Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Bazsi1987 #88725 üzenetére

    "mindig nem értem ezt a 4K mániát miért nem jó nekik egy 1080p high, ultra high grafika fix 60 fps-el? ja a tv-kel kell el adni valahogy...."

    Az átlagos képméretek növekedésével jön az igény a nagyobb felbontásokra is. Ugyanez a kakaskodás lezajlott, mikor az SD-ről álltunk át HD Ready (720p) felbontásra, majd onnan Full HD (1080p) felbontásra. Az emberek először nem értik, hogy miért kell, hiszen "tökéletes az ami van", de képzeld el a mai TV-ket vagy monitorokat ezeken a régi felbontásokon. Már egy 24"-es asztali monitor is túl nagy a Full HD-hoz, hát még az egyre jobban terjedő 27" vagy 32" méret, jönnek a 70" feletti televíziók és ezek is túl nagyok lesznek Full HD-hoz.

    És ne felejtsük el, hogy a 4K csak része egy szabványcsaládnak, ami nem csak a felbontást, de a színteret, bitmélységet és egy sor egyéb paramétert is leír, ezekben is hatalmasat ugrunk a Full HD bevezetésekor kidolgozott szabványokhoz képest.

    Aztán az emberek majd megbékélnek vele, mikor már elérhető áron lesz a technológia. De ez is megmutatja, hogy nem az igény hiányzik az új technológiára, hanem az elkölteni való pénz. Jó lesz a 4K, én nem izgatom magam miatta, úgy esnek az árak, hogy aggodalomra igazából csak annak van oka, aki túl hamar ugrott bele és százezreket bukik rajta rövid idő alatt. Nem adok neki 2 évet és már simán lesznek tényleg vállalható 4K TV-k 200 ezer körül és nem tücsökpöcsöm 42" körüli méretben (itt tényleg nincs sok értelme a 4K-nak, hacsak nem ülsz kifejezetten közel a TV-hez).

Új hozzászólás Aktív témák