt az eszközt valami módon kizárólag csak Wifi hotspotként használni? Szóval a routerbe csak egy utp kábel menne ami csatlakozna a már meglévő Modem+Switch párosba. Nézegettem a kezelőfelületén, hogy lenne ilyen beállítás de nem igazán találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest