- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Philips LCD és LED TV-k
- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Froclee
őstag
Ugyan nem mai dolog, de kíváncsi vagyok a véleményekre.
.NET Core-t valaki próbálgatta már? Nem túl késő az open source és cross-platform vonal felé mozogni az MS-nek? (Ja meg, visual studio is ingyenes lett kb)Szerintetek a Java/.NET app-ok arányát lehet javítani az utóbbi felé még ezzel a húzással? Én úgy érzem a Java picit elhúzott.
-
Froclee
őstag
válasz
alratar #7073 üzenetére
mikor megnyitod a form2-t parameterkent kell adnod a form1et. igy a forma2bol tudod a form1et is kezelni.
form1-ben a nyitás:
Form2 frm = new Form2(this);
frm.Show()form2:
Form1 sender;
//konstruktor
public Form2(Form1 sender)
{
this.sender = sender;
}Lehet tovább is menni. Pl megadsz form1-ben egy metódust ami hozzáad egy elemet a listához. Aztán azt simán meghívod form2-ben:
sender.AddItemToList(textbox1.Text);
-
Froclee
őstag
Sziasztok
Írtam egy monitorozó Windows Service-t. Windows10 és Windows 8-as gépeken .NET 4.5-ön fejlesztettem és .NEt 4-en buildeltem. Majd kiraktam a Windows Server 2008-asainkra.
A gondom igazából az, hogy elég fura sorrendekbe dobja bele a dolgokat a logba. Végülis nem baj, csak az okát szeretném tudni
[2016-02-04 16:14:03] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on eztitkos1.
[2016-02-04 16:14:03] [DEBUG] CPU load is [0%] below the threshold on eztitkos2.
[2016-02-04 16:14:04] [DEBUG] CPU load is [0%] below the threshold on eztitkos3.
[2016-02-04 16:14:04] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on eztitkos4.
[2016-02-04 16:14:05] [DEBUG] Memory load [23%] is below the threshhold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:05] [DEBUG] Memory load [7%] is below the threshhold on titkos2.
[2016-02-04 16:14:06] [DEBUG] Memory load [5%] is below the threshhold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:06] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:06] [DEBUG] Memory load [6%] is below the threshhold on titkos3.
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] Memory load [6%] is below the threshhold on titkos4.
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa593973 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa562480 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa552783 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa552766 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] vsa562478 is responding within the timeout [8 sec].
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] Server=titkos;Database=titkos;Integrated Security=SSPI responding properly to SQL queries.
[2016-02-04 16:14:07] [DEBUG] CPU load is [1%] below the threshold on titkos3.Ami itt igazán érdekes: a memory load check-ek közé bejön egy CPU check is. Az én teóriám: túl lassan tudta megállapítani a service a titkos3 loadját, ezért volt benne egy kis késés.
Kód: fő osztály (innen hívogatom a check-eket)
a check-ekszerk.: barom vagyok, most látom tettem bele pár thread.Sleep-et
de azt feltételezném hogy szépen sorrendben dobja ki az eredményeket. igazából 2-3 perc után már randomizáltak az eredmények a logban. (log.Debug metódus logol ugye). a sleep-elt threadek miatt?
-
Froclee
őstag
válasz
Neil Watts #6853 üzenetére
vagy mikor belerakod a listába, csekkolod, hogy létezik-e már kettővel kisebb elem. ha igen, akkor belerakod egy másik listába.
-
Froclee
őstag
köszi a tippet, az exception-nel + egy kis guglizással rájöttem a bajára.
itt a copy local-t kellett true-ra állítani, így a debug mappába létrehoz egy mysqldata.dll fájlt, és így lefut a progi szépen és végre megkaphattam a hőn áhított "unable to connect to any of specified mysql hosts" ablakot
Karma, megcsináltam, még mindig nem jó. át is megyek mysql totyikba és bocsi a zavarásért. -
Froclee
őstag
válasz
martonx #6301 üzenetére
semmi köze a programozáshoz? tűzfal ki van kapcsolva. ha ilyesmi gond lenne, gondolom kiírná hogy unable to connect to server, de ehelyett csak simán leáll (application stopped working). milyen kompatibilitási gondok okozhatják? hogy hozzáadtam visual studiohoz mysql referenciát + névteret lehet az készíti ki?
-
Froclee
őstag
sziasztok.
sulis projektet csinálok. a lényege az lenne, hogy gépemen lévő mysql adatbázist ér el messziről egy alkalmazás. ez localhost szinten működik is (tehát a gépmen futó mysql-t meg tudja jeleníteni a gépemen futó alkalmazásom), de más számítógépéről nem megy.a távoli eléréshez a server = "localhost"; sort ugye átírtam a public ip címemre. illetve routerembe a mysql portját átirányítottam a számítógépemre. a gondom az, hogyha máshol elindítják a programot el sem indul, hanem alkalmazás leállt hibaüzenet és kilép. esetleg mysql-ben kéne konfigolni remote elérést? úgy tudtam hogy az alapból is működik (pláne roottal).
köszi
-
Froclee
őstag
válasz
Goose-T #6101 üzenetére
"ha nem fut a CoD, akkor a processzek között sincs ott, tehát be sem megy a foreach ciklusba"
hülye vagyok, igaz
már működik is.
és egyébként ez a timeres szerinted járható megoldás? memóriát, procit nem nagyon akasztaná meg? vagy érdemesebb lenne a process monitoringba beleásni magam?
-
Froclee
őstag
sziasztok. gyakorlásképp szeretnék egy egyszerű picike háttérben futó programot írni. annyi a lényege, hogy a Cod-ot megnyitom akkor a utorrent záródjon be, ha pedig bezárom, akkor nyíljon ki. na most egyik problémám a process monitoring, ami gőzöm sincs hogy nézhet ki. ezért úgy gondoltam, hogy időzítéssel fogom megoldani. pl 10 másodpercenként megnézi, hogy fut-e a cod2, ha nem akkor mehet a utorrent. ha fut, akkor kill. ezt majd még később fogom megcsinálni (illetve a minize to taskbar-t is), mert egyelőre gombnyomásra sem működik teljesen. íme:
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
foreach (Process kalofdutyi in Process.GetProcessesByName("CoD2MP_s"))
{
if (kalofdutyi.Responding)
{
textBox2.Text = "CoD2 fut";
foreach (Process jutorrent in Process.GetProcessesByName("utorrent"))
{
jutorrent.Kill();
textBox1.Text = "uTorrent kilőve";
textBox1.BackColor = Color.GreenYellow;
}
}
if (!kalofdutyi.Responding)
{
textBox2.Text = "CoD nem fut";
Process.Start("E:\\Program Files (x86)\\uTorrent\\uTorrent.exe");
textBox1.Text = "uTorrent fut";
textBox1.BackColor = Color.White;
}
}az első ág működik, ha lenyomom a gombot és fut a cod, kilövi, de a második ág istenért se akar jó lenni. sejtésem szerint azért, mert a "not responding" a futó, de kifagyott alkalmazásokra utal. hogyan tudnám ellenőrizni másképpen, hogy fut az adott alkalmazás? erre nem jövök rá.
illetve láttam msdn-en egy HasExited property-t, de azt nem igazán tudtam működésre bírni.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest