Új hozzászólás Aktív témák
-
pycur
tag
Az a vicces hogy 10 évvel később is pont ugyanezek a számok vannak érvényben. Nade ez hogyan lehetséges?
És 10 év elteltével még nagyobb titok a fizetés mint eddig. Igazán jó lenne már ezt szabotálni valahogy. Fizetés kiírása nélkül ne lehessen hirdetést feladni, és vállalja azt amit feladott.
-
tildy
nagyúr
bruttó/nettó fizukalkulátor:
Bővebben: link -
Kazi king
tag
ehhez én annyit füznék hozzá, hogy a ''tisztelt''
politikusaink által hangoztatott átlag jövedelem brutto (nem tom pontosan) 160k körül van. na most ha valaki ''versenyképes'' jövedelmet igér annak ezt jóval felül kell mulnia (szerintem minimum 1.5x) ''Szerintem''
-
Thyb
senior tag
Majd az Áprilisit várom, Febr 18-án váltok, és akkor lesz meg az első fizum teljes egészében. Remélem bejön. Amugy a versenyképes fizu azt jelenti, hogy a cég megpróbál olcsó tapasztalt munkaerőt találni, de ha nem megy akkor hajlandó kezdőt is felvenni, viszont nem riad vissza attól, hogy tapasztalat alapján magasabb bért adjon. S mivel nem tudja előre, hogy kit fog kiválasztani, igy majd a jelentkező minősitése után dönti el, hogy mennyit hajlandó adni. Ez egyébként szektora válogatja, hogy hol akarsz elhelyezkedni. Nem mindegy, hogy ipar, kereskedelem, informatikai fejlesztés, egészségügy stb.
-
Balinov
titán
Sziasztok,
mivel elseje van,sok helyen fizu, kíváncsian várom néhányunk visszajelzését,hogy mennyire jött be az excel számolótábla jóslata.
üdv
Balinov -
-
lorcsi
veterán
100000HUF \hó\fő.
-
amargo
addikt
hmm ez egész jól megmonta.. fura
szerk: hehe bár az informatikára jön ki a legtöbb
és, hogy a témához is:
szerintem egy versenyképes jövedelem valahol 150-160 környékén kezdődne.. bár így is fura, hogy a fiatalok legnagyobb része abban gondolkozik, hogy mikor tud legalább anyit keresni, hogy a saját lakására felvett ölcsönt vissza fizesse.. ez kicsit elszomórít
[Szerkesztve] -
efge
aktív tag
egesz jo a kalkulator!
itt egy erdekes link, aki erdeklodik hol mennyit lehet keresni:
erdeya
senior tag
Próbáltam lekövetni az excel tábla hivatkozásait, hogy kicsit átalakíthassam magamnak, mert nem egész évben kerestem 170-et, de feladtam...
Mindegy, 10-e után kiderül, hgy jól számol-e. Nem az 1000 forintba kötök bele, mert annyi difi lehet akármikor. -
flinta
tag
fel is kellett tölteni előbb...
NoLF
veterán
mi a frászkarikát keres ez a hardver piacban?
-
Stimpy
senior tag
Nekem pl versenyképes a fizum: minden hónapban versenyt kell futnom az idővel,hogy valahogy kibírjam a köv fizuig.
-
balguru
tag
Valaki meg tudná mondani hogy brutto 200000 forint mennyi pontosan nettoban?
[Szerkesztve] -
Re
csendes tag
Tapasztalat azt mondatja velem, hogy a versenyképes : 90-120 e nettó
kiemelten versenyképes: 120-160e nettó
középvezetői bér: 180-250e nettó
aztán már nem beszélnek bérről, mert a juttatás csomagban foglaltak többet jelentenek, mint a havi ''alamizsna''
(pl részvényopciók, jutalom, jutalék, bónusz stb)
Szal versenyképes az, aki nem minimált akar adni -
warmaster
aktív tag
Én meg sem szoktam nézni mi van odaírva, elküldöm a fizetési igényemet, és megfelel nekik akkor jó, ha nem akkór csókolom...
Bár nekem könnyű a helyzetem, mert van munkám, csak rajta tartom a szemem a piacon, hátha akad jobb. -
nagyis
tag
De az jobb a cegnek, ha te mondod a fizut.
Ha sokat mondassz, akkor vagy vissza se hivnak (volt ra pelda, mar a beszelgetesnel lattam az arcan, amikor kimondtam az osszeget,ergo nem volt jo hr-es szakember),
vagy megprobalnak alkudni, ha nagyon kellessz nekik.
Ha pedig keveset mondassz, akkor orulnek hogy neked ennyi is eleg, aztan ha rendesek par honap mulva emelnek es meg igy is olcsobban megusztak. -
sympatex
csendes tag
Nem tudom, mitől kellene félni a munkaadóknak, hiszen minden állásra többnyire többszörös a túljelentkezés.. a leendő munkavállalók pedig többnyire nem is tudják, mihez adják a munkerejüket. Beszéljünk a számokról: jelenleg Magyarországon kb. 100 ezer forinttól indul egy eladott fejlesztői munkanap értéke (ez nagyon olcsó számítás, ennél jóval több szokott lenni, de számoljunk az elméleti minimummal). Ha egy cég nem tud eladni havonta legalább 15 napot egy fejlesztőből, akkor az a cég nem is jól működik. Vagyis minimálisan beszed 1,5 milliót fejenként. Ebből kiindulva lehetne kalkulálni. Persze sok, nagyon sok a teher, de számítható is, úgyhogy nagyon várom az első olyan céget, aki hirdetésében be meri vállalni, hogy a havi X millióból mennyit ajánl a munkavállalójának munkabérként. Illetve már az is elég lenne, hogy mennyit ajánl..
-
sympatex
csendes tag
Valamiért senki nem meri, vagy nem akarja kiírni, hogy mennyi fizetést ajánl egy adott munkáért. Vajon azért nem, mert nem tudja, hogy mennyit kellene adni, vagy azért, mert így akarja minimálisra csökkenteni a ''túlfizetés'' kockázatát? Vagy egyszerűen csak azért, mert nálunk ez így szokás? Jó lenne, ha meghonosodna nálunk is az, hogy nem kellene szégyenkezve beszélni a pénzről. Pénz a lelke midennek, pénzből él a munkaadó és a munkavállaló is. Lehet, hogy túl sok az informatikus és kevés hozzá a munka, de ettől még lehetne tudni, hogy mennyit ér egy állás. A ''versenyképes jövedelem'' kifejezés manapság olyan, mint a vízlágyító: nélküle se egy hiredetés, se egy mosógép nem is létezik
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Synology NAS
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honda topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest