- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
"... rögzítő szerintem teljesen jó, mivel erősen tartja nem félek tőle, hogy kiesik, kivételkor nagyot kattan ugyan, de nem látok sem törést, sem kopást"
Eddig nálam sem kopott és törött. De mégis félek a kivételkor, hogy a nagy kattanás előbb utóbb törésbe megy át."Nekem is van 5" Wayteq-hez való fekete, apró narancssárga Wayteq felirattal és ebben egy gumírozott háló van a tok feléig és esélye sincs kiesni."
Háló az enyémben is van, de az a memóriakártyáknak van, nem a készüléknek, Nekem bele se fér, vagy csak erősen feszítve. A régi tokban két gumipánt volt, amelyek alá könnyedén berakható a GPS, és így még használni is lehetett.DUN-t azóta sem próbáltam, igaz hiányát se éreztem.
-
senki66
senior tag
Szia,
Az összehasonlításod nagy részét sem vitatni sem megerősíteni nem tudom, mert nekem a x960 az első GPS kütyüm, viszont a rögzítő szerintem teljesen jó, mivel erősen tartja nem félek tőle, hogy kiesik, kivételkor nagyot kattan ugyan, de nem látok sem törést, sem kopást
sem a bölcsőn sem a kütyün. A tok nem tudom milyent vettél ? Nekem is van 5" Wayteq-hez való fekete, apró narancssárga Wayteq felirattal és ebben egy gumírozott háló van a tok feléig és esélye sincs kiesni. A DUN kapcsolat pedig jól működik, szedi is le az online közlekedési információkat bár nem tudom milyen lenne a TMC-vel, de nekem már így is javasolt alternatív útvonalat.Üdv senki66
-
Pink1973
csendes tag
szeretnem meg tudni hogy ha belejutok a Windovs ce 6 elolapjara ami hasonloan nez ki mint a szamitogep asztalja akkor hogyan tudok belole vissza ki jutni az ikonokhoz , vagyis az elso lapra, ja es meg egy kerdes hogyan csatlakozhatok az internetre : csak telefonon vagy wifin is lehetseges valamijen internetes elofizetonel.(/IMG)(/IMG)
-
DM43
őstag
Nem tudom, hogy mit értesz soft és hardreseten ???
Egy pna-nál a ki-bekapcsolás illetve a reset gomb megnyomása általában ugyanazt az eredményt adja. Ezeknél a romfrissítés az igazi hardreset. Az pedig mindent töröl a flash-ből és alapra húzza a registry-t.
Amúgy ha jól tudom, akkor a géped a residentflash2\yfapp\index.ini file-ban tárolja a kérdéses elérési utat. -
Tom-y
csendes tag
Érdekes,hogy soft és hardreset esetén sem törli a navi mappa elérési útvonalát.
-
forrest85
senior tag
válasz
maxika2004 #588 üzenetére
Hidd el jobban jársz egy 960-al. Minden tekintetben jobb és újabb. Nekem is ez van.
-
kishoris
tag
válasz
teichmannf #589 üzenetére
DM43 fórumtársunk már megmondta neked a tutit, a töltő használatáról sokan megfeledkeznek pedig az szolgál antennaként a transzmitterhez.
Az x950-es dologról így nagy hirtelen egy dolog jut eszembe. Véletlenül nem zozo féle skint használsz? -
DM43
őstag
válasz
teichmannf #589 üzenetére
Megjegyzem, a primo a vasat Wayteq 950-ként ismeri fel.
Nem mondod, hogy neked olyan Primod van, ami felismeri a vasat (ráadásul olyat, amin elvben nem is futhatna) ???
Az FM transmitter használatakor beledugtad a töltőt a PNA-ba?
-
teichmannf
csendes tag
Hello!
Wayteq X960 BT, Primo 9.1.2. Minden csuda jól müködik, kivéve FM transmitter.
4 rádióval, a primo összes beállításával (külső, belső, Wayteq) próbáltam, meg se nyekken.
Megjegyzem, a primo a vasat Wayteq 950-ként ismeri fel.
Várom a segítségét, akinek már sikerült!!!!!!!!!!!!Köszönöm
TF -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Mivel szombaton sikeresen lenyulták a x920 bt-m ezért 960 bt-t tervezek venni !
Érdeklödöm hogy valamiben rosszabb e a 960 a 920 nál ?Gondolok itt a nagyobb felbontás miatti esetleges szaggatásra...
Van ilyen videoknál? az nem gond ha megfelelő felbontásra és bitrátára kell kódolni,
csak ne szakadozzon !
És igo-nál ? az tökéletes nagyobb felbontásban is ? -
hojos
aktív tag
Szép napot mindenkinek !
Újra indult a régi helyen a [navisi.weboldala.net] honlap.
-
m.jeno
senior tag
-
spae
aktív tag
Hi!
Ma rendeltem meg a 960-at, és érdeklődnék, hogy ki, milyen szoftverrel használja?
Üdv.
-
Loituma69
őstag
válasz
gamek!ller #570 üzenetére
Új gépen miért kellene romot cserélni? Még azzal sem vagy tisztában, hogyan kell térképet rárakni, de azon tanakodsz kell e romot frissíteni!
-
Loituma69
őstag
válasz
gamek!ller #574 üzenetére
Hihetetlen ti csak írtok,de nem olvastok!
-
gamek!ller
őstag
Abban valaki tud segíteni, hogy a film mért húz rajta? Feltettem egy Rém rendes család avi-t, de szaggat..
-
kishoris
tag
Már van 2.70 is:
FormatFactory v2.70 -
kishoris
tag
válasz
gamek!ller #570 üzenetére
A ROM-hoz hozzá ne tessék piszkálni! Ment privi!
-
gamek!ller
őstag
Másik: Kell ezen a gépen romot cserélni? Mit tegyek vele mint kezdő?
-
gamek!ller
őstag
Sziasztok! A mai napon kaptam képzhez egy 960BT-t. Nem tudom, hogy van e rajta térképsw. Ha kétszer rányomok arra, hogy GPS, nem történik semmi. Hogyan lehet rátenni térképsw-t ha nincs?
-
-
Brianko
tag
Sziasztok!
Majd 1 hete próbálgatom nagy megelégedéssel a vasat. Eddig igazán lenyűgözött ár/érték arányával. A navigáció és a zene párhuzamosan és meglehetősen békésen egymás mellett szólt az autó hangszóróiból. Még a telefonkönyv és a BT telefonálást kell kipróbálnom.
Viszont filmet is szeretnék nézetni rajta a gyerekekkel. Ha erre van valami jó megoldás ami bevált nektek szívesen elolvasnám.
Az SI felrakásán még gondolkodom. Mert igaz , hogy csúnyácska a mostani skin. De félezer km távolságban nem biztos , hogy javítgatni akarom majd. Meg még nem is merültem bele a feltelepítésébe.
Win CE hol lehet progikat keresni , olyat ami elfut a 960BT HD-n?
Üdv.
-
m.jeno
senior tag
válasz
Dr. Student #562 üzenetére
Ezzel kell működnie:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1" -
m.jeno
senior tag
Szerintem még nem próbálta senki, de Te kitudod próbálni, a sys txt be írd be a GNS paramétereit és ha működik, akkor minden hepi.
A com portot neked kell végigpróbálni, hogy melyiken van.
A sys.txt-be valami illyennek kell kerülni:[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="GNS_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4" - ha nem jó vele akkor 5..6..7..8 9 - nagy valószínűséggel 5-ös
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1" -
Gróf...
aktív tag
Üdvözlet hölgyek, urak!
Gyors pontos választ szeretnék arra a kérdésre, hogy: Kipróbálta már valaki GNS tmc vevővel ezt a kütyüt, vagy bármelyik Wayteq-et.
Konkrétan: szeretnék benevezni egy x990-re.
Van egy Mio P360-am hozzávaló GNS-tmc vevővel, ha kettőt össze tudom hozni, akkor este már szeretnék vele Németországba menni. -
Dr. Student
senior tag
válasz
Loituma69 #557 üzenetére
Köszönöm a segítséged, akkor ezt most kipróbálom. Mivel gyakran utazgatok a gps készülék számomra fontos, a célra teljesen megfelel, de gondoltam ha már vettem egy készüléket akkor néhány avi filmet is megtudjak rajta nézni, tehát nyilván nem csak ezért vettem, csak jó lenne erre is használni.
-
Loituma69
őstag
válasz
Dr. Student #556 üzenetére
FormatFactory 2.60 ezt használd, 480x272 felbontás bitarány 512 kb/s audio 22050
fps 25 Ezzel tuti hibátlan sebességgel fog minden film futni. mp4 vagy avi én mp4 használok.
A hibátlan filmlejátszáshoz legalább 800mhz proci kellene, de ebben a pna-ban 500mhz van ezért akad a 800x480 térképszoftver. Mellesleg ez a pna nem házimozi rendszer, hanem elsősorban gps készülék, hiba volt csak azért ilyet venni, hogy filmeket nézz! Ez persze csak az én véleményem. -
Dr. Student
senior tag
Sziasztok!
Nagy problémám lenne, napokban vettem egy X960BT HD Wayteq típusú navigációt, előtte egy 920-as példányom volt, azért cseréltem le, hogy a videolejátszás jobb legyen, mivel a 920-asba nem volt tökéletes sőt, nagyon sok mindent nem volt képes lejátszani. Leginkább klipeket, és több film is akadozva ment, vagy lagolva, erre megvettem a 960-ast, de, hogy őszinte legyek még rosszabb mint gondoltam. vagy mint az előző, tény, hogy többet lejátszik, de majdnem mindent akadna viszi, nagyon idegesítő sajnos, legalább az avi filmeket tudtam nézni rendesen a 920-ason, de ezen még az is csak lagolva megy, gondolom a dupla felbontás miatt van a gáz, hogy lehetne átkonvertálni a filmeket? Egyáltalán érdemes ? Ha igen akkor milyen fájlba ?
A kérdésemet remélem érthető, sajnos amiért megvettem arra nem használható, ez így nagyon elszomorít, remélem van megoldás erre a problémára, és tudtok segíteni.
Előre is köszönöm!
-
bach66
tag
Sziasztok!
Navitel-lel kapcsolatban tudna valaki segíteni?
A letöltött .cab fájlt sikeresen telepítettem, de sem a Residentflash-ről sem az SD kártyáról nem indul, hiába indítanám a Navitel.exe-t.
Előre is kösz a segítséget!
P.s. A Russa-t sikerült végül fölrakni, de nagyon aprók a jelek, a 800*480-as felbontáson. Nem lehet valahogy nagyítani?
-
hojos
aktív tag
Szép napot !
Ha valakit érdekel:
Újra indult a navisi.try.hu. -
bach66
tag
HELP!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a RUSSA progit hogyan tudnám telepíteni a gépre?
Hiába próbálkozom, mindig azt írja ki a telepítéskor, hogy "Nem lehet másolni a fájlt." stb.
Akár az SD kártyára, akár a ResidentFlash-re akarom telepíteni.Pedig nagyon szeretnék egy olyan navi, amit turistaútvonalakhoz is lehet használni.
Ki tud ebben segíteni?
Előre is köszönöm!
-
senki66
senior tag
Üdv Mindenki,
Valaki találkozott már az alábbi hibaüzenettel :
FFUIERROR: Parse error [<state> tag expected]
Mi lehet a probléma, tud rá valaki megoldást?Előre is köszi,
senki66 -
takjoe
tag
Köszönöm,egyetlen kérdés kivételével itt a fórumon és priviben már választ kaptam, az egy ami még maradt,hogy az internet böngészés nem megy :
bluetooth-on - telefonon keresztül tudok csatlakozni a netre,de ha rámegyek a Bluetooth ikonra,nyit egy oldalt különböző ikonokkal,ezen tudom a telefonomat párosítani,ill, csatlakoztatni, ha csatlakozom automatikusan megnyitja a gyári IE-t , ami nem nyílik meg, vagy elkezd valamit tölteni ,de lefagy. Ha más böngészőt akarok megnyitni, pl. a hojos féle Operát , akkor ki kell lépnem a Bluetooth oldalról, ekkor a telefon automatikusan lecsatlakozik ,így már nincs net összeköttetésem,és nem tudok semmilyen böngészőt megnyitni.
Akitől eddig kérdeztem,mindenki USB-n számítógépen keresztül használja.
Erre esetleg valami megoldás,tapasztalat?
Kösz:János -
Balek111
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
hojos
aktív tag
Szia.
Igaz, hogy sem tudós sem mester nem vagyok de megpróbálok válaszolni:1., Mortscript üzenet induláskor természetes, szüksége van az SI-nek a mortscriptre.
2., Az SI.induláskor elrejti a tálcát mert egyébként az látható lenne az SI. felületén is, ami zavaró lenne.
3., A WinCE-ből visszalépést ha lesz időm megnézem, tudok róla.Más:
Márionak X960-on menni kellene hiba nélkül. Nálam is megy rendesen. X950-nél jeleztek hibát.
Nem tudom, hogy miért nem tudsz pdf. fájlokat megnyitni. A pdf. olvasó ebben a verzióban cserélve lett. Eddig senki nem jelezte a hibát. Visszajelzések alapján X960-on és 950-en megy hiba nélkül.
IE. hibáról itt olvashatsz.
Én telefonon keresztül nem használtam az internetet. PC-n keresztül az Opera rendesen működik.Ha gondolod keress meg priviben a Mario és pdf. dolgok megbeszéljük.
Üdv.
-
takjoe
tag
A Hojos_SI_8c- program nagyon szuper , 3 napja használom és nem is szeretnék megválni tőle. A "tudós" kollégáktól sőt ha lehetséges egyenesen mestertől szeretnék megoldást találni az alábbi problémákra:
1/ az indításkor egy pár másodpercre megjelenik egy felirat:Mort.script v 4.3 b15
"mscr" and "mortrun" extension registered.Please run any "mscr/mortrun " file or read the manual.
(c) Mirko Shenkjelent-e ez valamit, esetleg hatással van a következő problémára:
2/ A Win CE -be való belépéskor a taskbar mindig visszaáll "auto hide"-ba, hiába állítom be.
3/ A Win CE-ből való kilépéskor (GPS ikonnal,csak azzal tudok a Windowsból kilépni?) újraindul ,majd a SI-be be tudok lépni, de ott már lefagy. Csak resettel indul újra, néha 2-3-szor kell resetelni.Más:
- Mario játék nem indul, lefagy (annyira nem fontos)
-PDF fájlokat nem tudok megnyitni
-az internet böngészés nem megy :bluetooth-on - telefonon keresztül tudok csatlakozni, az alapból benne lévő IE lefagy, az Operát nem tudom kipróbálni mivel a bluetooth-os csatlakozó felületeből ki kell lépnem, hogy az Operát megnyithassam, ekkor azonban lecsatlakozik a telefonról és a netről.
Erre esetleg valami megoldás?Kösz előre is , nem szeretnék lemondani erről a jó kis felületről.
János
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Balek111 #533 üzenetére
A mellékelt használati útmutatóban ott van, hogy miképp kell átállítanod az USB-s kapcsolatot a PNA-n, hogy ne szinkronizálni akarjon (Active Sync), hanem simán mint USB háttértár (Mass Storage) működjön. Ezek után már, mint egy meghajtó fogod látni a Windows-ból, amikor az általad leírt nyilacskák szaladgálnak
-
Balek111
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre van szükségem. Kaptam egy x960BT-t. Ez az első ilyen készülékem. A mellékelt CD, mint használati segédanyag egy picit elnagyolt.
Semmi értelme sincs.
Nem tudom, hogyan tudok zenét, videót stb. feltölteni rá. Mindenképp szükséges ehhez az SD kártya, vagy mehet a saját memóriájába?
Amikor összecsatlakoztatom a szgp-pel, akkor bejön egy képernyő a készüléken, ahol pici nyilak futnak át a GPS-ről a monitor felé. Ez mi a fene, mert igazából nem történik semmi.
A szgp-n bejön egy szinkronizálásos ablak, ezt sem tudom mit akarA válaszokat előre is köszi:
Balek -
senki66
senior tag
Egy ideje figyelemmel kísérem ezt a topic-ot és úgy látom összességében majdnem mindenki elégedett a x960bt -vel úgyhogy én is benevezek rá. Van azonban néhány kérdésem részint a kiegészítőkkel és a telepítésekkel kapcsolatban, soha nem volt még GPS készülékem, úgyhogy bocsi ha nagyon láma kérdéseket tennék fel.. Érdemes venni hozzá TMC vevőt és ha igen ez jó hozzá:
TMC vevő + antenna RTA3000 WNTMC.? A TMC vevő internet elérés nélkül is működik e? Érdemes e venni hozzá napellenzőt? Szeretném használni Hojos mester si-jét, de ugye a megfelelő könyvtárakat fel is kellene tölteni a megfelelő tartalommal. Valaki tudna segíteni ebben, esetleg priviben is. És megköszönném, ha valaki adna egy útmutatót, hogy is kezdjem a telepítgetést a szűz PNA -val.Minden tanácsot, segítséget akar itt, akár privátban előre is köszönök.
Üdv senki66 -
Markyxx
tag
Sziasztok,
Most vettem egy 960-ast és kicsit furcsa nekem, hogy bekapcsolás után a töltést jelző led egyfolytában zölden világít.
(Ha hálózatra van dugva akkor pirosan, de ha lehúzom akkor marad megint a zöld. Természetesen, ha ki van kapcsolva akkor nem világít)Normális ez?
-
barrasz
aktív tag
Arra gondoltam,hogy mivel nálam a SI indulásakor a a navigációs résznél az első oldalon az IGO Primo és az IGO Primo 2 inditási ikonjai voltak és ezek közül az egyiket meg akartam változtatni annak a programnak az inditó ikonjára ami nem is megy ezen a vason.
Erre gondotam amikor leírtam az észrevételem. -
hojos
aktív tag
Igazad van mint ahogy írtam is ! Nem vettem sértésnek.
-Hojos_SI_8a--teszteltem és más is tesztelte. Hiba nem volt sem nálam sem a másik tesztelőnél. Bizonyos készülékeknél illetve X950 BT-HD-n jelentkeztek hibák ezért javítottam. Ebből lett a Hojos_SI_8b.
-Hojos_SI_8b--teszteltem és más is tesztelte. Hiba nem volt sem nálam sem a másik tesztelőnél. Javaslatok, kérések, ötletek érkeztek ezért készült el a Hojos_SI_8c.
-Hojos_SI_8c--teszteltem és más is tesztelte. Átalakítottam úgy, hogy ne keljen az ini fájlokat módosítani ha valaki csak pl. egy navit akar használni. ( GrandeP).
Észre vettem benne egy hibát ami miatt javítást tettem közzé (72 letöltés után senki nem jelezte vissza hibaként).Továbbra is várom az észrevételeket, javaslatokat, ötleteket.
-
hojos
aktív tag
" Végül is az is igaz,hogy ezzel a problémával nem csökken a használhatóság és ha nem azt a programot akartam volna az első oldalra tenni akkor soha nem tűnik fel. "
Ezt nem igazán értem. Mi nem tünt volna fel ? A nálad felmerült hibának semmi köze nincs a javításhoz. Ha a PNA alap (gyári) helyzetben van, akkor minden gond nélkül működnie kell ezért javasoltam azt amit.
-
barrasz
aktív tag
Szia!
Hálátlanságról nem volt szó mert ha jól emlékszem akkor hojos kolléga amikor közzé tette az általa készített SI-t akkor megkérte azokat akik használják,hogy az esetleges észrevételeket jelezzék neki.
Végül is az is igaz,hogy ezzel a problémával nem csökken a használhatóság és ha nem azt a programot akartam volna az első oldalra tenni akkor soha nem tűnik fel. -
hojos
aktív tag
Hojos_SI_8c javítás.
A szoft.resetnél van egy hiba az SI-ben. A Primo2 reset nem működik.
A hiba javítása:
A Mobilenavigator\Ini\Menu_reset.ini és Menu_reseta.ini fájlokban ezt a sort:
NewIni = ..\Scripts\Navi\Primo2_alap.msc
át kell javítani erre:
NewIni = ..\Scripts\Navi\Primo2_alap.mscrAki nem akar javítgatni az töltse le ezt:
http://hotfile.com/dl/122085557/973ad69/Hojos_SI_8c_resetjav.zip.htmlA tömörített állományt ki kell csomagolni. A Menu_reset.ini és Menu_reseta.ini fájlokat be kell másolni a MobileNavigator\Ini mappába, felülírva az ott lévő azonos nevű fájlokat.
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Hojos kolléga SI programját használom és meg vagyok vele maximálisan elégedve.
Kérdésem csak annyi,hogy amikor ki szeretném választani a navigációs résznél,hogy melyik legyen a fő oldalon akkor a bal felső részen a T betűre kattintva kilép és újra indul a rendszer.
Ettől eltekintve minden remekül működik. -
kishoris
tag
Látom egy kicsit ki lettünk "gyomlálva"....
-
tpc_E
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogyan lehet wince alatt a képernyő felbontást átállítani?
-
Hellas
senior tag
-
tmarci03
csendes tag
A 960-an nem szaggat semmi (film, navi) a nagy felbontás és a hozzá párosított "kisebb" proci miatt? a DUN megy vkinek gond nélkül? és az akkuja meddig bírja folyamatos használat mellett? én kerékpárra tervezem felszerelni és majd akku>USB (napelem) töltéssel megoldani az utánpótlást.
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bosch GMS 120
- https://www.mac-audio.de/en/car-audio/subwoofer//mac-mobil-street-sub-108a
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest