Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
hogyne lenne olyan connectionstring
SqlConnection-nél valóban nincs Provider, de OleDb-hez nem is SqlConnection kell
SqlConnection helyett OleDbConnection kell, és a többiből is Sql____ helyet OleDb____ osztályok kellenekez például tökéletesen lefut (csak ezt a részt piszkáltam, kicsit egyszerűsítettem + sűrítettem; de legalább produkál valami primitív működést
)
OleDbConnection con = new OleDbConnection();
con.ConnectionString = @"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=..\..\adatok.mdb";
try
{
OleDbCommand command = new OleDbCommand("select termekneve from termekek where termekazonosito between 1 and 5", con);
con.Open();
OleDbDataReader reader = command.ExecuteReader();
while (reader.Read()) { MessageBox.Show(reader[0].ToString()); }
reader.Close();
}
catch (Exception ex) { MessageBox.Show("hiba: " + ex.Message); }
finally { con.Close(); }viszont ehhez az adapteres mókához abszolút nem értek (és megtanulni sincs kedvem most, mert nemsokára lejár a munkaidő és indulok haza
), azt majd valaki még megmondja neked, hogy hogyan kell
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Eladó Samsung Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor 2024
- Corsair / NZXT 120 - 140mm Ventilátorok.
- HIBÁS! Javításra vagy alkatrésznek! Kyocera FS-C8525MFP multifunkciós készülék
- HIBÁS! Canon i-SENSYS MF9280Cdn multifunkciós nyomtató
- Monitor audio Bronze 500 +Arcam AVR 390 + Klipsch R-112SW SUB
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest