- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Milyen házat vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5910 üzenetére
Ma ismét foglalkoztam a témával, és arra jutottam, hogy az implicit konverzió, amiről a könyv ír a for ciklusban szereplő c++ művelet során történik? Ezt én jónak találom.
Aki tudja, hogy ez-e az implicit konverzió, az légyszi írja már meg.
-
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5910 üzenetére
A msdn-es példában pl. a double num = dig; részben az értékadó operátor jobb oldalán egy Digit típus, a bal oldalán egy double típus van, és a Digit osztályban megírt operátor implicit elvégzi a konverziót.
Ezt értem.Az általam írt példában a char c = 'A' ennek mintájára az 'A' karaktert egy számmá konvertálja, amit mint egy karaktert jelelő számot tárol el a c változóban?
Tehát a char egy numerikus típus? (azt tudom, hogy a számítógép csak számokkal dolgozik, és a legmélyebb szinteken a betűk is számok.)Ez a megoldás?
-
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Egy könyvből tanulom a c# nyelvi elemeit és sajátosságait, és ehhez a példához jutottam el:
for (char c = 'A'; c <= 'Z'; c++)
{
Console.WriteLine((int)c);
}A könyv ezt írja róla:
A char típust implicit módon tudjuk numerikus típusra konvertálni, ekkor a karakter Unicode értékét kapjuk vissza.Itt mi az implicit konverzió?
Az cw paraméterlistájába írt (int)c tudtommal egy explicit konverzió.
Az író a char c = 'A' értékadásról írhatta ezt a magyarázatot? -
44kos
csendes tag
válasz
Peter Kiss #5693 üzenetére
Jó tudni
Ez a namespace dolog még sötét folt nekemEttől függetlenül meg lehet oldani, hogy a "Console." elé írása nélkül is működjön a WriteLine/ReadLine metódus?
Lehet ilyet egyáltalán? -
44kos
csendes tag
Sziasztok!
Mit kell usingolni ahhoz, hogy a WriteLine metódus anélkül is működjön, hogy a Console.-t elé írnám?
Már próbáltam a Console-t, a System.Console-t is, és mindkettőre azt írta a VS, hogy nem léteznek.Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ASUS TUF F15 extra hardverekkel - i5 11400H, RTX 3050Ti, FHD 144Hz, 1,5TB SSD, 16GB RAM
- HTC Vive Pro 2 teljes prémium VR szett Valve INDEXEL, garanciális, sok extrával!
- LG 29WL500-B 29 colos Ultrawide IPS monitor, megkímélt állapotban
- Nintendo Switch (használt) + tartozékok
- Powercolor RX 5700 XT Red Devil videókártyát keresek!
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- TP-LINK TL-WA850RE 300M vezeték nélküli jelerősítő / 12 hó jótállás
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő