- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Csütörtökön jön a Redmi Pad 2
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
Ahogy mar irtak, nem fog mukodni. Mindig lesznek olyan reszek, ahol nincs normalis lefedettseg. Az, hogy edge-en is elmegy a VoIP, az igaz, mert megfelelo codec mellett nem kell neki nagyobb savszel, mint amit az edge tud biztositani. De ezen felul a hivas minoseget meghatarozza a ping ido (300-400 ms vagy ennel tobb is lehet rossz lefedettsegu helyen), ami ha nagy akkor elbeszeltek egymas mellet. A pocket loss miatt meg robothangja lesz mindket felnek, nagyobb ertek utan meg toredezett a hivas. A harmadik parameter meg a jitter, na ezt nem nezik olyan sokan, pedig ez is befolyasolja a hivas minoseget, nem nagyon, de kabeles neten nekem volt olyan esetem, hogy hiaba volt jo a ping meg a pocket loss, ha a jitter ertek rossz volt, az is akkora kesleltetest jelentett, hogy elvezhetetlen volt a beszelgetes. Videken tobbszor is elofordult (foleg a pusztaban), hogy adatkommunikaciora alkalmatlan volt a mobilnet, de telefonhivast meg lehetett inditani a GSM halozaton.
Szerintem a Somatom altal leirt modszer a legjobb. Feltoltos sim + adatkartya, a mobil szamod a dellmont-nal megadod, hogy a rendszer azt jelezze ki, es ahol jo az adat lefedettseg, menjen a hivas a dellmont-on keresztul.
-
törölt tag
Ezen már én is filóztam, de sztem nem. Persze, nekem Telenoros kártyám van, aminek a leggyengébb a lefedettsége. Úgy látom, hogy megfelelő feltételek teljesülése esetén működne a dolog. Kell hozzá egy erős, 4G -s teló, megfelelő lefedettség és egy jó és stabil szerver hátterű VOIP szolgáltató. Ezekből sajnos, nem minden adott. Én inkább a másik utat választottam. Erős, dual SIM teló (lehetőleg MTK SOC), ami az összes hazai frekvenciát ismeri. Ebbe egy Telenor feltöltős SIM a GSM számomnak és egy tetszőleges (értsd: aminek szted jó a lefedettsége), 4G -s adat SIM. Ha nincs elég net az adat SIM -es VOIP -hoz, akkor még mindíg ott a Telenor GSM, aminek a vezetékes hívó szolgáltatását használva, Local Access GSM hívásként, net nélkül is lehet jóárasítva telefonálni. Ahol viszont van rendes 4G, ott egy erős vassal elég stabilan működik a dolog. Kérdés, hogy mi lesz decembertől, ha eltörlik a roamingot. Vajon lehet majd szerezni olyan külföldi, adatképes SIM -et, ami nem csak egy hazai szolgáltató hálózatát tudja használni? Mi alapján történik majd egy külföldi kártya sávszélesség besorolása? Ezekre a válaszok eléggé befolyásolják majd a VOIP használatot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Bittorrent topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Csütörtökön jön a Redmi Pad 2
- Netflix
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128gb - Kis sérülés, akár beszámítással
- Lenovo Mini PC - M720q / M920q - Core i5 8500T vagy 8400T - több db - ÁFA-s számla is - WIFI-s is!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest