Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• aurum
    senior tag

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat és a segítséget, szeretnék pontosítani.

Nem marhagyors szerverek okozzák az én sebességcsökkenésemet.
    Pl.: csak én és a szobatársam csatlakozunk a rendszerhez és mindketten csak dct használunk. Én csatlakozom előtte és tudok 4500Kb-el letölteni állandóan, ingadoás nélkül(term, több user-től). Amint ő fellép, és elindítja a dc-t, az én sebességem csökken le 100kb-re, az övé pedig 4000Kb-körülre szökik fel.

A micronet az csak az én kártyámra vonatkozik, az accespoint-okrol nem tudom milyen márkájúak.- de szerintem ez nem befolyásolja, mert ha nem birna el sok usert, akkor sem az én sebességemet kéne lecsökkentenie, hanem akkor ő nem jutna sávhoz - az érkezési sorrendre gondolok. ugy gondolom ez lenne a logikus, de nem állítom mert nem ertek hozzá.

Nem lehet hogy a rendszergazda MAC címek alapján kiosztotta a prioritásokat és én a sor végére kerültem?

Rejtély...

/*
    Nem lehet hogy a rendszergazda MAC címek alapján kiosztotta a prioritásokat és én a sor végére kerültem?
    */

elkepzelheto. de az is, hogy a portok vannak priorizalva. kerdezd meg tole milyen porton megy a dc-je. es allits te is azt be magadnak.

• aurum
    senior tag

Én még olyan koleszról nem hallottam, ahol csak Wlan lenne az ott lakóknak, UTP-n oldják ezt meg már kb 7 éve, de ez biztos csak az én tudatlanságom.

Ha nem amiatt lassulsz be nagyon, mert a többiek nagyon lefogják a sávszélt, akkor...

Ha egymagad szép sebességgel tudsz dolgozni a ''hálón'', akkor az azt jelenti, hogy ez az eszköz jobb mint az X-micro és Planet cuccosok, mert azok egy embert sem bírnak el. 3 embert már nembiztos, hogy elbír ez a Micronet-es cucc. Mindenképpen ajánalatos lenne venni egy márkásabb Router+Access Pointot vagy csak egy sima Access Pointot. Én a Linksys-t ajánlanám, mert elég olcsók és nagyon jó minőségűek. Tudok is neked szerezni, ha kell.

Ha véletlenül az az eshetőség állna fenn, hogy a többieknek normális sebességgel megy a ''háló'', akkor lehet, hogy a te PCMCIA-os kártyádban van a hiba, de ezt erősen kétlem.

[Szerkesztve]

/*
    Ha egymagad szép sebességgel tudsz dolgozni a ''hálón'', akkor az azt jelenti, hogy ez az eszköz jobb mint az X-micro és Planet cuccosok, mert azok egy embert sem bírnak el. 3 embert már nembiztos, hogy elbír ez a Micronet-es cucc.
    */

ja persze eppen azert gyartjak oket... :U

Aktív témák