Aktív témák
-
semtex01
csendes tag
Hello Megint!
Közben sikerült megoldani a fenti problémát, csak másik fordítót kellett használnom. Viszont lenne még egy kérdésem, hátha ennek nagyobb sikere lesz:
Hogyan lehet azt megoldani, hogy a send és recv egyszerre menjen? Magyarán ne úgy legyen, hogy küld,fogad,küld,fogad.... Hanem tudjon küldeni is akárhányszor miközben folyamatosan fogad. A fogadást meg lehet csinálni setsockot-tal, hogy legyen raja egy minimális időzítő, de az adat beolvasásánál (scanf, gets...) hogyan lehetne azt megoldani, hogy a figyelés és az adatbeivtel egy időben történjen? -
semtex01
csendes tag
Sziasztok!
Linux alatt irtam egy progit, ami tulajdonképpen egy chat-program. Frankón megy is. Windowsra át kell írnom, mert akinek kell, az ragaszkodik a windowos alkalmazáshoz...
Átírtam a megfelelő dolgokat (winsock.h, WSAStartup...) es a fuggvenyek (socket,bind...) szabvanyosak maradtak. Aztán le is fordul, de amikor futtatom, akkor a socketet létrehozza, de a bindelésnél azt a hibaüzenetet adja, hogy bad file descriptor. Próbáltam nézni MSDN-ben, de miért is lenne erre utalás...
A fordító Visual Studio 6.
Légyszi, ha valaki tud, akkor adjon tanácsot, hogy mi a rák lehet a baja... -
Szalma
őstag
-
faster
nagyúr
De miért kellene parancssori kapcsolókat használni, amikor egy shift+f8-ra ott a project options ablak? Én is sokat használok konzolt, de nem értem, minek kéne erőltetni, amikor ugyanarra a célra van egyszerűbb/gyorsabb megoldás is. A Visual C++ annak jó, aki szereti az IDE szerű felületeket. Én szeretem, és ebben a környezetben mindenféle parancssori kapcsoló használata nehézkes, de nincs is rá nagyon szükség.
[Szerkesztve] -
[Kovi]
tag
áttudom érezni... én gcc-t hazsnáltam, és linux alatt olyan szépen lehetett socket programozni hogy magam is meglepődtem mikor először csináltam.. erre most windows alatt.. feltettem eddig a Visual studiót, meg azt az SDK-t kb 1.5 giga eddig és még nem megy... de ezt a lib dolgot kipróbálom, köszi..
-
[Kovi]
tag
válasz
Pizzafutar #3 üzenetére
igen emlegettek valahol egy lib file-t, talán ezt: wsock32.lib
windows programozásban nem vagyok annyira járatos, szóval fogalmamsincs hogyan kell ''hozzáfordítani'' -
Szalma
őstag
(Csak beleröfögnék, hogy ha nem VC-vel próbálkoznál, lehet gyorsabban haladnál... A Digital Mars C fordítójához is megvannak a win32-es header fájlok...
Egyéblént szerintem a lib hiányzik neki, fordítsd bele!)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Hihetetlenül lassú vagyok...
[Szerkesztve] -
[Kovi]
tag
UP!
-
[Kovi]
tag
Linux után windows alatt is megpróbálkoztam a socket programozással, és rögtön az elején problémákba ütköztem... az msdn.com-on lévő kis példa kódo próbáltam futtatni és még azt sem sikerült:
#include <stdio.h>
#include ''winsock2.h''
void main()
{
WSADATA wsaData;
int iResult = WSAStartup( MAKEWORD(2,2), &wsaData );
if ( iResult != NO_ERROR ) printf(''Error at WSAStartup()\n'');
return;
}
a hiba pedig amivel visszadobja:
error LNK2001: unresolved external symbol __imp__WSAStartup@8
Windows XP+SP2 alatt rpóbálom Visual Studio 6.0-val... és telepítettem a The Microsoft Platform SDK -t is amit az msdn-el írtak hogy kellhet, de ez sem segített.. egyszerűen nem értem mi lehet a baj...
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 7
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest