Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
-
4D4M
senior tag
Amit észrevettem és nem értem, ha a szelepen a plusz irányba elcsavarom a kupakot, teljesen kicsavarom akkor zár, ellenkező esetben pedig nyit.
~
Ha jól van beépítve, akkor a bypass és a primer oldal előremenője között osztja el a térfogatáramot 0-100% között. Tehát ha a bypass 0%, akkor az előremenő 100% és fordítva.
Maga a padlófűtés kazánhoz való illesztése sajnos az "ígyszoktuk" féle, de hidraulikailag és szabályozás szempontból is kellemetlen. A két szivattyú egymásra hat és ha hozzáértéssel is választották volna ki a háromjáratú szelep kvs értékét, akkor is csak kompromisszumos tud lenni, mert nem tud egyszerre jó lenni a padlófűtés nagy tömegáramára és a kazán kis tömegáramára nagy dT-jére.Megpróbálhatsz egy kapillárcsöves termofejet felszerelni. Például.
Ezeken a cikkszámokon éred el az egységet, vagy a darabjait:Az érzékelőjét a padlófűtés előremenőjére kell rögzíteni egy szabad fém felületen, lehetőleg szigetelés alatt. Viszont nincs garancia, hogy a szabályozás kielégítő lesz, mert a szelep és a rendszer karakterisztikája eltérő lehet attól, amire ezt az eszközt tervezték.
próbálom szabályozni
~
Amit csinálsz azt nagyjából vezérlésnek lehet nevezni, de mivel a kazán emelőmagassága folyamatosan változik, kiváltképp ha a radiátorokon vannak termosztatikus szelepek, így a statikus beállítás nem eredményez statikus padlófűtés előremenőt. -
emre
veterán
Több mindentől függ ezért ahelyett hogy kérdezgetnék inkább linkelek egy kis olvasnivalót
Hőmérővel?
Lehet infrás pisztoly, hőkamera, stb....... -
amargo
addikt
Nálam 2db grundfos van, a szerelőm ajánlotta, egyáltalán nem bántam meg.
adam_nagy:
Mi 4-en vagyunk (2 felnőtt, 2 gyerek) két tárolós a bojlerünk kb 40 és 60 fokra van állítva hajdu smiley.
Decemberben 180kWh fogyasztott egy 150L-es bojler. Itt kaphatsz még segítséget: Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.) -
Satus
tag
Én is most adtam be szervizbe BRH márkájút , copy paste mint a tiéd. Hibakódot nem ír , auto módban volt használva. Ha a csapok zárnak csökken a tömegáram ha nyitnak nő, csak az enyém elfelejtette növelni, "leragad" 9watton hiába vannak nyitva a csapok , az ot termosz meg tekeri a kazánt. Áramtalanítás után megy rendesen valameddig . [link]
-
Közben kaptam választ a gyártótól (a kereskedőnek gőze nem volt, hogy mik a hibakódok sic), a hibáról:
Ennek értelmében blokkolva van a motor (retkes lehet?) és nem tud elindultni. Ez valóban megtörténik, mármint az indulás és átvált E6 kódra. De ha kicsavarom a tetején a dugót akkor miért folyik az nekem majdnem konstans?
-
4D4M
senior tag
28/30°C-os felületi hőmérsékletet nem szabadna meghaladni a padlón, mert az ember keringési rendszerére negatív hatással van hosszabb távon. Ezt a burkolat anyaga és a rétegrendek determinálják a fűtőközeg- és helyiség hőmérsékleteken kívül.
én 42°C-ot mondanék mint max előremenő, ha már nem lehet növelni a térfogatáramot a körben, de nyilván nem történik semmi katasztrófa, ha az év 5 napján 48°C-ot küldesz be. -
4D4M
senior tag
A padló felületi hőmérséklete az ami számít (ennek nem szabadna átlépni a 28-30°C-ot), ami nyilván korrelál az átlagos fűtővízhőmérséklettel. 40°C-ig el lehet menni a fűtővízzel általában, de ha nem akarsz kiegészítő fűtést és fáztok, akkor ennyi a mozgástér – ha szigeteléshez se szeretnél nyúlni. A födémről nem mondtál amúgy semmit és általában ahhoz a legkönnyebb és legolcsóbb hozzányúlni, akár SK.
-
Siriusb
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- Path of Exile 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest