Hirdetés
- OLED TV topic
- Elkezdődött a januári hardverpóker
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
P3TR!CK
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Meg is lesz kolléga, köszönök mindent mégegyszer! Gyönyörű szépen megy a rendszer mostmár!

-
P3TR!CK
senior tag
válasz
polonic
üzenetére
Ezt nem hiszem el!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megoldódott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <NAGYON NAGY KÁROMKODÁS HELYE>
Annyi volt az egész, hogy a LAN kártya beállításainál az "Eszköz felélesztheti a számítógépet az alvó állapotból" kivettem a pipát, és a "Optimal Performance"-t "Enabled"-re tettem.
Véééééééééééégre! Több hónap szívás után. Nagyon-nagyon-nagyon nagy köszönet minden kedves kollégának aki itt segített!

-
P3TR!CK
senior tag
Meg van a probléma!!!
Újra telepítettem a Win7-et hangkártya és LAN kártya nélkül, és érdekes egyből 0% volt a használat. Most beraktam a LAN kártyát és visszament 60-70%-ra! Mostmár csak az a kérdés, hogy mit kezdjek vele ? Realtek RTL8139 a kártya. Van ehez Win 7 driver ? Mert amit felrakott hozzá magától a Win 7, nagyon úgy tűnik, hogy bibis.
-
P3TR!CK
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Ez a teória jó is lenne, egészen odáig, HOGY: már a Windows 7 telepítése után (nuku driver, nuku update) is 60-70%-on megy a CPU használat.
-
P3TR!CK
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Videókártya driver-t raktam fel (Windows Update-ről), Hangkártya drivert (kézileg), meg azt a ATK ACPI Utility-t (Windows Update)-ről. Most próbáltam, hogy mindkét ODD-t lehúzom (ATA+SATA egyaránt), de ugyan úgy eszi a processzort továbbra is. Mostmár tényleg fingom nincs mit csináljak, de már nagyon kezd idegesíteni!

-
P3TR!CK
senior tag
válasz
Steelmanus
üzenetére
De követtem egy leírást, és kimutatta, hogy az "ACPI.sys" használja a processzort. Akkor most mi van ?

-
P3TR!CK
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Na, ez most már kezd egyre érdekesebb és idegesítőbb lenni. Megpróbáltam a PnP-t "Yes"-re tenni, és az ACPI-ket "Disabled"-re, de ugyan úgy nem indul el. SŐT(!), mondom megpróbálom újratelepíteni.
Erre a Windows 7 DVD amikor elkezd boot-olni, közvetlenül a "Windows is loading files..." után ez a kedves képernyő fogad:
Ilyenkor mi a f*sz van ?

-
P3TR!CK
senior tag
válasz
Morden24
üzenetére
Nos, érdekes helyzet állt fel.
Bementem a BIOS-ba, két ACPI lehetőséget találtam, mindkettőt "Disabled"-re raktam. Ezután a Windows 7 egészen addig nem indul el, amíg vissza nem rakom "Enabled"-re mindkettőt. Csak annyit ír a Win 7, ha "Disabled"-en vannak, hogy "A Windows betölti a fájlokat." Megjelenik egy csík, végigszalad, és újraindítja a gépet, és így tovább, egészen addig még vissza nem kapcsolom.
Ötlet ?
-
P3TR!CK
senior tag
Na, hosszas keresgélés után megtaláltam, hogy mi okozza a 60-70%-os processzor használatot. Most már csak az a kérdés, hogy oldjam meg ?
A neten találtam egy nagyon jó "guide"-ot, amit végigkövettem, és meg is lett az eredménye.
A nagy CPU használat oka az "ACPI.sys" !
Itt egy kép:
ACPI CPU HasználatMostmár csak az a kérdés, hogy mit tudok vele tenni ? BIOS-ban kell valamit állítanom ?
-
P3TR!CK
senior tag
válasz
negyedes
üzenetére
Vírus lehetőségét kilőném, mert teljesen friss a HDD is. Rootkit az micsoda ? A win telepítő pedig nem 1 lemezről származik. 3 lemez: 1 ultimate, 1 enterprise és 1 professional.
(#22580) Lakers: Próbáltam már eredetivel is, ugyan az a szituáció. És más gépeken tökéletesen mennek ezek a változatok, amik nálam nem. Próbáltam itthoni laptopon, barátnőm laptopján, stb.
-
P3TR!CK
senior tag
Sziasztok!
Van egy elég nagy problémám Windows 7-tel. A következő a szituáció:
Adott egy friss Windows 7 (próbáltam már Ultimate-et, Enterprise-t, és most Professional-t). Feltelepítem, és teljesen "szűzen" 60-70%-on járatja a processzort. Windows XP-nél, és Vista-nál nincs ilyen probléma. Csatolok 3 képet a dologról.
Fogalmam sincs, hogy ez mitől lehet, minden driver fel van normálisan telepítve. Az alaplapi LAN/Hang/Firewire le van tiltva a BIOS-ban.
A számítógép a következő:
CPU: Intel Core 2 Duo E6400 (2x2,13Ghz)
Alaplap: Asus P5KC
RAM: 2x2GB 1066Mhz Zeppelin
GPU: GeForce 9600 GT 512MB
HDD: 250GB-os Samsung SATA
ODD: egy ATA-s Nec DVD-RW és egy SATA-s DVD-RWSajnos nagyon zavaró probléma ez, szeretném a Windows 7-et használni, de így nem tudom/nincs értelme. Várom az ötleteket, hátha valaki okosabb, mint én. Előre is nagy köszönet!
Aktív témák
Hirdetés
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4368
- Beszámítás! ASUS ROG XBOX Ally X 24GB/1TB kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest