Aktív témák
-
basiC
tag
Üdv!
Az opengl 3D-ben nem alapértelmezett, hanem választható opció... szóval ha vkinek nagyon nyűgös lenne esetleg, akkor nem kell bekapcsolni, aztán max marad a régi 3D-s képalkotás :). Persze ég és föld a kettő, de inkább legyen 1 működő gyengébb képalkotóm, mint egy vacakoló opengl-es.
Szemetelni meg a 7-es is tud(ott) erősen, itt nálam van 15 diákverzió, amikor zh-t irattam mindenki sírt, hogy milyen mocskos a kép /körvonal rajzolásnál nagyon csúnya dolgokat csinált/, úgyhogy minden második lépés a rajzold újra volt :), amí g kész nem lett a körív. /Nvidia kártyák vannak a gépekben, valami régebbi fajták/
basiC -
tocsa
senior tag
Sziasztok!
Én is úgy tartom, hogy az ATI és a Matrox kártyáknak jobb aképminősége, mint az nVidiáké, de mostmár a GeForce-okban is 400MHz körüli RAMDAC-ok működnek, amiknek szép képet kell elvileg produkálniuk.
Az OpenGL szerintem nem is csak ''kicsit'' van használva, mert 2D-ben és 3D-ben is van OpenGL. Döntő fontosságú, hogy az adott kártya driver-e OpenGL-ben mennyire muzsikál jól. És ez a muzsikálás egyáltalán nem egyenértékű azzal, hogy jól ki van dolgozva a kártya driverben az anizotrópikus szűrés vagy a trilinear filtering, stb. Köszönhetően a hardcore gamereknek, ezek a 3D-s OpenGL funkciók jól ki vannak tesztelve a driverekben, de sajnos az ArchiCAD-nek nem erre van szüksége. Pl. 2D-ben OpenGL támogatással fontokat kell rajzolni, ráadásul pontosan. Vonalakat kell rajzolni különféle stílusokban, pontosan. Ilyet nem használnak játékokban, és az volt a tapasztalat, hogy szinte mindegyik driverben előfordulnak gyengeségek, apró bug-ok (egy apró bug okozhat nagyon zavaró szemetléses hibát), akár neves kártyagyártók esetén is.
Gondolom a tech supporton pont ezeket tesztelik le, ezért meg kell nézni a listát.
http://www.graphisoft.com/support/archicad/archiguide/general_hw_sw/videocardtest.html
Látszik, hogy minden oprencer függő is. Több ATI kártya passed. De pl. pont az említett Matrox Parhelia failed valamiért.
Üdv. -
basiC
tag
Üdv!
Jól megnéztem. Amit Graphisofték írnak a kártyákról, az nem tudom mikori dátumú, de én vagy 1,5 hónapja nem találtam frissítést az oldalhoz, de ettől függetlenül azért javítják a hibákat. Nekem most egy radeon 9000 van a gépemben és a demo minden gond nélkül fut, minden funkció működik, aminek kell.
basiC -
Alfonz
csendes tag
Hát akkor, még egyszer:
Köszönöm, megtaláltam.
Ha pedig relax üzemmódban elolvasod előző hozzászólásomat, talán felcsillan az önirónia fogalma, s rájösz a ''nehéz felfogást'' magamnak szántam...
Elnézésedet, ha szellentettem egódra, Nem volt szándékos.
Köszönöm a hozzászólásaidat, még ha nem is jött le...
Alfonz -
Zsiba
senior tag
Dobzse, dobzse... Lassíts kicsit pajtás! Ne beszélj nekem nehéz felfogásról, mikor a konfigra kérdésedre már adtam választ a Club3d Radeon topicban, ahol feltetted!!! De ha kéred idemásolom.
''ASUS P4T533-C, P4-3.06 GHz, 512 MB RDram, WinXP Prof, 10-18 óra folyamatos működés és nincs probléma...''
Ha a az adott topic címből nem jönne le, akkor a kártya Club3D Radeon9700 Pro
Sajnálom, hogy neked gondod van vele. Nálunk négy ilyen gép fut és nem tapasztaltunk semmi gázt.
Ennyi! -
Alfonz
csendes tag
-
Alfonz
csendes tag
Néked is!
Jól megnézted, amint mondottál? Az általam letöltött pdf-ben ahol a 8-ast teszteredményei vannak (ArchiCAD 8 OpenGL Compatibility Report) az ATI kártyák mellett szinte csak a Failed szócskát látni...
Nem tudom a komálás felétek mit jelent, lehet hogy csak én értettem félre valamit. -
basiC
tag
Üdv!
A kimetszés az edit menüben solid element operations névre hallgat. Ki kell jelölni 1 target elemet, majd 1 operátor elemet, lehetőleg külön fólián legyen a kettő, így az operátort utána el lehet tüntetni, majd megmondod, hogy milyen műveletet akarsz csinálni, aztán kész.
basiC -
inkab
aktív tag
Köszi a help-et mindkettőtöknek. Én egyébként a legnagyobb újításnak a real-time zoom-ot tartom! :)) Régen nem hiányzott, de mióta AutoCAD-el is kell rajzolnom azóta állandóan tegergettem a 7-sbe a görgöt, amire az ugye nem csinált semmit. :DD
Hogy néz ki ez a kimetszés? Ez érdekelne. Az AutoCAD-ben ez is régóta benne van már, igaz ott nem szoktam 3D-ni. Melyik ez a parancs a 8-ba, és hol találom? -
basiC
tag
Üdv!
A boole geometria valszeg azt takarja, hogy most már tud a 8as CAD egymásba metszetni bármilyen objektumokat, ezeket kivonni egymásból, hozzáadni... ez tök új dolog, eddig 1ik verzióban sem volt nyoma sem. Érdekes dolgokat lehet csinálni, amikor falakba pl geometriai elemeket metszel bele, aztán kikapcsolod a tárgy fóliáját, és ott marad a lyuk...
Rajzoláskor ha kétszer nyomsz CTRL-t,akkor két plusz jel jön elő, és nem csak 1 másolat készül, hanem amíg meg nem unod :).
P betű nyomásával /egyszer ill. kétszer/ a merőleges/párhuzamos rajzolást gyorsították fel...
valós időben lehet nyitogatni az ajtókat, a tárgyak ajtaját... tologatni pl a mosogatót a mosogatószekrényem belül stb stb...ez is elég látványos.
basiC -
neduddki
nagyúr
HI!
A kerdesre a valaszodot a archicad supportjatol kaptam ugy 3-4 honapja! Archicad ala ajanlott kartja a nvidia quadro, illetve a pechelt gef2-k! Allito0lag gef4-hez is keszult /3-4 honapja/ vmi softquadros pach, de akko0r az meg nem votl elerheto, hogy azota elerheto-e azt nem tudom!
A ati kartyakkal az volt a baj hogy a driver minosege nem volt kielegito ezert nem volt ajanlott az ati, de ha vki akarta hasznalhatta! Azota persze ujj catalsitok jottek ki kerdes, hogy azok
Mas! Szinten kerdes volt a dual procis mukodes, es arra az volt a valasz, hogy csak tavoli jovoben tervezik bevezetni a tobbszalusagot!
udv
neduddki -
Zsiba
senior tag
1. ez a külön parancs ki lett szedve, most csak a ctrl-t kell nyomnod. Tehát vidd és utána ctrl és megjelenik egy kis + jel.
2. Options-Customize-Palette Shapes
3. használja a videókártyát, színezett nézetben nem lehet vetett árnyékot előcsalni.
4. ezt nem tudom, majd ha jön a szakember, még nem tanulmányoztam behatóan -
inkab
aktív tag
HI!
Lehet kérdezni?! Akkor 1-2 kérdés hirtelen. AC8 R2 International(angol).
1., Hogy lehet előhozni azt, hogy jobb clickre felkínálja a szerkesztési műveleteket a másolatra is (ahogy a 7-ben is, tükrözd a másolatát, forgasd a másolatát stb.), mert nekem csak a vidd, tükrözd, forgasd jön elő.
2., Hol találom a paletta formák állítását? Az info palettát szeretném vékony fekvő téglalapra állítani, ahogy a régiekben is volt default-ból a ''tömzsi'' áló téglalapról...
3., Ha bekapcsolom a 3D ablak (szinezett nézet, nem foto) beállításnál az OpenGl engie-t, akkor a videokártya számolja a 3D-t, vagy szoftveresen számolja a CPU? Vetett árnyékot hogy lehet előcsalni OpenGl alatt a szinezett nézetben?
4., Egy szóró anyagon találkoztam a ''boole geometria!'' felirattal. Ezt ki tudnád fejteni bővebben, hogy mit is takar? -
basiC
tag
Na, megyek berhelem kicsit a 8as demoját, hátha megtudok még valami újdonságot... lassan bemutatót kell tartsak a zügyfeleknek, jó lenne nem beégni.
Mert ugye beégés ellen nem véd :)
Azért ha kérdés van a progival kapcsolatban, válaszolok, mégha a konkurenciától rendelsz is :). Ők úgyse nyomulnak itt a PH-n, legalábbis nem tudok róla... -
Zsiba
senior tag
:) Graphisofttól közvetlenül. :) De ''ismerem'' a Módistúdiósokat is, a mostani kiállításon ők voltak kint a 8-assal.
Visszatérve a videókártyákra, az ASUS kártyánál említett kis probléma a Gef4 sorozatnál már nem jelentkezik, tehát arra nyugodt szívvel lehet detonártort telepíteni. A Gef3-asukat nem volt szerncsém tesztelni. -
basiC
tag
Zsiba: Nem tudom, hogy lehet-e reclaamozni, de ugy talan igen, hogy a legnagyobb videki forgalmazojanal :). ha igy tudod, akkor OK....
-
basiC
tag
Azért az az emlegetett win98-at lassan felejtsd el, legalábbis ha tervezed a 8asra való áttérést, mert az már cask 2000 meg XP alatt hajlandó feltelepülni. Kell neki 512 mega ram minimum, meg nagy dog monitor, legalabb 1280*1024 es felbontassal. Ennél gyengebb rencerrel a 8as csak halodik, Te meg kinlodsz... ahogy én tapasztaltam
basiC -
Zsiba
senior tag
Úgy értem, hogy valószínű az oprendszerrel van valami gond, hogy azon belül mi, azt így nehéz megmondani. A vasaddal valószínű semmi baj.. Bár azt is lehet ellenőrízni. Főleg a memóriák lehetnek gyanúsak. Pl. alapos memteszt.
Az újratelepítésnél ne felejtsd majd el a legújabb alaplapi drivereket felrakni és csak utána a többi cuccost (videó, stb...) -
basiC
tag
Bocs ha félreérthető voltam, nem Neked beszélek ilyen hangon, hanem a saját kis életemből hoztam fel példát. Elnézést ha bántóan hatott volna, nem volt célom.
basiC -
basiC
tag
Amúgy marhára szeretem, amikor jön egy csomó f*sz, és kérdi, hogy mi baja van a CAD-nek, és elmond egy csomó tipushibat a rossz törésekról.. amikor elküldöm finoman a p*csába, akkor meg nem érti, hogy miért teszem ezt...
Aztán megvilágosodik neki, hogy én forgalmazó vagyok, tehát nem kéne relatíve feljelentse magát, hogy lopott szoftvert használ :) -
basiC
tag
Esetleg jogtiszta ArchiCAD is megoldást jelenthet... annál talán kevesebb a probléma és a tech supportot is nagyobb önbizalommal zaklatja az ember a kérdéseivel :)
basiC -
Zsiba
senior tag
Igen a 8.0 már más tészta! az a kis opengl is nagyon sokat számít!!!! Bizony még a 8500-on is :)
De a 7.0 is tökéletesen megy Radeonokon legalábbis, amit én tapasztaltam.
ASUS gyátmányú gef2-esekkel volt egy kis gond. Ha Detonátor volt telepítve, akkor 2D-ben szemetelt ha vonalat, vagy falat, stb húztam. ASUS-nak csak ASUS driver kellett és akkor nem volt semmi gond. De ez már régen volt :) -
basiC
tag
Üdv!
De komálják. Nagyon is. a www.graphisoft.com -on ha szétnézel, akkor a support menu alatt láthatod, hogy az 8.0 mivel lett tesztelve és hogy reagált rá :).
Amúgy meg tökmindegy... még nem nagyon használja ki, max 1 kis opengl :). Szóval még nem kell hozzá extratáp kártya, egy Radeon 9500PRO bőven túlzásnak tűnik.
Én inkább ATI-t vennék, mint Nvidiát, jobb a 2D-s képe, esetleg Matroxot, Praheliat, de az meg aránytalanul drága...
Üdv!
basiC -
jenicel
tag
7-est.
Voodoo3mal nem volt gond.
Csak azért feltételeztem, mert új a proc, mobo, videok, ram, és azóta csak ez a rohadt win2k döcörészik el a gépen, semmi más (xpt utálom), a srác pedig a radeonra gondolt, hogy gáz lehet az AC-vel.
Korábban Abit KT7A volt 950 durcival, sdram (100), v3 2000, atomstabil volt. Már bánom a cserét. -
Zsiba
senior tag
Nos, felmerült egy másik fórumban, hogy az ATI kártyákat nem komálja az ArchiCad.
ATI8500 és 9700Pro általam tesztelve van és semmi probléma nincs vele.
''Pl. könyvtári elemek kiválasztásánál a könyvtárfában feljebb léptem, majd egy másik könyvtár megnyitásánál kilép.'' - írta Jenicel
Miből gondolod, hogy ez a videókártya hibája? Hányas AC-t használsz? és gyárit-e? :)
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Dell E5470 Core i3-6100 (hibás)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest