- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsx
aktív tag
Szerintem itt is néz körül[link] elég korrekt áraik vannak
-
rsx
aktív tag
Pinnacle PCTV Mediacenter 50e ilyenem volt nem rossz,de nekem avi-ba nem sikerült normálisan felvenni mindig csuszott a hang.
A havernak meg ilyen van nem panaszkodik rá Pinnacle PCTV Stereo
Nekem most ati theater 550pro-m van na nekem ez most bejött nagyon jó meg hardveresen tömörit.
Jók még a Leadtek Winfast tv karik is itt van rola totyik is meg a Pinnacle-röl is -
rsx
aktív tag
Nem,az s-video csatlakozás csak kimenet hacsak nem vivo-s a videokártya,de nem valoszinü hogy az.
Az elöbb irtam hogy venni kell 1 Tv tuner(pci) kártyát amin már van video+hang bemenet.Erre már rátudod kötni a videot.
Scart-ról van átalakitó s-videóra,innen már össze tudod kötni s-video kábelel a videot és a pc-t -
evola
senior tag
Üdv mindenkinek.
Egyik barátom szeretne néhány videókazettát felvinni a gépre.
Videó adott és van egy Pc:
Athlon Xp2400+
Asus Nforce2 alaplap
768mb memória
PCi Fire-Wire kártya
Gigabyte 9600SE videókari tv kimenettel rendelkezik.
Mi szükségeltetik hozzá, hogy meg tudja oldani a digizést?
Gondolom önmagában a konfig nem elég? -
corlagon
senior tag
válasz
Biriboyka #20 üzenetére
Nézz el ide is: Bővebben: link -> leírások -> digitalizálási útmutató
-
ArGab
őstag
Vivo-val utoljára egy TNT2-nél ismerkedtem, úgyhogy amit írok, az csak tunerrel működik biztosan.
1. Ha elég jó gépeg van, (min. 2 GHz), akkor valamilyen olyan progit kell szerezned, amivel onthefly tudsz MPEG2-be tömöríteni. Ez ugyan minőségét tekintve nem a legjobb, de egyszerű, és nem helyigényes. Pl. Ulead Video Studio-t használtam már, mert ezt adták a tunerhez. A Capture menüpont alatt be lehet állítani az eszközt, és utána a felvételi értékeket. Kb. 4000-6000 bitráta kell, én jobban szeretem a konstanst, mert a gyors változásoknál nem kockásodik annyira. Ezzel az a problémám, hogy a felvett anyagot a PowerDVD pl. rossz algoritmussal próbálná átalakítani váltottsorosról (így rögzít, vagy csak az egyik félképet veszi). Egyszóval monitoron csíkos lesz, ha nem állítom át manuálisan lejátszás előtt.
A felvett anyagot ezután pl. Ulead Movie Factory-val lehet végső formára konvertálni és menüt készíteni hozzá.
2. Ha nincs nagy teljesítményű géped, akkor eleve nem marad más választásod. Ehhez jó sok hely kell. Fogod a VirtualDub-ot és a Capture AVI-ra kattintva egy puritán felvevőt kapsz. Beállítod neki a bemenetet, a felbontást, és valamilyen Codecet. Én HuffYUV-t használok, gyors és veszteségmentes (viszont 720*576-ban kb. 800 mega/perc). Ezután ha gondolod a felvett anyagra rá lehet engedni egy Deinterlace szűrőt, de maradhat váltottsoros is (ez utóbbival még nem próbáltam ki milyen lesz a kész MPEG anyag). Az így kapott fájlt ezután át kell konvertálni MPEG2-be. Erre nekem megvan a TMPGEnc MPEG Source Creator. Nagyon jó minőségű, kétmenetes tömörítést csinál, akár beállított méretre is. De van TMPGEnc MPEG Editor a szerkesztéshez, és DVD Author a lemez készítéséhez. Ezekkel láthatóan jobb minőséget lehet elérni, viszont hely és időigényesebb.
Ha kérdésed van, megpróbálok válaszolni. -
Biriboyka
senior tag
Senki?
-
And
veterán
válasz
Biriboyka #14 üzenetére
Így van: a hibát okozhatja kodekprobléma, framedrop, de akár a capture program beállítási hibája is. Javaslom elolvasni ezt a topicot: Bővebben: link.
-
rzoli
senior tag
válasz
Biriboyka #14 üzenetére
A hang elcsúszása általában (hang) codek probléma miatt van. (Ha van fent valami pack, akkor tuti, hogy lesz csúszás), ha nincs, akkor is lehetnek gondok, nekem valamelyik mp3-as codekkel voltak gondjaim.
Úgyhogy teszteld le a kodekeket, ez macerás végigzongorázni őket, de utánna valószínüleg nem lesz gond. -
Biriboyka
senior tag
Senki nem tud segíteni?
-
Flashy
veterán
szerintem kb ugyanaz. sok progi van ami tud digizni, de a programoknak általában mindegy hogy tuner vagy vivo-s kártya a forrás, kiválasztod aztán mehet. válassz ki egy progit (virtualdub akár, de szerintem kb mindegy melyik), digizd be jó minőségben, vágd le az elejéről meg a végéről ami nem kell (virtualdub), aztán dobd bele Ulead-be, menüt raksz hozzá, aztán mehet.
-
tigerleslie
tag
up
-
Biriboyka
senior tag
Én nem a TV Tuner progijával akarom, hanem a VGA VIVO kivezetésével, mert gondolom úgy könnyebb. Kaptam a kártyához progit csak nem tudom, hogy müködnek! Ezért kellene olyan, mai jó is és mások is ismernek!
Egyébként el kellene minden részletre kimenően elmagyarázni, mert - mint írtam - tök zöld vagyok -egyenlőre- az ilyesmikhez. -
Flashy
veterán
én bedigiztem egyenként a tvtuner progijával, Ulead-ben új projekt, hozzáadtam a 3 filet, választottam egy pofás menü stílust hozzá, aztán burn. 4-5 kattintás az egész. (aztán mivel sajnos túl jó minőségben digiztem, nem fért rá a 3 film, úgyhogy 1 délelőtt konvertálta a progi
)
-
-:Renko:-
tag
Látom azóta újabb verzió van fenn, szval: Create DVD -> DVD-video és a bejövő ablak bal felső részén lesz 1 kamera. Arra rákattintasz utána ott beállítod a forrást (source), a tömörítés minőségét és máris indulhat a felvétel.
-
-:Renko:-
tag
Először is összedugod a kártyát és a videot
Ezután letöltöd ezt a programot:
Bővebben: link Ulead DVD MovieFactory a neve, ingyenes 30 napig. Ezzel lehet felvenni a Capture menüpont alatt, majd dvd-re írni. -
Biriboyka
senior tag
Szeretném a régi videókazettáimról a filmeket PC-re felvinni, majd onnan DVD-re írni! Mik kellenek hozzá?
Alapból tudom, hogy egy VIVO-s VGA - ami természetesen meg is van ( MSI 6600GT) - és egy videómagnó, de az érdekelne, hogy milyen szoftverrel vehetem fel, milyennel alakíthatom át és hogyan ( tök süket vagyok ehhez a témnához! )!?! Szóval minden érdekelne!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy óra, két rendszer
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest