- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
gortys
csendes tag
Sajn nem nagyon jött be a trükk, viszont annyit elértem vele, hogy Append AVI-nál nem a 0-ik bytenál, hanem a 40-iknél írja a hibát. (Mismatch detected in opaque codec data at byte 40 of the format data).
A Hex editorral nézve a két AVI-t az 'strf' előtti rész szinte teljesen egyforma, viszont az 'strf' kezdetű blokk mérete teljesen más. A rövid AVI-nál ez 3 sor, a hosszú AVI-nál pedig 2 oldal. A BiClrImportant változóig egyezik, utána a rövid avinál kezdödik a JUNK blokk, a hosszúnál pedig ''olvasható'' kommentek és egyebek vannak, és csak ez után következik a JUNK blokk.
Egyébként ezek DivX 5-ös AVI-k (fcc: DX50)
Esetleg nem lehet generálni valahogy 1db keyframe-t egy kijelölt helyre (deltaframe -> keyframe konverzó)? -
gortys
csendes tag
válasz
VladimirR #623 üzenetére
VladimiR technikus!
Köszi, siker, meg tudtam nyitni a JPEG-eket!
...de elakadtam, a problémám a következő: A képekből újratömörített AVI-hoz nem tudom hozzáfűzni az eredetit, mert azt mondja, hogy a két video formátum nem egyezik:
''The video streams have incompatible data format''
''(Mismatch detected in opaque coded data at byte 0 of the format data.)''
GSpot-tal megnéztem mindkét fájlt és -majdnem- 100% egyforma. Az egyedüli különbséget a bitrátában látom, viszont a baj az, hogy mindig más értéket ír ki annak függvényében, hogy milyen hosszú a fájl, ezért nem lehet összehasonlítani. Most ilyenkor mi van? -
gortys
csendes tag
Így igaz, 1000 körül jó. Ha túl alacsony, kockás lesz, ha túl magas, akkor fölöslegesen nagy lesz a fájl és szaggathat is.
Bitrate = kbps = kilobit per secundum. Ez azt jelenti, hogy 1 másodpercnyi filmanyagot átlagosan hány kilobiten tárol.
A képminőség lesz jobb: Ha nagy bitrátával digitalizálsz és utána tömöríted kisebbre a videot, akkor jobb lesz a minőség, mint akkor ha már eleve alacsony bitrátával veszed föl. -
gortys
csendes tag
Képminőség romlás nélkül nem lehet újratömöríteni! Minőségromlás mindig van, itt az a kérdés hogy ez alig észrevehető vagy pedig látványos.
A minőségromlás attól is függ, hogy mekkora az eredeti AVI és az új AVI bitrátája. Ha pl 6000kbps-ből tömörítessz 900kbps-re, lényegesen jobb eredményt kapsz, mintha mondjuk 2000kbps-ből tömörítessz 900kbps-be.
Szerintem a három legjobb: 3ivx 4.5.1, XviD 1.2, DivX 6.2.2, kb ebben a sorrendben. -
gortys
csendes tag
UP!
Senkinek sincs ötlete, hogy hogyan lehet két keyframe között AVI-t vágni? -
gortys
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy VirtualDub-bal lehet-e JPEG-ekből AVI-t csinálni?
A problémám az, hogy egy filmet két keyframe között kellene vágnom, ahol persze nem lehet. Ezért azt próbáltam volna, hogy a két keyframe közti részt JPEG-be elmentem, majd újra összefűzöm azokat a frameket, amelyek kellenek.
Meg lehet ezt csinálni? Vagy van valami egyéb módja a két keyframe közti vágásnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Milyen routert?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest