- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
fireolto
tag
Helló.
A karim: GeCube 9600 XT Extreme Edition 128 mb.
A probléma:Leszedtem a gyári hűtést, gondoltam teszek rá komolyabbat.
Végülis visszatettem a gyárit...mindegy.Viszont a ramokat bekentem
ezüst hővezető pasztával.És lehet, hogy összezártam 1-2 lábat.
Bekapcsolás után csíkos lett a kép,aztán össze-vissza kockázta a
képet.Egyértelmű mem hiba.
Van vmi 5letetek, hogy mit csináljak vele?? -
Yaye
őstag
A többrétegű nyákban a rétegeket üvegszállal erősített kőkemény műgyanta választja el (gyakorlatilag nem más mint sok vékony egyrétegű egymásra ragasztva), így ha a láb le is tépi a pad-et, az csak úgy képzelhető el hogy a vékony rézhuzalozást tépi le a szendvicsanyagról, az nem hogy az üvegszálas alapanyag szakadjon ki. A réz tapadása a panelre sokkal sokkal kisebb mint az alapanyag szilárdsága. Mivel az IC ha jól vettem ki, felületszerelt, ezért az alsóbb rétegeket a sérülés szvsz tuti nem érintette, hacsak a pad környékén nem tépett meg még egyebet is. Szvsz próbálja megjavítani, ennyit megér a dolog!
Van itt a PH-n pár fickó aki profin ért a technológiához, kérem javítson ki ha neadjisten nagy baromságot mondtam volna
tomit: neki megvan az ic-je, csak leszakadt, nem kell vennie semmit.
[Szerkesztve] -
Jooppy
csendes tag
Anno az Inno 4200Ti kártyámmal a következő történt:
A processzor hűtő (mert egy gány volt) szerelése közben megszaladt a csavarhúzóm. Bele a videokártya TV tuner chipjébe - két lábat lekaszált.
Maestro javította, azóta is hibátlanul üzemel a Párom gépében (ennek kb két éve).
Ha érdekel, küldöm mail-ben a telefonszámot.
Üdv: -
Achill3uS
nagyúr
Az teljesen mind1 minek látja a vindóz vagy egyéb program, enyimet is 9800pro-nak ismerte fel..
hány megás? gyártó? ha 64-es akkor max 9500pro-ra alakítható, ha 128-as akkor 9700-nak moddolható, persze ahhoz is kell Omega vagy DNA driver..
De ezek mind szerencse kérdése és ki kell próbálni megvétel előtt!
egybként ha nem moddolható akkor ilyen állapotban max 15k, mivel egy alap (kissé égett) 9500 alig gyorsabb egy Ti4200-nál.. -
D.P.
csendes tag
Itt a megoldás. Van egy rad9500-as kártyám. Eladó mivel a tv vissaküldte rajta a 230-at :0 és megégett a tv kimenet. minden más, jó. (csak gondolom mivel cak a bemenet környéke szenes
) Másodkézből van és azt hiszem megvan pörgetve mert 9700-nek látja a driver.(kivülröl nincz beavatkozás) Ja és referencia kártya.
-
ZüD
tag
ne legyen igazad, de sajnos kezdek megbarátkozni a gondolattal, hogy bukováriba vagyok.Ez van tanulópénznek kevesebbet attam volna érte
most egy csodás gf2mx400 pirít.tök jó.
egyépként nem vagyok annyira béna mint gondoljátok.bár ezt ebbe a topikba beirnom kicsit groteszk, de akkor is már legalább30alalommal raktam ki-be.
dehogy ekkora béna volnék nem gondoltam vóna.
lassan nyitok 1topikot ahol kártyát keresekfaxomat
-
Achill3uS
nagyúr
Akkor még nem láttál volt-moddingot kisapám
A fesz emeléstől nemigazán a GPU vagy a memo szokott melegedni hanem az ic, vdd, vddq chipek!
Tessék itt a LINK a kártyáról hogy mindenki lássa ezt a kis moddingot:
Bővebben: link
ezen a képen pont nincs rajta a kis borda ami letört de látni h honnan tört le..
ZüD utánanézek lehet akad olyan akivel meg lehet csináltatni..
De ha mástnem vevőt tudok rá az biztos
(Egyébként sztem cserélj házat h legközelebb ne legyen gond, a hajlítgatások miatt) -
BOOSTER
aktív tag
Bakker...Én úgy tudom hogy a GPU-ra és a memókra érdemes hűtést rakni....Nem értem hogy miért kellett egy kis 8 lábú chipre bordát rakni....De mindegy...Nos tudtommal egy mai videokarinak több rétegű a nyákja ezért nem igazán lehet a kiszakadt alkatrészt visszaforrasztani...Sjna ha egyrétegű lenne egyszerűen vissza lehetne forrasztani de így valószínűleg buktad...Ez tanulópénz (habár kellemetlen és drága) de legközelebb nagyobb odafigyeléssel járj el ha gépet szerelsz és ha nem vagy bisztos a dolgodban inkább szólj valakinek aki esetleg ért is hozzá hogy segítsen nem szégyen ez....Meghal egy vidkari a beszerelésnél pffff......
[Szerkesztve] -
cudar07
senior tag
sziasztok
nekem egy ati 9000 64 MB karim van
ugy kezdte hogy csak a windiws képnél kapcsolta be a monitort
azán el se indult (ABIT NF 7 lap)
de 2 db P3 gépbe meg rögtön indul és faszán megy is
mi lehet a baj??? vagy kit érdekel megvételre? a polcon áll
bármi ötletet szivesen várok
köszi előre is
ha másik VGa karit rakok a gépbe rögtön kapcsol a monitir !!
és azóta vettem ATI 9800 SE szuperosul megy (mod) -
Yaye
őstag
Ha a pad rajta is maradt a lábakon, meg lehet próbálni icipicit lekapirgálni a vezetékek végéről a lakkot és újra rátaknyolni a lábakat (8 láb nem a világ) aztán az egészet leönteni melegragasztóval. Egy ügyes műszerész szerintem megoldhatja, megpróbálni biztos érdemes, elvégre ennél rosszabb már úgysem lehet.
-
cudar07
senior tag
Ruter válasz
ha másik karit rakok be rögtön kapcsol a monitor
és most egy 9800 SE is gyönyörüen megy (inkább vettem új karit) ez
meg a polcon áll
egyébb ötlet ????? -
ZüD
tag
válasz
Achill3uS #17 üzenetére
nem sikerült sajnos eddig megszerelni
egyépként nem volt rugdosás..ugy vigyáztam rá mint a szemem fényére.
és egészen pontosan nem ram hanem egy ic tört le sztem amit egészen pontosan 8láb tartott és rá volt ragazstva pillanatragasztóval(?) a borda.
és egy rosz mozdulat után már tört is(grrrrmég most is szétver az ideg)
majd megirom mi a történet legvége.
De ha esteleg valaki ismer varázslót(esetlegmagáraismer) erre a problémára azt nagyon mekköszönöm!
-
Achill3uS
nagyúr
Ez az én karim volt
Tökéletesen ment a modding meg minden de most erre mit tok csinálni.. Azt mondtam adok 1 hetet ha nem müxik rendesen visszaveszem, de arra nem gondoltam hogy már a berakásnál ''gondok lesznek''..
Egyébként ez Fercsa 9500@pro-ja volt, aki ismeri a karit tudja h nem esélyes a garancia ekkora modd-al
Na ZüD végülis sikerült megcsináltatni?? -
Ger|||
aktív tag
hogy a rossebbe lehet letörni egy memóriát?!?!?!?!?
Jézusom, hát ezt szépen elbuktad.
A memória nem olyan dolog, ami kilazul csak úgy, és eccercsak leesik, mert az bika erősen fogja egy csomó lábacska. Ahhoz hogy letörjön bordástul, egy tisztességes rúgdosássorozat kell. -
cudar07
senior tag
sziasztok
nekem egy ati 9000 64 MB karim van
ugy kezdte hogy csak a windiws képnél kapcsolta be a monitort
azán el se indult (ABIT NF 7 lap)
de 2 db P3 gépbe meg rögtön indul és faszán megy is
mi lehet a baj??? vagy kit érdekel megvételre? a polcon áll
bármi ötletet szivesen várok
köszi előre is -
zolib
csendes tag
sziasztok nem-e tudja hogyan lehetne az integrált s3trio3d grafikus kártyámat felerősíteni legalább 8MB-ra .160Mb RAM-van 366Mhz proci
-
steveetm
őstag
ij, ezt a kártyát már buktad, máskor inkább kérj meg vki hogy ő tegye be.
Üdv.: steveetm -
Slax
senior tag
Mármint a ram a bordával eggyütt leszakadt?? Mert gondolom nem a gpu esett le. Hát nem tudom, nem valószínű, hogy ezt lehet javítani. Nagyon aprók a forrasztási pontok, gyorsan kellene odaforrasztani a lábakat, mert nemigen bírja a nyák olyan kis felületen a hőterhelést.
[Szerkesztve] -
Poka
csendes tag
minek veszel olyan van rá még gari ecsém?
-
Poka
csendes tag
hmmm az szép
sajnálom figyelj csak használtan vetted? mert ha igen akkor cumi irj
-
ZüD
tag
hááát az ugy volt
sirni volna kedvem.most vettem egy radeon9500(pro)t és kicsit megvolt(van)bütykölve és vannak rá plusz bordák rakva.
namost mikor beraktam a gépbe akkor egy rossz mozdulta után a pluszhütö az alatta lévő csippel letört
ugy ahogy van kiszakatt!!
háát ebbe köllene help! -
Poka
csendes tag
csá mit kéne csinálni vele milyen vidikártya?
-
ZüD
tag
szijjasztok!
Nagy segítségre van szükségem!
vga ''szerelőre'' pontosabban
lécci segítsetek, ha esetleg ismertek valakit aki megbízható és ért hozzá!
Fontos volna!
köszi
üdv.ZüD
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest