Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Most ez komoly? Kapsz új Asus monitort 44 ezer Ft-ért, egy egérpad meg közel 20 ezer Ft?
Egyébként persze megértem valakinek kell, nekem évek óta nincs, megy simán az asztalon is az egerészés.RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
gulyasa
őstag
Én évek óta a HAMA Ergonomic egérpadját használom (a mostani a második már). 3500-5000 Ft körül lehet kapni és még memóriahabos csuklótámasza is van. Régebben géles is volt.
De létezik hasonló kinézetű más márkától is 1800 Ft-ért...Aki 20 ezerért vesz egéralátétet... az meg is érdemli...
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Alusky
aktív tag
Valaki promtoljon már egy zöld rétet amin számítógépes hardverek legelésznek és pihennek az istállóban.
Köszönöm Prohardver Kft, hogy biztosítod a második Facebookot a világon.
-
Csokifalo
senior tag
Erre annyit mondok hogy vszleg nem azt célozzák meg vele akinek hó végén megélhetési gondjai vannak.Egy autó szalonban is mosolyogsz a 4x áru gumiszőnyegen, ha meg kiadsz 60 misit egy kocsira akkor szarsz rá a 60 ezres szőnyeg árára. Vszleg egy 2 milláéert összerakott gép tulaját nem bontránkoztatja meg úgy az a 20 rugó mint Téged
-
Jó kis AK620.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
pusszycat
nagyúr
Nekem most egy RGB egérpadom van 90x30 cm. Nem értem, h tudtam eddig élni nélküle. Mikor benézek sötétben a szobámba az a pulzáló színváltozos látvány, komolyan mondom elönt az elégedettség.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
tatu9
tag
Hogy mi drága, az relatív. Kb 2 hete rakott fel boardzy egy videót, amiben a 4! éves Artisan padját mutatja be. Olyan mint újonnan. Azért megnéznék egy hama és társai padot négy év után.
“TRUST. PRAY. OBEY”
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz makszutov.hu #12 üzenetére
Érdekes, h idővel másképp néz ki, pont mintha egy másik lenne.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
zzolika
aktív tag
Hogy valami drága, de legalább jó/gyors/tartós, azt el lehet fogadni. 80 ezres egérhez nem drága a 20 ezres pad sem.
De ez az Asus router 10/100-as portokkal, lehet hogy olcsó, de minden csak nem jó. Azért az 500/1000-es net ma már nem ördögtől való ritkaság. Sokan itt a fórumon a helyi hálóhoz keveslik az 1000-et is, a 100 Mbps már tényleg gáz 2024-ben. 6-8 éve vettem a legalsópolcosabb tplink routerem, már azon is gigabites portok vannak.
A 867 Mbps-os wifi szépen hangzik, de hogy jön ki, ha max 100 megy be? Nem is értem ezt hogy gondolták a mérnökök... -
senior tag
Nekem sincs olcsó gépem, de attól még nagyon megakadt a szemem az egérpad árán. Mondjuk egeret meg billentyűzetet sem veszek soha 20-25 ezer Ft felett, ahogy mondjuk egy kontroller sem ér meg nekem 30-40 ezret, mert ezeket fogyóeszköznek tekintem. Az alaplap vagy proci meg mondjuk nem szokott tönkremenni, elkopni 10 év alatt sem (max elavul és azért adom el, de volt ahol visszajeleztek, hogy még mindig működik a 2012-ben vásárolt proci), ahogy van 15 éves tökéletesen működő merevlemezem is. Persze akinek az kell, vegye nyugodtan, mindenki másra sajnálja a pénzt, én megértem.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
cs.zs.
veterán
Igen, furán adják elő a routerek számait.
100 megabites bemenete van, de a router és (pl) a laptopod között 5GHz-en 867 Mbit sávszélességű csatorna nyílik, azaz a rácsatlakozott eszközök egymás között elméletileg ennyivel kommunikálhatnak. Netet kiszórni viszont csak 100/100-zal fog.
Ez a router-számozás a mai napig így megy. pl Gigabites bemenettel AX3000 routerek. 5GHz-en 2400-as sávszélesség + 2,4GHz-en 574 sávszél, de az 1 gigabites bemenet miatt 950/950-től többet mérni nem fogsz.
(2,4 GHz sávban 574-es csatornán 380 Megabit/sec körüli a gyakorlati max)
5GHz-en viszont 2 db rácsatlakozott eszköz egymás között gigabit felett kommunikálhat.
A hálózati tulajdonságoknál te is meg tudod nézni, hogy a laptopod és a routered között milyen sebességű(sávszélességű) csatorna van nyitva:
...itt kérem mindenki!
-
villamos
őstag
Tavalyi billentyűzet építésem költségei:
kapcsolók: Kailh Box Hush Pro Whale Tactile -30 000 (110db)
barebone tábla: GMMK TKL -27 500
sapkák: Ducky (legolcsóbb, abs, magyar, fekete) -10 600sum: 68 100
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
atus72
őstag
Békésen legelészik a csorda.
körülötte nyálát csorgatja a sok kocka.
Kinek ez, kinek az testesíti meg vágyát,
gondolkodik, s majd megveszi álmai tárgyát. -
MODERÁTOR
Kíváncsi leszek, ezek a huszonezres alátétek hol lesznek 30 év múlva???
Figyu már, egy tech portálon vagyunk. Miért kéne bármelyik perifériámnak 30, de akár csak 15-20 évet is kibírnia imádom az ilyen kommenteket. Mesélj arról is milyen használni ezt a darab kopott műanyagot, de tényleg remekül néz ki...gondolom egérből is egy 800 forintos golyós geniust használsz.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
ricsip
addikt
Aki megvesz egy 60 milliós kocsit, az esélyesen nem szórja el a pénzét hülyeségekre. A kocsi ára ennyi, azon nincs mit szarakodni, olcsóbban nem jut hozzá, ez a fajta kell neki, akkor ez van, ezt a békát lenyeli. Amúgy ezeket már általában lizingeli mindenki, még orbán veje is. Így nem saját tulajdon, nem tudják lefoglalni. Lőrinc g mercedesei is a cég tulajdonában vannak (voltak), nem a saját nevén.
De utána h. a kereskedő (meg a gyártó) le akarja húzni a bentley logós pezsgőspohárral, v. a rolls royce logós piknikeskosárral, azt már tényleg csak arról szól mennyire fejhető még a kuncsaft. Attól a kocsi már nem fog jobban menni, nem fogják jobban irigyelni az üzlettársai-konkurrensei. Szóval akinek van némi esze, ezeket nem veszi meg bele még plussz százezrekért, hiába kifizethetné simán.
Akinek sok pénze van, és nem teljesen hülye, az nem szórja észnélkül. De persze van sok hülye is.
Aki nagynyilvánosan szórja jutubercelebinfluenszer, azoknál mindig állj meg gondolkodni. Mert valóazinűleg nem ő a hülye ezzel a látszólag értelmetlen pénzherdálással, amit még videóra is vesz. Hanem Te, mert bevetted h. tényleg összetörte azt az iphone 20-at a hecc kedvéért. Közben meg a valójában reklámját nézed, és bevételt generálsz neki a megkoreografált műsorához. A ferrari meg nem is az övé, amire úgy sárgulva irigykedsz h. "mibű tellik neki erre", hanem azt is csak kölcsönezte a forgatás fél órájára egy produkciós cég.-
-
-
MODERÁTOR
válasz makszutov.hu #24 üzenetére
Jolvan, latszik ertesz hozza…
Erzed a kulonbseget a naponta vagy 30 evente venni valamit? Vagy te ilyen binaris vagy, 1 es 0 letezik?[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Amúgy ilyen volt az én első egérpadom is, a vérvörös félgömb egérrel.
-
-
félisten
18 évig használtam egy elem- és vezeték nélküli egeret, ami a működési elvéből kifolyólag csak a saját alátétjével működik. 2000-ben 4500 Ft-ért vettem az egész szettet, tehát az egeret és az elektronikát tartalmazó alátétet.
18 év után a vertikálisra váltás miatt küldtem nyugdíjba, egyébként kifogástalan állapotban van, a gyári minta sem kopott meg rajta.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Az ország nagyon-nagyon nagy területein 100 Mbps alatt van a netsebesség. Nálam a vezetékes pl. 6 Mbps alatt teljesít, de ez helyi jellegzetesség.
Német barátaimnál nem éppen elmaradott környéken 100 Mbps-nál gyorsabb nethez már egyedi szerződés kell horror áron. AMikor nálam gigabitre emelt a UPC, náluk 20 Mbps volt a kérhető maximum.
Házon belül másolni, lejátszani viszont jól jön a nagyobb átviteli sebesség.
MaCS
-
-
cs.zs.
veterán
Hozzánk (Szabolcs megye, világvége) 2019 év végén megérkezett a Telekom 2000/1000. A 2020 tavaszi Covid-roham idején már ez volt, ráadásul 6-8 hónapig (?) ingyen. Akkoriban 4000 Ft volt az 1000/1000, a 2000/1000 pedig 4400.-
Persze pár év elrepült azóta, most ~6000 Ft az 1000/1000 és ~7000 Ft a 2000/1000.
Abszolút nem a megfizethetetlen kategória, egy egyszerű vidéki faluban.
[kép]
Tesóméknál (Szeged, Sziksóstói strand környéke) 5/0,5 !! megabites vezetékes net van. Egyszer már fellépett a szolgáltató 10/1 megabitre, de aztán vissza, mert mégse...
Ebben az országban is vannak érdekességek, nem kell elmenni Németországig....itt kérem mindenki!
-
Dr. Romano
veterán
Már bocccs itt vagyok Békésen, de egy deka legelésző hardvercsordát nem látok.
Fake news![ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
MODERÁTOR
válasz makszutov.hu #31 üzenetére
Remélem 60Hz-en tolod a passziánszot.
-
válasz Dr. Romano #36 üzenetére
Békésen? Videóinfó-1?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
tatu9
tag
Valami rémlik erről nekem is. De az emlékeim szerint ez is hard mat (akárcsak a fent emlitett genius cutting mat). Esélye sincs, hogy elkopjon. Ezeket a cuccokat még az örökkévalóságnak gyártották. Nincs értelme hasonlítgatni a soft meg a hard padokat.
Nekem is van egy cooler master alupadom, 20-21 éves, kb. Piszkosul jól néz ki, de számomra használhatatlanul kényelmetlen egy modern soft pad-hoz képest.
“TRUST. PRAY. OBEY”
-
félisten
Sajnos sok az anomália. Mi elvben nagyon jó helyen vagyunk, de a környéken van egy jó pár hely, ahol elméletben megvan a 10 Mbps (szerződés szerint, ugye...), de nem ritka az 1-2 Mbps 1 másodperc feletti pinggel. Akkor váltottam mobilnetre, amikor kerek perec kijelentették, hogy nem terveznek fejlesztést -- és nem is lett.
MaCS
-
félisten
A helyzetem annyiban speciális, hogy balkezes vagyok. Márpedig balkezes vertikális egeret csak Kínában találtam -- ahol az összes webáruházban kb. 1 típust kínálnak különböző csomagolásokban. (Illetve van még egy értelmezhetetlenül pici fajta is.)
Amúgy elégedett vagyok vele. Ami rettenetesen bosszant benne az az, hogy nem lehet hardverből megcserélni a gombokat, a gyártónak pedig valamiért az a becsípődése, hogy a balkezesek a gombokat felcserélve használják. Ez pedig komoly szívásokat eredményez.
Maga a vertikális kialakítás nálunk amúgy csodát tett a családban: egy már kiírt kézműtétet tett okafogyottá két heti használat. Tulajdonképpen az egereknek eleve vertikálisaknak kellene lenniük, ergonómiailag csak ez a helyes.
MaCS
-
addikt
A helyzetem annyiban speciális, hogy balkezes vagyok.
En is, de szerintem egesz eletemben egy percet sem hasznaltam bal kezzel az egeret.Tulajdonképpen az egereknek eleve vertikálisaknak kellene lenniük, ergonómiailag csak ez a helyes.
A billentyuzeteknek is, de ezt a valtast ugye sokkal nehezebb meglepni. -
Krugszvele
senior tag
válasz makszutov.hu #38 üzenetére
nincs egyedül, nekem sem az értelmezése. egy natúr flexelésnek tűnik
-
MODERÁTOR
válasz makszutov.hu #38 üzenetére
Az égvilágon senkit nem érdekel milyen a konfigod.
-
azbest
félisten
-
AC-s 100Mbps portos router? Hányat írunk?
Ilyet már csak használtan...Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen