- 3D nyomtatás
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hoffman_
nagyúr
hűazannya. első körben nagyon szépen köszönöm a fáradságot, a megírást, és a magyarázatot
második körben viszont inkompatibilitást kell jeleznem a tudásom és a programod között... a helyzet az, hogy rengeteg olyan dolog van benne, amit én még nem is láttam*. ebből nyilvánvalóan következik, hogy mélyen gyökerezik a probléma, miszerint is teljesen máshogy lett leadva nekem. nem sanszos, hogy így egy nap alatt össze tudnám mosni a kettőt.
* pl ez a sor fogalmam sincs, hogy mi:
bool isNumber = int.TryParse(s, out number);.nem igazán láttam még soha olyat sem, hogy Console.ReadLine(); vagy if (binary[binary.Length - 1] == '0' &&
binary[binary.Length - 2] == '1'), csak hogy példát mondjak.megmutatok egy programot a saját(illetve közös) írásokból, hogy lásd miről beszélek.
feladat: feltölteni s1-et, majd s2-be másolni, ha a 10-es helyi értéken páros, s3-ba másolni, ha páratlan szám áll, ezután függvénnyel kiíratni.
void bekero(unsigned int*s1);
void paros(unsigned int*s1, unsigned int*s2);
void paratlan(unsigned int*s1, unsigned int*s3);
void kiir(unsigned int*s1, unsigned int*s2, unsigned int*s3);
int main()
{
unsigned int s1[10], s2[10], s3[10];
bekero(s1);
paros(s1, s2);
paratlan(s1, s3);
kiir(s1, s2, s3);
return 0;
}
void bekero(unsigned int*s1)
{
int i=0;
while(i++ <10)
{
scanf("%d", s1++);
}
}
void paros(unsigned int*s1, unsigned int*s2)
{
int i=0, j=0;
while(i<10) s2[i++]=0;
i=0;
while(i<10)
{
if(((s1[i]/10%10)%2)==0) s2[j++]=s1[i];
i++;
}
}
void paratlan(unsigned int*s1, unsigned int*s3)
{
int i=0, j=0;
while(i<10) s3[i++]=0;
i=0;
while(i<10)
{
if(((s1[i]/10%10)%2)!=0) s3[j++]=s1[i];
i++;
}
}
void kiir(unsigned int*s1, unsigned int*s2, unsigned int*s3)
{
int i=0;
while(i++ <10)
printf("s1: %d, s2: %d, s3: %d\n", *s1++, *s2++, *s3++);
}na, valahogy így néznek ki a programjaim. ezt nagyjából átlátom, de persze itt is van, amit nem értek, és elmagyarázni nem tudták/akarták.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
továbbra is szükségem lenne segítségre, a második, függvényekkel operáló zh-t nem tudom abszolválni, most megyek pótra, de ezen is meg fognak vágni, ha így megy, és az nagy gáz lesz.
két program van, amit meg kéne írnom, tud valaki ebben segíteni? hogy lássam, hogy néz ki. utána már talán meg tudom érteni egyedül is.
első:
bekérni s1 tömbbe 10 darab 4 jegyű számot, úgy, hogy az 1-es és 100-as helyiértéken lévő számok nem egyezhetnek(tehát 2345 jó, 2343 nem jó). ezután s2 tömbbe átmásolni azokat, ahol a számjegy 0. bitjén 0 van, az 1. biten pedig 1-es. ezután az utolsó 4 elem átlagát kell venni. mindegyik részt függvénnyel.
második:
10 darab char bekérése s1 tömbbe ascii kód alapján úgy, hogy a 10-es helyiértéken 3-mal osztható szám legyen, és később sztringként lehessen használni. ezután s2-be másolni a karaktereket, ahol a 0. és 1. biten is 1-es áll. ezután az első 5 elem összegét kell venni. mindegyik részt függvénnyel.
nagyon fontos lenne, hogy ezeket lássam, remélem valaki tud időben segíteni. előre is köszönök mindent
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest