- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
genlog
aktív tag
-
genlog
aktív tag
Ingyenes web-gombokat honnan érdemes letölteni? (Nincs PS-om.)
Ilyesmire gondolok, 2 képpel: megváltozik, amikor az egér rámutat, esetleg plusz harmadik kép, benyomódik, míg be nem tölt a link. -
disy68
aktív tag
válasz genlog #17305 üzenetére
szerintem ne akarj ilyesmit használni, mert sanszosan nem találsz egységes megoldást mindenre és css-el is meg tudod jól oldani (nekem személyesen amúgy sem tetszettek soha ezek a fancy ilyen-olyan háttérképpel operáló megoldások valamint nem is éppen egy modern megvalósítás)
én a helyedben inkább errefelé nézelődnék, rengeteg kiváló és modern megoldásról írnak, a gombos problémádra is van egy ilyenük
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
genlog
aktív tag
válasz MasterMark #17308 üzenetére
Értem, de mondjuk itt a Button Makerrel készített gombok kódját honnan tudom kimásolni?
Link. -
G.F.
aktív tag
Sokszor előfordul, hogy tartalomfrissítés után a régi tartalom jelenik meg. Ezen a böngésző cache törlése segít ugyan, de folyton azt magyarázgatni egy hozzá nem értő "csak felhasználónak" olyan, mintha mosakodna az ember. Létezik erre valami trükk, amivel valahogy ezt automatikussá lehetne tenni a weboldal betöltésekor?
-gf-
-
inf3rno
nagyúr
Persze, if-modified-since vagy if-match headert szokás küldeni a szervernek, és csak akkor szedi le a teljes tartalmat, ha frissült. Volt ebből valami vita annak idején, hogy felhasználó követésre használták az etag-et. Nem tudom, hogy ennek van e valami következménye, pl hogy tiltják egyesek az if-match-et, de az if-modified-since biztosan működik.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Van olyan ingyenes weboldal készítő honlap, amelyikre több képet is feltudok tölteni? Gondolok itt egy olyan ingyenes oldalra (saját domainnal),amelyiken árulni tudnék dolgokat(bolti sablonnal)? Ha már nincs olyan ingyenesen, hogy kártyás fizetés, vagy az oldalon megtudja rendelni az illető személy, akkor elég volna minden termékhez egy feltöltött fotó és mellette meg az infók.
-
albinolynx
őstag
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni, hogy melyik szolgáltatással érdemes létrehozni az egyszerű honlapomat. Fontos lenne a gyors tartalombővítés lehetősége. Itt arra gondolok, hogy naponta készülnének új feltöltésre szánt képek. Ezeket szeretném egy könnyen átlátható galériaként a nagyérdemű elé tárni. Mindegyik mellett lenne egy rövid kis leírás, mi is látható a képen, mi az érdekessége. Továbbá szeretnék pár szolgáltatásra irányuló linket is. Mivel foglalkozom, milyen szolgáltatásokra van nálam lehetőség. Rendelés menet miként zajlik. Kacérkodtam a webshop ötletével, de egyelőre elhagyom.
Tehát a fentiekhez keresek egy megfelelő tárhelyet és egy könnyen átlátható, -kezelhető megoldást amivel fel tudom tölteni a tartalmat és szerkeszthetem is. Köszönöm!Valami ilyesmi bonyolultságú érdekelne: [link]
Viszont nem sok jót olvastam konkrétan erről a szolgáltatásról.[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
genlog
aktív tag
válasz albinolynx #17318 üzenetére
A webshopos részhez annyit, hogy azt csak komoly céggel csináltatnám.
-
genlog
aktív tag
Ezt a CSS-t hogyan lehet beilleszteni egy weboldalra?
Link. -
genlog
aktív tag
válasz radi8tor #17321 üzenetére
Ezt már láttam, nem sokat értettem belőle.
Nekem ez van:
"
.button { border-top: 1px solid #96d1f8; background: #65a9d7; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#3e779d), to(#65a9d7)); background: -moz-linear-gradient(top, #3e779d, #65a9d7); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 8px; -moz-border-radius: 8px; border-radius: 8px; -webkit-box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0; -moz-box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0; box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0; text-shadow: rgba(0,0,0,.4) 0 1px 0; color: white; font-size: 14px; font-family: Georgia, serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } .button:hover { border-top-color: #28597a; background: #28597a; color: #ccc; } .button:active { border-top-color: #1b435e; background: #1b435e; }
"
Ezt hova kell beilleszteni? A bodyba gondolom és a headben meg kell hívni a CSS-t, de eddig nem jött össze.
Na, mindegy.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz genlog #17322 üzenetére
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset='UTF-8'>
<title>Button Maker</title>
<link rel='stylesheet' href='css/style.css'>
<link rel='stylesheet' href='css/colorpicker.css'>
<link rel='stylesheet' href='//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.1/themes/base/jquery-ui.css'>
<script src='//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js'></script>
<script src='//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.1/jquery-ui.min.js'></script>
<script src='js/colorpicker.js'></script>
<script src='js/buttonmaker.js'></script>
</head>
<body>
<div id="button-box">
<a href="#" class="button">View the CSS</a>
</div>
<style type="text/css" style="display: none !important;">
.button { border-top: 1px solid #96d1f8; background: #65a9d7; background: -webkit-gradient(linear, left top, left bottom, from(#3e779d), to(#65a9d7)); background: -moz-linear-gradient(top, #3e779d, #65a9d7); padding: 5px 10px; -webkit-border-radius: 8px; -moz-border-radius: 8px; border-radius: 8px; -webkit-box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0; -moz-box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0; box-shadow: rgba(0,0,0,1) 0 1px 0; text-shadow: rgba(0,0,0,.4) 0 1px 0; color: white; font-size: 14px; font-family: Georgia, serif; text-decoration: none; vertical-align: middle; } .button:hover { border-top-color: #28597a; background: #28597a; color: #ccc; } .button:active { border-top-color: #1b435e; background: #1b435e; }
</style>
</body>
</html>
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz genlog #17322 üzenetére
Vagy külön CCS-be teszed: [link]
Viszont ha ez a ennyire problémát okoz, akkor lehet érdemesebb lenne martonx linkjével kezdeni és átfutni az alapokat.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
genlog
aktív tag
Köszi mindenkinek. Igen tanulnom kéne egy kicsit ezt is, de nincs időm szinte semmire.
Hamarosan nekiállok jobban. -
genlog
aktív tag
Utolsóelőtti előtti kérdésem a témát illetően: Ha több ilyen gombot akarok egy oldalon, mondjuk táblázatszerűen elhelyezni, akkor azt hogyan tudom megoldani? Hogy többszörözöm a "button"-t egy html-en belül úgy, hogy ne akadjanak össze (mármint programnyelvileg)?
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
-
genlog
aktív tag
Köszönöm!
Kezdem érteni a koncepciót. -
genlog
aktív tag
Utolsó (vagy utolsó előtti) kérdésem: Hogy lehet úgy linkelni egy új html lapot, hogy az valójában egy fájlon belül van az előzővel?
Vagyis hogy több CSS gomb van a html oldalon, majd az egyikre rákattintva tök új gombok jelennek meg, mintha egy új oldal lenne (almenü mondjuk), de mindez nem mutat külső linkre, hanem egy fájlban el lenne intézve. -
disy68
aktív tag
válasz genlog #17333 üzenetére
3 lehetőséged van:
- display
- visibility
- opacityA menete hasonló, egy-egy class-hoz rendeled a tulajdonságokat, gombnyomásra pedig eltávolítod/rárakod a class-okat a megfelelő elemekről/re, amitől megjelenik/eltűnik amit szeretnél.
-
disy68
aktív tag
válasz genlog #17335 üzenetére
Egy minta az egészre.
Láthatod a különbségeket, amiket a linknél is olvashatsz, animálható, összecsukható, etc. A taborder-t és azt, hogy eseményekre reagál-e azt nem raktam a példába bele, de ha ilyesmire szükséged lesz, akkor már sanszosan egyértelmű is lesz, hogy ezek mit takarnak.
szerk: illetve, ha az opacity hatására tűnik el a content (gyakorlatilag csak átlátszó lesz), akkor is rá tudsz kattintani a belső gombra, míg a másik kettő esetben nem
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Valószínűleg rossz topicba írok, de magas szinten lévő informatikus segítségét, tanácsát szeretném kérni, aki mellesleg jártas abban, hogy hogyan tudnék teljesen anonim maradni az interneten! Köszönöm. Privátban írnám meg, és fontos!
[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
válasz #26944512 #17338 üzenetére
Nem vagyok informatikus, de szerintem az evidens, hogy az interneten lévő anonimitásnak szintjei vannak. Ha valóban minden profi kémkedéssel szemben anonim akarsz maradni, akkor minden tevékenységet hozzád nem köthető internethozzáférésen keresztül kell végezni úgy, hogy a használt hardverek nyomai sem vezetnek el személyedhez.
Tehát publikus vagy "lopott" wifin kreálni az emailt is, amivel regisztrálsz, olyan laptopon, amit nem a nevedre vettél és nem használod semmi személyes dologra vagy hozzád köthető neten (pl. rokonodé, munkahelyedé) stb.
Ez az alap. A többi biztonsági lépés csak ezután ér valamit. -
hiperFizikus
aktív tag
Nagyon kedvetlenné tesz, hogy nem megy nekem ez az event formula Google Chrome-ban Windows alatt :
<select>
<option onclick='alert(1)'>111</option>
<option onclick='alert(2)'>222</option>
<option onclick='alert(3)'>333</option>
<option onclick='alert(4)'>444</option>
</select>
Mit lehet tenni ennek érdekében ?[ Szerkesztve ]
A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
martonx
veterán
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz martonx #17341 üzenetére
Nagyon köszönöm neked !
Áttekintettem és érthető számomra .
Máma más dolgom van, de holnap beépítem a programocskámba .
Ez olyan, hogy ebből az egyszerű select-edből sokat kellesz majd sablonosan használnom más-más id-vel .A gázt is és a féket is egyszerre nyomni nem menő dolog !
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz martonx #17341 üzenetére
Sikerült bevenem a kódodat , de még az a problémám vele , hogy ha 1x klikkelek az option-ra, akkor rendben van, de ha többször klikkelek rá, akkor az első után már nem add event-et . Úgy is jó lenne nekem , ha a selected-et mindig a <option>Válassz !</option> -ra helyezné át !
<select id="sc21v1" onchange="nyK0(value)" >
<option value="['21v1',0,0,'vál','Válassz !',tár21]">Válassz !</option>
<option value="['21v1',0,1,'igen','Igen, szeretnék tőled karácsonyi ajándékot !',tár23]">Igen; szeretnék tőled karácsonyi ajándékot !</option>
<option value="['21v1',0,2,'talán','Nemtudni; még nemtudom, hogy szernék-e tőled karácsonyi ajándékot !',]">Talán; azt hiszem, hogy szeretnék tőled karácsonyi ajándékot !</option>
<option value="['21v1',0,3,'nemtudni','Nemtudni; még nemtudom, hogy szernék-e tőled karácsonyi ajándékot !',]">Nemtudni; még nemtudom, hogy szernék-e tőled karácsonyi ajándékot !</option>
<option value="['21v1',0,4,'nem','Nem; nemszeretnék tőled karácsonyi ajándékot !',]">Nem; nemszeretnék tőled karácsonyi ajándékot !</option>
</select>
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz hiperFizikus #17343 üzenetére
Jsfiddle légyszi, pláne hogy amit írsz az nem lehet, az event mindig elsül.
Én kérek elnézést!
-
hiperFizikus
aktív tag
válasz martonx #17344 üzenetére
https://www.w3schools.com/jsref/event_onchange.asp
"Execute a JavaScript when a user changes the selected option of a <select> element" = "Futtasson JavaScriptet, amikor a felhasználó megváltoztatja a <select> elem kiválasztott beállítását"Csak akkor sül el az event, ha megváltozik a value !
1. más event kellene ?
2. a selectedet hogyan tehetem vissza mindig az első <option> -ra ?[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
válasz hiperFizikus #17345 üzenetére
Miért a kattintás a lényeg, nem pedig a választás?
Én kérek elnézést!
-
-
martonx
veterán
válasz hiperFizikus #17347 üzenetére
Nem értem a problémát. Légyszi jsfiddle-re tedd fel.
Én kérek elnézést!
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan ingyenes programot, amivel tudok készíteni egy egyszerűbb blogot és a saját domainemen - webtárhelyemen publikálni / időnként szerkeszteni azt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest