Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Beállítottam a kazánt 38 fokra. Közvetlen a kilépő víz és a keverőszelep után is mértem a hőmérsékletet csőhőmérővel. 30 fok. Azt is néztem hogya 40W-ról visszaveszem a keringető szivattyú teljesítményét 25W-ra akkor a kazán is vissza vesz a teljesítményből. Ha visszarakom 40W-ra akkor megemeli a kazán a teljesítményt egy kis időre mivel nagyobb a hőigény.
Padló előremenő 30 fok visszatérő 22 fok.
Szerintem egyszerűen ez a kazán 8 fokot téved. Hőmérő is tévedhet 1-2 fokot. -
Khaosz55
addikt
3 kör és 3 termosztát.
2 db Szivattyú:
1. Szivattyú csak a padló
2 .Szivattyú 2-3. kör 2 db Siemens hőpatronos szelep nyitja a köröket. Mindegyik radiátor, de szinte sosem mennek, mivel a klíma és ha megy a padló jól befűti a szobákat is.
3 szobába radiátor és a második fürdőben és a mosókonyhában radiátor összesen 5 Db.Kb Januárig sosem használom a gázt akkor is éppen ha -5-10 fok köré megy a hőmérséklet. Egy 3.5 Klima kifűtti a 100mˇ2-t. A maradék 30mˇ2-re is van klíma + radiátot de csak időközönként használjuk ezért szinte csak klímázunk.
A hidrováltót annó a kivitelező szerelő rakata be. Korábban nyíltégésterű kazán volt azt váltottam le kondenzációsra.
-
Khaosz55
addikt
Padló köreben egy Wilo-Yonos PICO van beépítve. 4 kör van ami relative nagyon és hosszú a vezeték, 20 éves ház könnyűszerkezetes ház 130m^2 ebből a padló kb 75m^2. Meg kell néznem az elosztót az méri az átfolyást körönként. Nem emlékszem most pontosan minta 3liter/min lenne egy körön az átfolyás. A kazán 17Kw amikor elindítom a rendszer akkor is max 50%-megy a kazán. Kb 15-20 perc után már minimum teljesítményen megy a kazán.
Éves gázfogyasztás HMV-el kb 1000m^3 volt. Most hogy klímával rásegítek mert el kell használnom a villamos energiát így HMV-vel együtt 300m^3 volt az éves fogyasztás. Szóval egyáltalán nem sok főleg úgy hogy 23-24 fokot tartunk. Szóval a 40K-s éves fűtés költséggel semmi bajom nincs. Ezért sem raktam monoblokkos hőszivattyút a padló körre, 60-75 éves megtérülést számoltam, ha ingyen van az áram.
-
Khaosz55
addikt
Keverő szelep után is csak 25 fok a víz. Lehet féltérhető voltam. Amikor felállítom 45 fokra a kazánt akkor nincs gond a keverő szelep után. Lejjebb akartam menni a hőfokkal a kazánba a jobb kondenzáció miatt és akkor vettem észre, hogy nem 34 fokos a kazánból kilépő víz.
-
Khaosz55
addikt
Nem értetted mit mondok és mi furcsa nekem.
A kazánt beállítom 34 fokra annyit is ír ki. Dolgozik, de közvetlenül a kazánból kilépő előremenő víz hőmérséklete 25 fok körül van ami hidrováltóba megy be. Majd rakok rá egy csőhőmérőt azzal is megmérem, de kétlem, hogy 34 fok lenne. -
-
Khaosz55
addikt
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok Immergas Victrix TT Erp gázkazánom van. Az miért van ,hogy a kazánt 35 fokra állítom amit szépen tart is , de a kilépő víz hőmérséklete csak 25 fok a csonkon közvetlen a kazán alján? Infrás hőmérővel mérem és kézre is érződik, hogy ez nem 35.
Van hidrováltó és mágneses leválasztó stb. Mióta megvan ilyen a hőmérséklet különbség, persze feljebb tekerem akkor melegebb a víz. Keverőszeleppel megy padló fűttésbe, al lehető legjobb hatásfok miatt akarok 35 fokos vizet. Csövek csőhéjszigetelve. Szóval nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest