Hirdetés

Aktív témák

• d900t

senior tag

válasz Gatya #1 üzenetére

Kedves Simon János ''Gatya'' + topiklakók!

Egy hete azt írtam, hogy utólag senki sem lesz büszke erre a topikra. Adtam magamnak egy kis extra időt, hogy ez az állítás minél kevésbé legyen igaz majd rám. Az
    alábbiakban igyekszem csak a tényeket felsorolni. Ebben nagy könnyebbséget jelent számomra, hogy gyakorlatilag minden képet és hangot rögzítünk egy videoszerveren.

A Mammutban ugyan még nincs kész a szerelt kamerahálózat, de a beüzemelt webcam a számomra legfontosabb kérdést egyértelműen tisztázta (erről is később). és hogy egy kis
    izgalom is legyen, olyasmiról is szó lesz majd, melynek megfejtése meghaladta képességeimet. Igy a kombinálást, teoriák gyártását meghagyom másoknak. Sokat hezitáltam, hogy milyen formában tálaljam, hol tompítottam, hol visszacsináltam, majd megállapodtam magamban egy köztes állapotban.

Úgy gondolom, hogy minden balhéból lehet okulni, a mostani sem kivétel. Mint az alábbiakban látni is fogjátok, hibáztunk. Persze nem úgy és nem akkorát, mint ahogy az indító hozzászólásból mindez következne (erről is később)

Érdekes részlet lehetne még az MSI, HRP, nb.hu érdekháromszög kivesézése is, de nem egészen idevágó, így most inkább ettől eltekintek.

A vitathatatlan és igazolható tények:

1. Az kérdéses noteszt valójában november 29-én vettük a disztitől (erről még később).
    2. December 13-án elvitte egy viszonteladó tőlünk, aki még aznap visszahozta azzal a panasszal, hogy nem működik a hosszú í betű.
    3. December 19-én visszadobtuk a HRP-nek - mint 3 napos terméket
    4. Fény derült arra, hogy a készülékben az egy gombbal rövidebb angol keyboard volt beprogramozva, így egy flash meggyógyította a hibát.
    5. Mivel az MSI nagyon szeretne nyomulni, megegyeztünk abban, hogy a kérdéses noteszt - mint mintadarabot - kirakjuk a Mammutba, mert ott még nem volt demo MSI notesz. Ennek megfelelően a notesz visszaérkezett a Váci úti központunkba január 9-én.
    6. A Mammut megkapta 12-én egy bontatlan példánnyal egyetemben. Az üzletvezető tudott arról, hogy az egyik a kettő közül demodarab, de nem tudta, hogy melyik-melyik. Két hibát követtünk el: az üzletvezető nem tudta, hogy a demonotesz már volt ügyfélnél és mivel a kinti üzletek nem férnek hozzá a szervizmodulhoz, így nem is tudta volna
    végigkövetni a termék eddigi életútját. Mivel a két doboz ránézésre bontatlan volt, találomra felbontotta az egyik dobozt - naná, hogy a másikat - és kirakta a demopolcra. A demonak szánt példány pedig bekerült a raktárba. (1. hiba)

Itt lépsz be a képbe:

7. péntek 13-án - szép nap! - délelőtt megveszitek a noteszt. Tüzetesen átvizsgáljátok, nem veszitek észre, hogy ''műsoros'' a vinyó. Mint már korábbi hozzászólásomban írtam
    volt, a gyári csomagolást szentnek tekintjük, tartalmának ellenőrzése az ügyfélnek történő bemutatás során történik. A vindóz telepítő lemez valóban hiányzik, mint ahogy a
    teljes szállítmányból kimaradt vagy pedig angol van mellékelve. Ennek az az oka, hogy az MSI hollandiában teszi bele utólag a country kitet. Mivel a COA a gép alján figyel, így a
    XP legális, így megegyeztek abban, hogy majd pótoljuk. Tényleg alaposan átnéztétek a masinát, és hogy miért nem derült fény a hibára, tényleg nem értem (erről is később).
    Azért nem értem, mert mikor visszavettük a gépet, a tálcán figyeltek az office ikonok (outlook, excel, word).
    8. Kolléga kitölti a garjegyet, de mivel a demonoteszhez nincs garjegy és a garjegyek egyébként sincsenek szériaszám szerint kitöltve (kötegben kapjuk darabra), így egy nov. 30-án kapott garjegyet töltötték ki. (2. hiba)
    8. Eltelt kb. 2 óra és jelzitek, hogy használt a gép. Mivel a Mammutban az originál masinából tévedésből demo gép lett, így bontatlan példány ott már nincs. Mint ahogy elfogyott a Váci úton és a HRP-ben is (ami egyébként jellemző, lévén a HRP MSI készlete nagyjából megegyezik a miénkkel ( ld. érdekháromszög )). Bontatlan példány egyedül a Pólusban van. Mivel a Pólus éppen nem a Váci út és a Mammut között van, ezért péntek lévén a kollégák a du. 6 órát merik igérni. Erre azt mondod, hogy neked ez késő - lett 6-ig MSI-d máshonnan? naugye! - és kéred vissza pénzt. Mondják, hogy ok, menj vissza a Mammutba. Ekkor jön ez a feljelentéssel, rendőrrel fenyegetőző telefon, melyre szerintem nem igazán lehetsz büszke. Tudod, ott ahol így szokás beszélni // egy bizonyos M betűvel kezdődő cég //, ott nem működik; nálunk pedig semmi szükség rá, mert anélkül is megkapsz mindent, ami jár.

:: Itt volt két személyes jellegű emlék a feljelentgetésről, mint olyan. Utólag kivágtam, mert nem lennék utólag büszke rá ::

Bocs a kitérőért. Lényeg, hogy az egyik szállító szépen visszavitte neked a vételárat és visszavette a gépet. Hogy miért ment ez gyorsabban, mint a gépcsere? Egyszerű; nem kellett előtte kimennie a Pólusba!

Visszanézve az eseményeket én úgy gondolom, hogy a hibát leszámítva a rendszer jól működött, legalábbis az ügy elrendezése tekintetében. Minden bizonnyal lehet ennél is jobban csinálni, de Magyarországon egyelőre ez mintaszerű. Tán előbb-utóbb lesz majd egy konkurensünk, aki a problémás ügyeket még ennél is ügyfélcentrikusabban fogja intézni. Ez majd minket is még jobb munkára fog sarkallni. Addig is jobbító ötleteket magánban természetesen szívesen veszek.

Hát ez a történet, mely számodra is világos volt az indító hozzászólás idején. Tudtad, hogy a ''extra'' programok telepítési dátuma korábbi, mint ahogy mi megvettük. Sőt, további 1 nappal korábbi. Sőt, - hogy jöjjön egy kis fordulat - nov. 25-én a notesz még csak nem is volt az országban!!!
    Számodra is teljesen világos volt, hogy nem szándékosan adtunk el használt gépet újként., --- mégis ezt állítottad, méghozzá nyilvánosan egy meglehetősen gonoszan kiszínezett történetben. -- Gondolom, hogy az erre specializálódott szövetkezetek minimum letörlik az árulkodó programokat.

Nem firtatom a motivációidat, miért rugtad fel a bilit. Tudod, ha felrúgják a bilit, ott a mondás szerint minden és mindenki szaros lesz. A kékfényes ''tényfeltáró riportod'' semmi másra nem volt jó, mint általános bizalmatlanságot kelteni a vásárlókban (ld. első mondat: már a gyári csomagolásban sem bízhatunk). Nem is haragszom rád igazán. Te is ebben az iparágban utazol, láttam a website-od. Tudod, majd egyszer megnő a céged, szinte törvényszerű, hogy nyitnak rólad egy hasonló topikot. És akkor majd éjszakánként neked is azon fog darálni az agyad, hogy ki és miért akar kicsinálni. Ki az és mi a motivációja, hogy lerombolja az évek alatt nagynehezen felépített imidzsedet.

Amiért viszont egyértelműen haragszom rád, az az eladó leparasztozása. Tudod annak a ''parasztnak'' van keze, lába, feje, meg abban lelke is. A végletekig igazságtalan voltál
    vele, csak azért, hogy a történet elég színes legyen. Két oknál fogva is kételkedtem a történet e részében. Egyrészt az eladótereket kamerák figyelik, a felvételeket rögzítik. Ezt az eladók is jól tudják, így az általad leírt fintorgás nem jellemző. Annál is inkább, mert a Mammut és Pólus számára a létező legdurvább ösztönző rendszert vezettük be. Nevezetesen a két üzlet között verseny van és a hónap végén a jobbik üzlet kapja a másiknak járó jutalékot is. Ez azért kemény rendszer, ugye? Mint említettem, a Mammutban ugyan csak webcam van, de arra elég, hogy egyértelműen képben legyek. Megnéztem.

Kb. ennyi, amit értek. Most jönnek azok a dolgok, melyeket nem igazán:

1.) Miért nem derült fény átadás-átvételkor a feltelepített extra programokra? Az office ikonok jól láthatóan a tálcán figyeltek.
    2.) Miért van krekkelt DVD lejátszó és CD író program a gépen, mikor ezek jogtisztán járnak hozzá?
    3.) Ki telepített fel és milyen körülmények között ezeket és milyen indíttatásból?
    4.) Szándékosan lett-e visszadátumozva telepítéskor a masina, vagy vmi földöntúli misztikumnak köszönhetően állt át a rendszeróra? (25-én a notesz még egy holland kamion rakterében zötykölődött)
    5.) Mit keresett nálad a kékfény stábja a spájzban, amikor a gépet hazavitted? Az egész történet 3-4 óra alatt lezajlott, másként nem lehetett!
    6.) Milyen érdekek mozogtak a háttérben, amikor kék gyilkosság közé bekerült egy egyébként totálisan semmitmondó anyag?

A választ szerintem senki sem tudja az összes kérdésre. Persze koncepciók gyártásába az ember agya automatikusan belekezd. Az elmúlt napokban én is több koncepciót gyártottam. Ahogy múlt az idő, úgy enyhült bennem. Eleinte, - Amikor az ideg még dolgozott bennem -, szinte bizonyos voltam abban, hogy ez egy kreált történet.

.
    ..
    ...
    >> Itt volt kb. 20-25 mondat. Nagyon érdekes háttértörténet, de úgy döntöttem, hogy fórumba nem való. Ha végre megjön a privát leveled, válaszként elküldöm.
    ...
    ..
    .

Napokig törtem a fejem azon, hogy mitévő legyek. Törlesszek-e vagy sem? Aztán megálmodtam, hogy a programokat nem te telepítetted fel, habár a tények ettől még ellened szóltak. Ebben most már szinte 100%-ig biztos vagyok! Megtehetettem volna, hogy ennek ellenére elégtételt veszek a díszes társaságon, de idővel megenyhültem. A bosszú nem én vagyok. Remélem, hogy az ügy számodra ettől még ugyanúgy tanulságos.

Részemről itt a vége. Kérem a topikot zárni. Észrevételeket azért szívesen veszek privátban.

Aktív témák