- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
chungee
addikt
Estét!
EVGA GeForce RTX 2060 6GB-hoz milyen utángyártott léghűtő lehet venni ráKicsit sokalom a 78-82 celsius fokot rajta játék közben. Venti RPM már maxon van és nyitott oldal lap mellett használom
-
GenerationM
csendes tag
Köszönöm a segítséget.
Végül új házat kellett vennem szellőzés érdekében.
-
LLP-11Ker
tag
válasz
GenerationM #265 üzenetére
Azért jó hír,hogy a ház szellőzésén javasolt változtatni.
-
LLP-11Ker
tag
válasz
GenerationM #263 üzenetére
Ha leveszed az oldal lapot és úgy próbálod ki, csökkennie kell a hőmérsékletmek, ha a házad nem jól szellőzik.
Ha így is kb ugyanúgy melegszik, kártya lehet a ludas. -
GenerationM
csendes tag
Sziasztok,
Vettem Újként egy Asus Rog Strix 3060 ti-t. Tegnapi napon raktam össze a gépet és most volt rá még alkalmam, hogy ki próbáljam. De tesztek során és a játékok alatt 80-89 fok között van(Csak terhelésnél mérhető ez az szám), ha nem kap terhelést azonnal 45-55 fokra le megy 1-2 másodperc alatt.
Ez normális?
A régi Asus Rog Strix 2060 sose érte el a 75 fokot.
Esetleg az Airflow-val lenne a probléma?
A képen látható házam van ill. a nyíllak mutatják, hogy merre megy a levegő a ventikből.
Kolink STRONGHOLD WHITE a házam neve:
Mit tudnék tenni, hogy le faragjam a hőmérsékletet vagy esetleg másik ház kellene nagyobb hütéssel? :/
Vagy a VGA hibás lenne?
Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat.
-
Dawe1130
csendes tag
Sziasztok!
olyan problémám lenne hogy adott gigabyte 2080s kártya, újra pasztázás, padolás után is ingame 84-85-86 fokra fel kúszik a hőmérséklet. Mit tudnátok tanácsolni, kezdi megadni magát a masina? A ház egy jól szellőző 5 ventis ház. -
huszee
csendes tag
Üdv,
Úgy érzem kezdi megadni magát a kártyám:
https://www.msi.com/Graphics-Card/GeForce-GTX-1080-SEA-HAWK.htmlJáték/terhelés alatt simán megy 80-90 fokra. Vettem a radiátorra egy 120mm-es ventit mert a gyári már kattogott, berregett minden baja volt így legalább már nem hangos.
De ezen kívül egy csomószor lehet hallani, mintha csorogna benne a folyadék. Gondolom elérkezett az ideje, hogy után legyen töltve.
Nem tud valaki esetleg ebben segíteni, hogy ki vállal ilyet vagy céget aki megjavítaná?
Én annyira nem szeretném darabokra szedni és piszkálni.
Illetve lehetőleg nem szeretnék új AIO-t se venni rá 30 ezerért.
Köszi előre is a segítséget.
-
Foton4444
csendes újonc
Sziasztok tud valaki segíteni az alábbi problémával?
SAPPHIRE PULSE RX 5600 XT kártya hűtőventilátora folyamatosan megy 0% load mellett és 30°C hőmérsékleten is. Nagyon ritkán áll le ezért elég hangos a gép. Ami még furcsa, hogy a GPU-Z és AMD saját szoftvere is 0 rpm értéket ír ki a lekérdezésnél miközben veszettül pörög a venti. A kártyát már átkapcsoltam silent módba de az sem segít. Játék közben nem zavar de amikor nem csinál semmit a gép, vagy csak filmet nézek akkor nagyon zavaró. Bármi ötlet, hogy mi lehet a gond vagy, hogy lehet megoldani, hogy nem pörögjön mindig? Előre is köszi. -
ritkaság
aktív tag
válasz
DravenMoral #253 üzenetére
Hát, ha szeretsz fabrikálni én összehasonlítanám a két lehetőséget.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
DravenMoral #250 üzenetére
Sajna azzal nem érsz el semmit. Tesztelve.
-
DravenMoral
senior tag
Őszintén megmondom, én inkább a gépház oldalára szerelek fel egy 14cm-es, 2.000rpm-es ventit, ami közvetlen a videokártya alá (a gpu ventieinek), és a gpu fölé is fúj fele-fele arányba friss, hűvös levegőt, és így szépen keringetve van a levegő a gpu környékén is.
Nem mondom, így biztosan nem érek el annyit, mint te, de nem szívesen szeretném kínlódni egy videokártya miatt azzal, hogy hova rakjak még rá hűtést.
Pedig én aztán szeretek eszkábálni.
Pont tegnap este építettem 2db rossz tápegységből, és egy db intel 775-ös cpu hűtő talpazatból egy telefon(kamerázós, videózós) állványt, és egy telefontartót, ami tökéletesen megtartja a telefonomat (redmi note 7), és lehet állítani a dőlésszögét is. -
ritkaság
aktív tag
válasz
DravenMoral #248 üzenetére
Nem nem, arra gondoltam. hogy kellene beletenni "pupos" rezgéscsillapítót és modellező gumival a videokártya alaplapjának négy sarkához rögzíteni.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
DravenMoral #246 üzenetére
Egyenlőre nem rögzítettem, azon még agyalok. De nem rezeg nincs vele gond. Van ötletem, de ki kell dolgozni. Egyébként én is hűtés-fűtés b... vagyok.
-
DravenMoral
senior tag
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Még nem láttam senkinél és nem is olvastam róla, ezért leírom ide.
Van egy RX580-as 4GB-os kártyám, 2 ventilátoros. Ha maxon hajtja valamelyik játék, akkor 80 celsius fölé is megy a hőmérséklete. Ez ennél a kártyánál normálisnak mondható, de engem zavart. Ezért kitaláltam, hogy teszek a kártya hátoldalára egy vezérelhető ventit. Egy PC-s üzletben csináltattam a videó kártyának a venti csatlakozásához egy osztókábelt. Így vezérelve van felső 90 mm-es PWM-s ventilátor. A kártya 63 fokra hűl max teljesítménynél.Magas légszállítású ventit vegyetek. Az enyém 63 légköbméteres/óra.
-
DravenMoral
senior tag
Szia!
Ez egy notebook.
Szóval nincs túlságosan jó hűtése, hamar melegszik játékok alatt.
A laptopoknál sokkal magasabb a hőmérsékleti ráta, ami még megfelelő a gépnek.Esetleg úgy tudsz valamit orvosolni a problémán, hogy egy stabil, masszív asztal/akármin használod, hogy a lehető legjobb legyen a hűtése.
Ajánlok alá egy laptophűtő padot, rengeteget találsz az interneten.
Esetleg, ha extrémen van használva a notebook napi szinten, vidd el szervízbe, hogy pasztázzák újra neked, és takarítsák ki a ventilátorokat.
(Okozhat nagy gubancot a sok por, ami benne tud maradni a hűtésben.) -
andras197900
újonc
Sziasztok nekem az a bajom hogy rx470 karim 60 foknal ki kapcsplja a gepet jatek alat mi lehet a gond i7
2600 proci -
Benipro
friss újonc
Sziasztok az lenne a problémám hogy van egy asus gamer notebookom és a benne lévő gtx 1060 100 fokos pl Gta. V közben fullon pörgetem az öszes ventilátort de semmi változás ebenkérnk segítségét.
-
AnonyX
tag
Sziasztok! Van egy MSI Radeon R9 270X grafikus, új gépbe került, minőséges táppal, Core i5 proci, 8GB DDR4 RAM stb..Windows 10 Pro 64bit rendszer és észrevettem egy érdekességet, mégpedig hogy jelentős terhelés mellett a grafikus kártya ventillátorjai olyan 85-90 fok körül kapcsolnak be. Azelőtt pedig nem is pörögnek. Ennek mi lehet az oka? Próbáltam a 16.6-os driverrel amit a Windows magától felrak és a 17.3.1-essel is és a helyzet ugyanaz. Számomra kicsit furcsa ez, hiszen az én RX 470-esem tökéletesen kapcsolgat ki be a hőmérséklet függvényében. Esetleg találkoztatok hasonló jelenséggel?
-
haligali72
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy használt hd 6870 et és effelől szeretnék kérdezni.
Az aida64 - el mérem a hőt, a furmarkal pedig tesztelem.Nyugalmi állapotban:
Viszont a fumarkkal a
Aida64-en nézem)
- GPU Diode (MemIO) 125 fok felett kiakad és eltűnik
- a GPU Diode (Shader) kb 100 fokra felmegy és mindez melett a ventillátor sebessége alig megy fel 36 százalékra.Viszont a furmark 100 % terhelés melett, csak egy GPU hőt mér, az pedig 70 fok körüli.
Szerintetek mit csináljak? A Shadow of mordor, hitman is megy szépen high- on, a kártya hűtői meg lettek pasztázva.
Köszönöm. -
totyino77
tag
hello lenne egy olyan kérdésem hogy:
van egy sapphire 270x vgám dupla ventis na mostanába aszt vettem észre hogy az egyik ventilátor csak később vagyis 80% fordulatnál kapcsol be terhelésnél, illetve újból indulásnál is csak megmozdul kicsit, az aida program alapjáraton 40rpm mutat, driver problémára gyanakodtam de nem az mert win ujból telepitésnél is eszt csinálja driverek nélkül, ez most vga hiba vagy valami más? -
k.szabix
újonc
Hali! Remélem valaki okosabb lessz nálam! Van 1 HD 7950 vgam! Eddig tökéletessen üzemelt, hőmérséklet/órajelek! Most fogalmam sincs miért bekapcs után elindítok bármilyen játékot a kártya elindul játék betölt, megy pár másodpercig jól majd hírtelen felmelegszik a kártya 90 fok fölé(akár 100% venti sebességnél is) és beáll alapjáratra(órajelek,mag/memó) mintha nem is futna semmilyen 3d progi! Ezután bármit indítok el a gépen semmi nem mozgatja meg az órajeleket! Mi lehet a probléma?
-
Nyugis
senior tag
üdv!
nem találtam jobb topicot ezért ide teszem fel a kérdésemet, a vga-k hütését érdemes-e lecserélni különféle
egyedi hütésekre?
jelenkeg egy asus strick 380c- van gyári hűtéssel. -
core i7
addikt
Sziasztok GTX 780 ref-nél normális a 40-45 fok küröli alap hőmérséklett ?
-
Robert85
csendes tag
Van egy ASUS HD 7770 1gb DDR5 kártyám Farcry 3 Optimális(High) beálításnál 73-78 C közöt mocorog szerintetek szükség lenne nagyobb hűtésre vagy ez így nem olyan vészes.
-
prinyo_
csendes tag
Akad egy ATI Radeon HD 4870-es VGA, ami alapjáraton ilyent produkál:
Mi lehet a problémája?
-
Kovbob
senior tag
Üdv, egy AMD Radeon R7 265-nél a 75 fok normális játéknál? ASUS kártya DirectCU 2 hűtővel.
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom ez egy élő topik de hátha!
Volna egy kis problémám.
Vettem egy új proci hűtőt,(Cooler Maste,DK9-9GDA-0L-GPraz előző nagyon hangos lett,bár jól hűtöt a gyári.
Azóta a gép játék alatt fagy mint a p..csa.
A hűtöt holnap cserélem erreAIJINTEK Aidos PWM 92mm
Letöltöttem egy hőmérséklet figyelő progit,Aida 64,processzor magok játék alatt 48-63 fokig jutottak,elvileg ez még nem gáz,viszont a videokártya 99-102 fokot is mutatót...
Szerintem ez nem baráti,én erre gyanakszom.
A Config a következő,Alaplap:Asrock 960GM/U3S3 FX
PociX 6100 6 mag.
Videokártya Ati 5770.
Ha valakinek van ötlete azt szívesen meghallgatnám.
Előre is köszönöm! -
Ricsi.greg
újonc
válasz
Silencer83 #3 üzenetére
Hát barátom ha egy videókártya 100 fokon megy akkor az mehet a kukába egy óra mulva, nekem volt már számtalan gépem és kb 1000 alkatrészem hevült tul meg égett ki és pukkantak el a csipszettek benne. Ne irj butaságokat az embereknek mert egy mostani videókártya elég sokba kerül egy buta válasz miatt.
-
juve600
nagyúr
üdv
gtx 760 kártyánál milyen programmal lehet megnézni a vrm hőfokot,hwinfo nem muatatja
thx -
Melorin
addikt
Sziasztok.
7790 kártya játék elindítása és random idö után -999 fokot mutat
Csak gép restart segít újra helyes értéket mutatnia. Mitöl lehet ez.? -
Hackerman
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy milyen programmal tudom lefixálni a hőfokot a videokártyán? Vagyis olyan program kellene amivel be tudom állítani azt,hogy 60 fokon tartsa a kártyát mindig és úgy igazodna a hűtés hozzá.Valakinek ötlet esetleg? Fontos lenne
-
Sziasztok!
Van egy Sapphire Radeon HD 4850-es videókártyám és alapból 50-54 fokos. Terhelésnél 70 fokos.
Hogy lehetne lejjebb vinni? -
norbi1989
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a gondom. hogy elég hirtelen melegszik fel a videokártyám mostanában. Aktivítás 96%-ra megy fel amikor, csak netezek és kb 70 fokra megy fel a hőmérséklete. Az a fura, hogy van mikor nem melegszik fel és csak 30 fok között van, de többször hirtelen felmelegszik. Játékoknál nem nagyon megy fel a hőmérséklet szerencsére, de félek, hogy nyáron tönkre fog menni. AMD Radeon 6850 toxic videókártyám van. Overdrive kikapcsolása se segített. Ventillátor 33%-on pörög, sajnos ha feljebb veszem, akkor eszméletlenül hangos lesz. GPU órajel az 820 mhz a memória meg 1100 mhz. Szerintetek a hűtéssel van gond?
-
Adoka120
tag
Sziasztok!
Már nagyon sok helyen kerestem választ a kérdésemre de sehol se találtam.
Van egy Asus laptopom amibe egy ati radeon 4570-es van. üres járaton 67 fokos a gpu, de ha elindítom a gridet vagy bármi játékot akkor felkuszik 96fokra is akár ez egészséges ennél a szériánál?
Hűtőpad is van a gépem alatt ami rendesen adja neki a hideget. -
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok.
Mi lenne az a hőfok a HD7990-es karinak amit 24/7-ben megbírna?
Tudnátok ajánlani progit ami az általam megadott hőfok elérése után újraindítja a gépet v.hasonló megoldást kínál?előre is köszi,nagyon fontos lenne.
-
Qtya72
aktív tag
Üdv!
Aida64-nél a GPU VRM1, VRM2 mit jelent?
Játék alatt gpu dióda 74 fok, vrm1 72 fok, vrm2 25 fok. Ez normális? A vrm1-2 közti különbség. -
fbeni91
tag
válasz
Attis Radeon #212 üzenetére
A hiba meg oldódott! szemmel nem látható módon nem illeszkedett a gpu-ra a hűtés!
:S
-
fbeni91
tag
üdv mindenkinek! Vettem egy Artic cooler accelero S1 rev2 hűtést vadonat új!
Fel tettem egy sapphire HD3870-re!
minden klappol tökéletesen. kapott 2db 8cm ventitt is. max fordulaton mennek! de furmark-ot el indítom 49-foknak írja a gpu-t folyamatosan! van mikor meg elkezd rendesen emelkedni a hőmérséklete! és nem több mint 5 másodperc alatt 100 fokon van a vga!! ha a kezem rá teszem a vga hátuljára ahol a gpu mag van, meg égeti a kezem! viszont a GPU monitor meg ami ugye egy külön progi az meg 108foknak írj a vga karit 5 másod perc alatt!Valakinek valami ötlet?? a 4hőcsöves hűtés meg kb majdnem hogy hideg!!
Kíméljetek az olyan kérdésekkel h fel fekszik-e rendesen a hűtés, memória hűtések,fet hűtések nem-e jöttek le! NEM NEM JÖTTEK LE! IGEN RENDESEN FEL FEKSZIK A GPU-RA!!
-
fbeni91
tag
Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni!
Van egy "Ati" Sapphire HD3870 VGA-m. és referencia hűtése van, ami annyit foglal magában h Látok egy réz talpat a GPU felett. De a hűtő bordák, és a többi része a hűtés 80%-a Alu!!
Alapjáraton semmit sem csinál a gép, így 42-fokos a kártya!
Amint el kezdek jáccani 60-75fok között megy a hőmérséklet, és 40%-alá nem hajlandó menni a fentije! én pont ezért sokallom a fordulatott mert nekem kicsit hangos!
Lehetne evvel valamit kezdeni?- tehát h-
1.Lassabban forogjon a venti!
2. Ne legyen ilyen meleg a Kártya! főleg nem Üresjáratban!Újra lett pasztázva! 100%-ban tiszta a hűtés! 100%-ban tökéletesen illeszkedik fel a hűtés a kártyára!--Még mielőtt valaki ezekkel jönne!
a házban van 1 8cm táp venti, 1 gyári intel hűtő, 1 8cm hátúl, 1 12cm oldalt-ez közvetlenűl a kártya ventihez adja a friss hideg levegőt! Szoba hőmérséklete 17-22-között!
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
A pcm nem szabályozza magát teljesitményarányosan, érdeklődnék hogy van e olyan progi amivel igy kimélni tudom a gépet, hogy ha csak win megy akkor ne dolgozzon ezzerrel a proci és a vkártya... van valami szabályzó program??? Asus a8n sli és 7300gt videokari, olds gép! Köszi a tippeket
-
Crank822
tag
sziasztok!,következö gondom lenne egy ilyen dolgot fedeztem fel hogy mikor játszok ilyen zöld zinü hullámok vannak a képernyön és az asztalan,és nagyon zavara a dolog eddig nem volt ilyen,kérdezgetem már utána elméletileg melegedés!
erről a kártyról lenne szó!
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=0001&pid=305&lid=1
-
Crank822
tag
válasz
--=Zolee=-- #206 üzenetére
Hello,nekem is volt ilyen hibám ezt TDR-hibának hivják és ez driver hiba!,meg kéne probálni régebi drivert felrakni és talán az lehet meg is oldja a gondot
-
--=Zolee=--
csendes tag
Sziasztok.
Geforce GTX 285 (1GB DDR3) videokarival játszottam Maffia 2-t és pár óra múlva egyszer csak elkezdett minimálisan szaggatni (alig észrevehetően), majd szétesett a kép teljesen.
Utána elkezdett villogni a monitor, mintha ki-be kapcsolgatnám. Mire észhez tért a gép és sikerült elindítanom az Everest-et 65C hőmérsékletű volt a GPU.
Közben fel-fel dobált egy ilyen üzenetet:
A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt.
Windows Kernel Mode Driver v. 320.78 képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt.Valami tipp, hogy mi a kínja?? Hűtés probléma, esetleg driver?
Előre is köszönöm a hasznos hozzászólásokat! -
Bodzakürt
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus gt 630 vga és terhelés alatt pl.:fry cry 3 alatt fel megy 60-63 fokra a kártya ez sok vagy jó?
Mer ilyenkor eléggé fel pörög a venti a kártyán és emiatt kicsit aggódom ,nem szeretném ha idő elött elpatkolna
a cucc. -
djdaniel
senior tag
80-82°C-fok terheléskor kicsit sok, legtöbb hasonló kártya is eléri ezt hőmérsékletet, bár kérdéses hogy ez mennyire egészséges a gpu-ra nézve.
Gondolom a ventilátora szabályozva van, biosa meg gondolom olyan hogy pl; 60°C-foknál 60%-on pörögjön a ventilátora.
Esetleg annyit tudsz csinálni, hogy rivatunnerel 100%ra rakod a ventilátort, mi előtt terheled a kártyát.
egyébként alapjáraton hány rmp-vel forog a ventilátor ?
Táp nem be folyásólja a a kártya hőmérsékletet, legalább is szerintem.
Gyártókat sokkal jobban érdekli a desing, mint a hűtő hatásfoka, nem is kell messzire menni, ott van pl; a 8800gt az 1slotos, szinte fűteni lehet vele. -
cozykaa
csendes tag
Sziasztok!
Vettem félével ezelőtt egy hd7950-es kártyát TF3 hűtéssel.A gond az lenne ,hogy rettenet gyorsan felmegy 80-82 fokra a hőmérséklete alapfeszen.De ha a feszültséget át állítom 1000-re az alap 1028-ról akkor "csak" 73 fokig megy,illetve alapjáraton is csak 35-38 fok.A házba(Tt v4) 3 rendszerhűtő vt van egy a kártya alatt ,hátul,elöl.Tápom Chieftech ctg 500 esetleg ez lenne kevés neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF Gaming RTX 3080 10GB pár hetes újszerű 2 év Alza garancia
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest