Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak úgy elméleti szinten érdekelne, h egy vizteres kandalót, h szokás beilleszteni egy kondenzációs kazános fűtéskörbe? A fűtési kör végén lévő radiátor mellett (nem messze tőle) van a kandalló. Gondoltam oda lehetne kötni.
A komposzt kályháról hallottatok? Komposzt van, a hűtési kör másik végétől nincs is messze (talán 2 méterre attól a faltól ahol az utolsó radiátor van)
-
Nálunk nagyon kemény a víz (hegyek, mészkő bányák mindenfelé). A csap mellett lévő vízszűrő tök iható vizet csinál de ellégé parázom, h a mosó/ mosogatógép/ kazán (átfolyós kondi) be fogja dobni a törölközőt
-
Ezekkel tisztában vagyok
Ezeket a kijelentéseket nem tudom hova tenni:
...de iváshoz haggyál olyan ágat , ami nem lágyított...
...Én ugyan több éve RO vizet iszom kizárólag, de ha valaki mást hisz helyesnek, az jobb ha tisztában van vele, hogy a visszasozas után is több nagysagrenddel alacsonyabb marad a vezetőképessége a víznek mint a csapvizé. Tehát inkább csak kozmetika...
Magyarán egészségtelen az így kezelt víz?Nekem csak egy egyszerű 5 + 1 Nm-s szűröm van a főzéshez, íváshoz...
-
Mire értitek ezt a lágyított / nem lágyított víz dolgot?
-
Múltkor kérdeztem, h milyen anyaggal (szerrel) kell takarítani a kazánok "belsejét".
Találtam is egy jó cuccot:IDRACLEAN F900, to clean condensing boilers
Esetleg valaki nem tud ilyet vagy hasonlót?
-
Kondenzációs kazán hűcserélőjét milyen anyaggal szokás takarítani? Nálunk nagyon kemény a víz, így gondolom a belsejét is ki kellene pucolni. De mivel?
-
-
válasz
vampire17 #6183 üzenetére
Meglett a hiba. A szivattyúnak a kábele be volt szorítva egy cső mögé ami meg meleg volt (már a cső) ezért a szivattyú lekapcsolt (gondolom valami hővédelem van benne).
A másik kérdés az lenne, hogyan lehetne ezen a rendszeren módosítani úgy, h lent a padlófűtést és fent a radikat külön lehessen vezérelni?
Én így gondolnám: Mivel a padlófűtés azzal a "fehér" radiszeleppel nyitható-zárható (bővíteni kellene motoros szeleppel) így leválasztható a fűtéskörről. Ehhez kellene egy termosztát fentre ami szól a kazánnak, h fűtsön de közben lezárja a padlóba menő vizet a motoros szeleppel (ha lent megfelelő a hőmérséklet)
-
válasz
vampire17 #6181 üzenetére
A vezérlésről tudok nyilatkozni mert azt én tettem fel: Tado vezérli modulációval
Itt fent a nagy fehér radiátor szelep van a padlófűtés kör elején.
Utána az a szelep amit bekarikáztam:Ez mi lehet?
Vagy lényegtelen és a fehér radiátor szeleppel lehetne állítani a vízhőt a padlóban? -
válasz
vampire17 #6178 üzenetére
Szóval egy olyan keverőszelepet kellene keresni?
Az van, h "táv gyógyitok" húgoménál Hollandiában. Volt kint nemrég a kazán ellenőr és valszeg eltekergetett vmit mert tesóm mondta, h az emeleten a radiátorok nem túl melegek. Most az van, h fent melegek a radik de lent a padlófűtés meg hideg
-
Sziasztok!
Ezen a képen a "piros mutató" az mit szabályoz?
Ez a padlófűtés felé menő csöveket "csoportosító" szerelvényen található. Az a problem, h nem küld melegvizet a padlóra a rendszer. Túl meleg lenne neki a víz (50 fok) és nem engedi rá a padlóra? Ezt lehet azzal állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest