Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
válasz
IstvánLászló #49 üzenetére
Temperatures alatt kell beállítani az értékeket.
-
IstvánLászló
őstag
A ventillátor gyárilag 4 eres.
Szineket is leirom:fekete;sárga;zöld;kék
A 1-fekete GND;2-sárga TÁP;3-zöld Fordulatszám érzékeköje;4-kék Sajnos számomra ismeretlen.
Processzor ventiknél is a 4-dik kivezetést nemtudom mi a funkcioja elektromosan.
Mindjárt 2-perc és nézem mekkora a venti feszültsége mos mekkora a feszültség 5-12V-ját.
-
Tamás9x
őstag
válasz
IstvánLászló #45 üzenetére
Meg kellene próbálni bos-t frissíteni, ha van hozzá frissebb verzió, ha nincs akkor egy Nibitor 6.0.6.
GPU-Z-vel lementeni a bios-t majd szerkeszteni nibitorral és nvflash-el feltölteni.
-
Tamás9x
őstag
válasz
IstvánLászló #43 üzenetére
Sima 2 vagy 3-4 eres a hűtésed? Ha PWM-es akkor nibitorban be lehet állítani elméletileg ha csak 2 eres akkor meg kellene nézni mekkora a venti 5-12V és direktre kötni.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok legyetek szivesek segiteni mijen bios editort használjak xp rendszeren.
NVIDIA GeForce 8800 GT hütö ventillátorának fordulatsszám modositásához,mert bios editorban nem tudok változtatni rajta.
Ati kártyám volt elötte biosában gond nélkül sikerült ventillátor szabájzását megoldanom.
Nemsokára jönn a nyári meleg és nemakarom megfőzni a vga-t.
Hogyan fogjak hozzá mindent megprobáltam átolvastam itt a topikban már mindent.
Mit rontok el nem tudom,ventillátor fordulatszámot nem tudom modositani.
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok, egy kicsit elakadtam, volna egy GTX460M SLI rendszerem amiről már lementettem kártyánként a biost, de nem tudom mivel szerkeszteni az órajeleket, elkezdtem olvasgatni, Fermi bios editor valamiért nem eszi meg a Mobil változatot.
A feltöltésben nincs probléma egy TL866A-m van így hardveresen akármit fel tudok tenni rá.
Rocko66: Ha le tudod hozzám juttatni akkor felírom neked eeprom íróval.
(Nyíregyháza)
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok elakadtam.
Segitségeteket kérném szépen,NVIDIA GeForce 8800 GT hütö ventillátorának fordulatsszámát hogyan tudnám beállitani.
A vga höfoka aggasztoan magas 80 fokos,ujra pasztázás megvolt teljes tisztitás után.
A biosát lementettem gpu-z vel,több orai probálkozás után sem sikerült rábirnom hogy 1200-as fordulatszámát biosában nagyobra állitanom.
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
elhalálozott az alábbi vga,előzmény:
[link]
A fórumon az atiwinflasht ajánlották ujra flashelésre,de a gigabyte oldaláról letöltött bios file nem a megszokott .rom vagy .bin kiterjesztés hanem ilyen:
R785O2GD.F12
Lehet ezzel vmit kezdeni?
Atiwinflash kezeli ezt a formátumot? -
petrelli86
aktív tag
sziasztok
asus gts450-esem van, a gts450-esekből minden gyártónak szinte más órajelekkel jöttek ki, mi történik ha egy nagyobb órajelű, gyorsabb 450-es bios-t teszek a kártyára? számít a gyártó? segítsetek légyszi én még sosem csináltam ilyet
-
janos80
senior tag
sziasztok
lenne egy kis problemam:
van egy 6800w 256mb/256bit-es pcie vga-m. amikor a drivert installaltam ,akkor mindig ujraindult a gep.
gondoltam rossz rajta a bios,és probaltam feltenni egy masikat. viszont ehhez a 6800W-hez sehol sem talalok. a vga-ra ragasztott matrican is ez van.meg mindenhol.
ratettem masik biost,de nem mukodott. sokadszori flashelesre most pedig az eredetivel sem indul el,és inditaskor csak csipog a gep. tudnatok segiteni nekem? vagy lenne valaki aki ezt megtudna csinalni? nem vagyok teljesen hulye a flash-hez,rengeteg kartyat flasheltem mar(9800x2,4870x2,8800gts g92,8800gt...) szoval par már atment a kezem alatt,de még ilyen nem volt,hogy ha visszarakom az eredetit,akkor ne induljon el.
mondjuk sokat nem ernék az eredetivel sem,mert driver nelkul igen csak lassan jelenit meg mindent.udv
Janos -
Scar_Face
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség... van egy 4870 512MB-m és sikerült elrontani frissítés közben!
Már volt frissítve régebben, meg sajna elrontva is, de most nem sikerül javítani... DOS módban sem, Win-ban sem!
Van vkinek vmi épkézláb ötlete? Nagyon jó lenne...Köszi előre is!
-
okay
aktív tag
Én is hazavágtam egy HD4870et,ujabb biosok nem mentek fel rá.Most dosbol probálkoztam ahogy le van irva de a Flashrom azt irja hogy nincs benne ATI kártya pedig a beépitett is az.Lehet még valamit kitalálni?
-
arpi6k
addikt
Bővebben: link Talán itt is találsz hasznos infókat.
-
hmhm
aktív tag
Bár most megnéztem egy teljesen jó (legalábbis újonnan netről letöltött
) biost azzal is checksum wrong..
-
Yutani
nagyúr
Akkor kiveszed a 9600PRO-t, beteszed a PCI kártyát, majd erre kötve elindítod a gépet. Belépsz a BIOS-ba, beállítod, hogy a PCI kártyáról történjen az indítás, majd elmented a beállítást, kikapcsolod a gépet, és visszarakod az AGP-s kártyát a PCI kártya mellé. A monitor marad a PCI kártyán természetesen.
Ekkor bootolsz a floppyról, amin a 9600 BIOS van, és elindítod a flasht. Fel keil ismernie a rendszerben az Ati kártyát, és meg kell flesselnie.
[Szerkesztve] -
hmhm
aktív tag
Adott a következő probléma:
Egy 9600np radeon biosát valaki átírta egy 9600xt biosra ami nem lenne gond, mert windows környezetben azon a frekvencián bekapcsol a monitor, de a gép indításánál kiírja hogy ''OUT OF RANGE'' piros kis négyzetben és semmit sem lehet vele csinálni amig be nem tölt a win. Ebből adódik, hogy dos környezetben nem tudom visszaflashelni rá az eredeti biost...
A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan megoldás ami esetleg enged dolgozni dos-ban, vagy olyan hogy windowsban írjam bele az új (régi) flasht??
Az sem biztos, hogy bios írás rontotta el a dolgot mert úgy hozták a kártyát...de azért elég gyanús hogy xt bios van benne..
PLS HELP! -
Yutani
nagyúr
Felhozom a témát.
Adott egy olyan GF4 MX440 kártya, ami mostanában tűnt fel, és ügyes távolkeleti emberkék Ati 9600-nak adtak el. Namost az Everest is csak 32MB-ot lát rajta, azonban a ''VGABIOS'' nevű kis programocska és egy rendes MX40 BIOS segítségével kiderítettem, hogy ez igazából 64MB-os kari. Tulképpen egy 250/333 MHz-es MX440 SE kártya.
Namost én megpróbáltam felflesselni a normális MX440 BIOS-t, azonban a kártya, illetve az NVFLASH ellenállt minden kísérletemnek, mivel az NVFLASH ismeretlen EEPROM-ot lát a kártyán. Akkor most mi a francot csináljak, mivel flesseljem??? -
Hi! Milyen mag van benne?? Mert R350-re nem megy rá. Vagy tévedek?
-
rudi
nagyúr
Nézted az X800 moddolós cikket? Abban lépésről lépésre le van írva a folyamat Bővebben: link
-
Zsolty
tag
up
-
Zsolty
tag
-
Viktor77
titán
Pedig ez itt igen érthető leírás, nekem is sikerült elsőre.
Bővebben: link -
Zsolty
tag
Hali. (óóó, bocs a topic újért..)
Na valaki segithetne pontosan hogyan tudok biost frissiteni a 9800pro-n, xt-re mert egyszerüen nem értem ahol találtam leirást.
jó lenne minnél egyszerübben,
elöre is köszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest