Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barto
aktív tag
Kedves Fórumtársak/Szerver üzemeltetők!
A fenti emoji a valós tiszteletemet, alázatomat jelenti.
Valószínű, hogy nagy fába vágtam a fejszét, de a kényszer nagy úr. Ne ítéljetek el! Tanárként dolgozom, nem gondoltam, hogy egyszer ezzel is foglalkoznom kell.
A következőben kérem a segítségeteket:
Iskolánkban volt egy régi szerver linux alapokon. (Nem én hoztam létre) Samba alkalmazásával. Az informatika termek (2 db, termenként 20 gép) olyan módon voltak felcsatolva, hogy azok mappánként jelentek meg a szerveren, a gépek és az általuk használt mappák egymást nem látták. Egy felhasználó volt létrehozva.
Ez a felhasználó két hálózati meghajtót látott, egyről csak olvasni tudott, a másikra írni is. A két terem logikailag elkülönült volt. Tehát a szerveren volt egy diák felhasználóhoz egy mappa, abban volt kettő info1 illetve info2. Azon belül volt még 20 mappa, ami a gépeket jelentette. (Bocsánatot kérek a nem szakmai kifejezésekért.) Természetesen tartományi bejelentkezés volt.A tanároknak is volt egyedi azonosítójuk, de ez most másodlagos szempont.
Idén tavasszal egyszer csak a kliensekről nem tudtak belépni a tanárok, utána már a diák user sem látta fenti két mappát (a csak olvashatót (innen használták a forrásokat), illetve az írhatót (ide mentettek)). A klienseken Win 10 Pro vagy Ent van.A rendszergazda kérdést ne feszegessük. A lényeg, hogy elfogyott a türelem, és kapva egy képet raktam egy 16-os szervert. A tartományi bejelentkezést sikerült megoldani. Ezeket is dokumentációk és yt videók segítségével oldottam meg.
A fenti megoldáshoz, vagy azzal közel azonos megoldáshoz már elfogytam. Nem azt kérem, hogy helyettem oldjátok meg a problémát.
Merre kutassak tovább, megoldható-e AD-ban a fenti kérdés(ek)? Hol találok dokumentációkat a fenti problémára?Nagyon köszönöm hogy elolvastátok és a válaszokat is!
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Az év első felében érkeznek az AMD CES-en eltitkolt újdonságai
- Gumi és felni topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás!I5 6600 /GTX 1650 Super / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest