Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
-
vadkörte
addikt
Ott a pont.
Mondjuk én itthon vettem. (Mikrosat-éknál) Ettől függetlenül tetszik, "szeretem", jó "kis*" vaku.(#4178) _seth_:
Én is így kezdtem, amikor megadta magát a Nissin-em.
Én sem vagyok profi, mégis tudom használni a HSS-t. Jó érzés tudni, hogy ha kültéren atomvillanás mellett fotózok modellkislányt, nem kell attól félnem, hogy az 1/200s miatt szarráég a kép, mert ha kell akár 1/4000s-ig is el tudok menni. Makróra - az adott tárgytávolságnál már szerintem inkább makróvaku, vagy körvaku/körlámpa. A többihez meg untig sok. Akkora vészes árkülönbség nincs - tudásban persze van - az 565EX és az 568EX között, ami indokolná az 565EX vásárlását.
Vagy Canonra veheted az 568EX II-t is. Árban kb. ugyanott van, mint az alap, csak ez már tud master is lenni.*:benga állat
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
vadkörte
addikt
"Van olyan vaku ami 30e körüli áron tudja azt amit az említett YN és HSS-es is?"
A YN568 kicsit több...
Magyarhonban vásárolva kb. 50-58.000, ha e-bay-ről, vagy webshopból jön, akkor lehet, hogy 30E körül van.(#4173) _seth_:
"Valóban annyira fontos a HSS?"
Végülis nem létkérdés. Ha meg tudsz békülni a tudattal, hogy "csak" a vázad szinkronsebességéig tudsz vakuzni (rendszerint 1/160-1/500s között) rövidebb záridővel nem tudsz használni vakut. Míg HSS-sel igen.Üdv. V. Körte
-
*Ropi*
félisten
-
Peethy
őstag
Mindenkinek hinnie kell legalább egyszer, hogy megcsinálja az évszázad üzletét Nem számít, hogy nem tudni egy emberről sem, aki innen szerezte volna a cuccait. Majd amikor 4 hét után is csak ígérgeti a srác, hogy hozza majd a cuccot (ahogy már párakkal megtette), akkor elgondolkozik, hogy nem-e lenne jobb már 4 hete egy SB-700-zal villogtatni.
-
imyourfriend
őstag
Dehogy hiszek a csodákban, nem vagyok én Maja 3 hét múlva kiderül, ha valami nem jön össze a megbeszéltek szerint akkor beugrok boltba és veszek egy új 700-ast. Postaköltség úgyis 1300 körül van, én meg 2200-ból megfordulok Pestről.Amúgy is vizsgaidőszak van, ha elhamarkodottan döntenék úgyis megbánnám, ez meg egy jó ajánlatnak tűnik és amíg nálam van a pénz addig történhet rossz? Szerintem nem. Csupán kíváncsi voltam a véleményre.
-
gab.m
senior tag
Érdemes lenne ezeket egyébként letesztelni. Ernyőket is belevenni a képletbe, stb. Valami ilyesmi címmel, hogy: olcsó fényformálók tesztje. Bár a tiéd már eléggé kikacsintgat ebből a kategóriából.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
gab.m
senior tag
Ja, ebben az okosság a box belsejében levő korong. Na így van értelme, de olyan boxoknál ahol ez nincs ott, kvázi olyan mint ha csak két réteg diffúz anyagon lőnéd át a vaku fényét, itt szóródik rendesen.
-- Eladó cuccok: Világítástechnikai szett, Slik állvány Giottos fejjel, Dell U2312HM IPS monitor --
-
Santiagain
őstag
Lassan abbahagyom a fotós topikok látogatását. Minden egyes feltett kérdésem után kirepül pár tízezer a zsebemből. A legdurvább a "milyen DSLR-t vegyek" topik. Valaki véletlenül betéved egy 20 ezer Forintos kompakt keresése közben. A 3. válasz után már 150 ezer körül tart a csevej.
Ha nincs nálam, csak a minimál konfig (váz, 1 obi, vaku), akkor nincs valami trükk?
Szerk.: A ropi által emlegetett demb flash (?) megfelel ilyen célra is?
[ Szerkesztve ]
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
*Ropi*
félisten
Pro fotósok szerte a világon Honda EU2000-est használnak. Relatíve kicsi, könnyű és halk is. Autóval könnyen szállítható.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Real_Necro
veterán
Aggregátor + hosszabbító megoldás nem játszik?
Valami ilyesmire gondolok: [link]Szüleimnek Honda van, jó kütyü, nem is túl nehéz, bár akkora teljesítményben már két emberes, de a UPS sem lesz könnyebb az akksik miatt.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
Picturemaker
őstag
A nehezet úgy értem, ha 90 fokban áll a vakufej (portré állás) és kisit dinamikusabban meglendíted a gépet, akkor simán eltekeri a vakufejet. Annak idején írták is, hogy néhány Canon 580-asnál kilazította a fejet, jó lötyögős lett.
Azt nem mondtam, hogy nekem a "lightsphere II"-m van. Az természetesen irányított fényre pont nem jó.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
MODERÁTOR
Házi softbox, mcgoat féle, LumiQuest Mini Softbox, magyar fényterelők (lent vannak képek is).
Keményebb papírból bármikor lehet egyet hajtogatni, a belsejét tetszés szerint fehérre, feketére, ezüstre, aranyra meg lehet csinálni, 1-2 ezer forintból ki is jön az egész. Csak egy kis kreativitás és kézügyesség kell hozzá...
Harrrr!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- DUNE médialejátszók topicja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest