- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Milyen alaplapot vegyek?
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
Aktív témák
-
slyking
csendes tag
dobok egy uppot mert még mindig nem sikerült megcsinálnom!!
de ami vígasztal hogy nem én vok a túl béna hanem a probléma komoly ugyanis a bolt ahol vettem még ott sem tudták megmondani hogy pontosan mi a baj
csak kb-re amit itt kitapasztaltunk
szóval még mindig várom az ötleteket -
DanteHix
tag
Willchi : memtestet mar dobtam,nem jelzett hibat...
Rez_Grof: en is erre gyanakodtam, de a masik gep(egymassal szembe vannak es kozos 6os elosztoban) semmi ilyen tunetet nem produkal. jatekra egyaltalan nem hasznalom
gondoltam a tapegysegre is, dehat, az meg Enermax, es az elozo gepben ilyet nem csinalt.
viszont, az egyetlen egy dolog,amit install utan csinaltam(amig mindent be nel fejeztem, winrar, etc...), az a macromedia flash playert felraktam....tudom, nem sok....
jah,amit kihagytam..nincs semmi huzva
koszonom az eddigi helpeket!!
[Szerkesztve] -
Rez_Grof
őstag
Lehet, hogy nagyon ingadozik a fészültség nálatok mindenképen érdemes beszerezni egy olcsóbb szünetmentes tápegységet. Esetleg kipróbálás erejéig kölcsönkérni valakitől egyet pár napra hogy azzal is jelentkezik-e a hiba.
Mikor jelentkezik a hiba, játék közben vagy akkor is ha csak a windows asztal van fut?
[Szerkesztve] -
DanteHix
tag
Sziasztok!
Nalam is jelentkezett a problema.,illetve egy minkagepnel. s478, asus alaplap, p4 1,5ghz, 512 mb ddr400, integralt audio,video es halo.
szabalytalan idokozonkent ujraindul bekapcsolas utan van hogy 5 perc, neha 20, etc...
neha pedig gond nelkul viszi ameddig ki nem kapcsolom. az op. rendszer friss, par napos, es akkor semmi hiba nem jelentkezett, vegigment az install+ minden hasznos program telepitese.
A homerdeklet nem veszes, 40-45 fok korul( a procie, a deszka alacsonyabb), es nincs thermal control a biosban.
barmilyen segitseget elfogadok!
koszonom -
adyke
csendes tag
Sziaztok!!!
Úgy néz ki hogy megvan a probléma.
a videokártyám hűtésével van probléma, de megfordítottam a plexit és most ő kapja a hűsítő szelet a proci helyett
mostmár nem indul újra
köszi szépen a tippeket meg mindent mindenkitől -
somor
csendes tag
Eszembe jutott egy régebbi eset.
Tök ugyanez a gond volt egy géppel (újraindulás), talán még ASUS is volt a lelkem, de lehet, hogy Abit. Mindegy.
Nem fogjátok kitalálni de ott az alaplapi hangkártya miatt csinálta ezt!!!
Letiltottuk (BIOS-ban) és láss csodát!
Pedig teljesen úgy tünt, hogy jó a hangkártya. Végülis szólt.
Hát próbálja ki mindenki akinek ilyen gondja van, veszteni nem lehet rajta. -
slyking
csendes tag
idáig próbáltam kínozni a gépet
de nem ment mivel újraindul még mindig
a PRIME95 alatt
pedig külön a RAM és külön a CPU jó(tesztek hibátlanok) ha nem windows alatt tesztelem
kezd kiakasztani ez a prob -
somor
csendes tag
Így más a helyzet!
A fent említett tápok valóban gyengusnak tűnnek, jó ötlet erősebbel kipróbálni.
DE nézd meg az alaplapod BIOS-át (verzió, mikor adták ki).
Nézd meg az ASUS honlapján, hogy van-e hozzá újabb, ha igen akkor érdemes frissíteni.
Továbbá első körben még érdemes csak az egyik vinyót a gépben hagyni, még a DVD-t is levenném.
Amúgy egy ilyen cucchoz én ilyen tápot vennék:
Enermax 535W EG565AXVE vagy Enermax 485W Noisetaker -
adyke
csendes tag
-
somor
csendes tag
adyke!
Jó hír:
A megoldás ott van a kezedben!
rossz hír:
sok idődbe is kerülhet.
Te magad mondtad, hogy ''egy hete vettem pár cuccot a géphez''
Na.
Eddíg gondolom jól működött.
Először varázsold vissza a régi konfigodat, aztán csak egyenként rakd bele az új cuccokat.
Ha beleraktad az elsőt és jó, akkor két napig használd így, majd két nap múlva tégy bele még egyet (vagy cseréld le a régit az újjal), ha baszakodik, akkor vedd ki azt amit előtte raktál bele (hogy csak egy kérdéses cucc legyen benne).
Ha a végére értél biztosan sokkal okosabb leszel. Tudni fogod mi a rossz, még ha azt nem is hogy mi a baja, de ez nem érdekes, úgyis garis, a lényeg, hogy rossz.
Ha tutira akarsz menni betartod, és akkor csak azt az egy alkatrészt kell visszavinned. Vagy vissza viszed az összeset a boltba és megvárod amíg kivizsgálják. -
slyking
csendes tag
amúgy túlfeszvédős az elosztóm!!
a kábeleket megmozgattam de semmi...
CPU-t is kínoztam ----> valószínűleg az sem lehet ludas.
a táp és az alaplap maradhat még...!! azok amiket most nem tudok letesztelni -
somor
csendes tag
Mindenkinek:
Igen hálózati feszültség ingadozás igenis produkálhat ilyen tüneteket, soha nem lehet azt mondani, hogy: ''az teljesen ki van zárva mert nem tudom''.
Továbbá, a fent említett jelenségre jellemző, hogy tönkre tesz bizonyos eszközöket , ez bár mi lehet, aminek áram kell. Tehát ha valami tönkrement és kicserélted, egyáltalán nem oldottad meg a problémát, mert ki kell deríteni, hogy mitől ment tönkre!!! Illetve tenni ellene, hogy legközelebb ne legyen ilyen.
1. egy jobb minőségű szünetmentes táp
2. egy jobb minőségű PFC-s táp
3. villamossági boltokban kapható, olyan jobb minőségű elosztó, ami véd a túlfesz ellen (''csak'').
Kinek mekkora pénztárcája van, valamit illik tennie. A fenti három akár együtt is használható, de az már lehet kicsit túlzás.
Természetesen lehetnek gyári hibák is, amelyek ilyen jelenséget produkálnak.
DE ilyenkor ez max két-három hónapon belöl ki kell derülnie. (aki sűrűn használja a gépét annak hamarabb)
És van itt még valami: Ha valaki XP-t használ (rengetegen) akkor nehezen fog rájöni arra, hogy a vinyó a rossz. Ugyanis ha a badsector rendszer fájlt tartalmaz akkor az xp mindíg szeretné azt autómatikusan kijavítni, de mivel badsectoros ezért K.-ra nem fog neki sikerülni.
Valaki írta, hogy a 80GB-os vinyóját 10 órán keresztül vizsgálta valamelyik progival, de nem volt semmi baja. Egy 80GB-os vinyóval két órán belül végeznie kéne, bármilyen programnak. Tehát nem csak a vinyó szar, de a progi is amivel tesztelte.
Ajánlom az EasyRecovery6-ot. De a vizsgált vinyót mindenképpen slave-be tedd be a gépbe. -
somor
csendes tag
A gép újraindulását, rengeteg minden okozhatja.
Itt a legvalószínűbb:
mivel K. sok cucc van a gépedben, ezért először csak a legszükségesebb dolgokat pakold bele. (vga, 1db vinyó!!!, proc., 1db mem. modul)
használd így a géped, futtas tesztprogramokat, meg minden, szóval dolgoztasd.
Ha két három napig jó, akkor felőször válts memória modult, ha így is jó akkor folyamatosan pakold bele a cuccokat:
memória, dvd író, köv vinyó......
Ha valamelyik szinten stabil, utána meg nem, akkor ott állj meg, mert ennyit bír a tápod és kész, hiába 450W-os.
Ha már az elején se jó:
mivel abit lapod van ezért érdemes lenne utána nézni egy bios frissítésnek, mivel abiték szeretnek szar biosokkal kijönni. (De frissítés után kurva jók a lapok, nekem is az van)
meg persze frissebb drivert is feltenni az alaplaphoz. -
slyking
csendes tag
Memtest86+ is lefutott: 2 pass hibátlanul ----> szóval a RAM-ot is ki lőhetjük (remélem)
viszont a feszültségeket vettem górcső alá:
12V: 12,7 - 12,923V közt ingadozik
5V: 4,7 - 4,912V közt
3,3V: 3,28 - 3.296V közt
Vcore: 1.664-1.68V közt -
blacky36
tag
Akkor ez nem jött be! A biosban a thermal healt status vagy valami hasonló! Csak fejből
idéztem! De benézhetsz a VEZÉRLŐPULT>FELÜGYELETIESZKÖZÖK>ESEMÉNYNAPLÓ-ba is és amit ott találsz
tedd fel hátha abból több kiderül vagy hasonlitsd össze NOXY linkjeivel!
szerk:csatlakozom az elöttem szólóhoz abban is van valami
[Szerkesztve] -
Eagl3
veterán
Lehet, hogy a táp sz@rakszik, vagy meg van törve vmi kábel. Aztis nézd meg, hogy a winyó kábeleit, (áram, ID ill. SATA) mozgasd meg, lehet hogy az miatt resetel a géped, mivel egy pillanatra kikapcsol a winyó. Nincs tólterhelve az elosztó, amin a gép is megy? Az túlzott áramingadozástól is csinálhatja.
U.i.: Ez tuti nem hőmérséklet, ill videókari probléma.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
LKW
aktív tag
Nekem kb két Hónapja csinálta ezt, hogy állandóan újraindult. Kivettem az automatikus újrainditást, és azóta semmi problémám.
-
slyking
csendes tag
hőmérsékletek: CPU- 35körül
ALAPLAP - 35 körül
amúgy lehet hogy hülye kérdés de hol keresem a riasztási beáálításokat a BIOSban??
ASUS BIOS
NOXY:
ha megkérhetlek szavakba öntenéd a linkeket amiket küldtél.mert néhányhoz én is eljutottam de nincs rajta olyan vírus a drivert meg kicseréltem amermóriák elvileg jók és a memória időzítésekhez meg nem értek
[Szerkesztve] -
-
slyking
csendes tag
nah újabb fejleményként ..
kipróbáltam más vidkarival és azzal is produkálta ezeket a tüneteket
utána biztos ami biztos a vga-t leteszteltem egy másik gépben és ott jó
szóval nem VGAprob
legalább ennyit tudunk
jah és a windows már 1000szer volt újra rakva
és azokból a hibaüzikből nem lehet valamire következtetni???
[Szerkesztve] -
MyKonzerv
senior tag
ugyanaz lehet, mint fentebb
alaplap vagy ram szokott ilyent csinálni
de igazából a tápjaid nem a leg alkalmasabbak...
a 300W tuti kevés a konfignak, a kodegány meg ki tudja mennyit ad a le a 400-ból
próbálkoz valami márkás 400-as vagy 450-es táppal (elég előszür kölcsön kérni)
ramot a memtest86-tal tudod megnézni (van topicja is és le lehet ingyér tölteni)
amúgy nincs tuningolva a cucc? -
MyKonzerv
senior tag
-
slyking
csendes tag
7up
-
adyke
csendes tag
Sziaztok!
Nekem is kéne egy kis segítség
egy hete vettem pár cuccot a géphez, és ha játszom egy idő után (néha 5perc néha 40perc)
újraindul a gépem.
konfigom: ASUS P5ND2 SLI
P4 D630 3,0 GHZ
ASUS EN6600GT 256mb
160GB maxtor hdd
120GB seagate hdd
Hynix 512 DDR 667mhz
ASUS DVD olvasó
Chieftec 300W táp meg Codegen 400W táppal is próbáltam de ugyanaz
Nagyon hálás lennék ha vki segítene
előre is köszi -
slyking
csendes tag
SZIASZTOK!!
gondolom nem meglepő hogy nekem is hasonló problémáim vannak..
szabálytalan időközönként újraindul a gép!
már millió topicba írtam de nem sok választ kaptam
mind1 hogy játszom vagy csak internetezek egyszercsak reset.
ez már rég óta meg így de most nagyon sűrűn teszi ezt és már azon gondolkodom hogy szétverem az egészet
az elején még azt sem tudtam milyen hiba üzit dob ki mert tovább indult utána kikapcsoltam az autorestart-ot és legalább le tudtam fotózni hogy megosszam veletek.
ramot nyáron cseréltem de azelőtt is csináta ...
konfigom:
lap: ASUS a7n8x-e deluxe
proc: AMD athlon xp barton 2800+
ram: 2*512Mb Kingston ddr400
vga: Connect3d ati radeon 9600
hdd: maxtor 120Gb SATA
sansung 200Gb SATA
táp: 400Wos codegány
többi LG DVD-író; LG DVD olvasó;floppy
driverek legfrissebbek...!! NO TUNING....!! BIOS mindegyik verziót próbáltam minddel ezt csinálta...!!
a kékhalál 4fajtáját produkálja:
-sima standard kék --no szöveg
-a többi 3at meg lefotóztam (az uccsó csak egyszer fordult eddig elő)
[link]
[link]
[link]
várom a segítségetek!! NAGYON KÉNE MERT MEGŐRÜLÖK!!
[Szerkesztve] -
isapeti
aktív tag
Sziasztok!
Uppantom ezt a témát, mert pont ez a helyzet
Adott egy P4 2.4A NW proci (2.4/512/400/1.525). Koma jelezte, hogy ki akarja cserélni, mert állandóan újraindul vele a gép, más procival működik franyán, csak a proci lehet a ludas szerinte. Az ő lapja Asus P4C800 Deluxe. Csere megtörtént, srác örül.
2.4-est elhoztam tesztelni, mert bíztam benne, hogy vmi más a gond. Abit BD7-II-es lapom van. Memtestben alapbeállításokkal hibázott (333-as ramok vannak a gépemben), 120 MHz-es FSB-n gond nélkül lefutott akár 6x is a teszt. Gondoltam, kircsó, jó a cucc.
De nem
Win XP alapfeszen be sem bootol, üdvözlőképernyő előtt restart. +5% fesz dettó, +10% fesznél bejön az asztal, de 5mp és újraindul, +15%-nál ez az idő 10mp-re nő. A srácnál ugyanez történt, pontosabban nála fesz babrálás nélkül is a 10 mp-en belüli újraindulásos buli jelentkezett.
Hihetetlen logikámmal arra következtetek, hogy nem kap elég feszt szegény.Lehet csinálni vele valamit? Vagy egyértelműen kuka? Átvizslattam pár topikot és beszéltem több emberrel a témáról, de ilyen jellegű procihibával senki sem találkozott még. Lábak mindannyian épek.
Ötlet valakinél?
[Szerkesztve] -
ceka
tag
Köszi a tanácsot de tuti nem azzal lesz a gáz mert eddig tökéletesen műxött a gép és most is csak nagy megterhelés alatt indul ujra a gép amióta beszart a 9600XT-m. ugyanis memória hibás lett és lehet hogy közbe tönkre baszta az AGP portomat mert valszeg azzal lesz a hiba.Azért köszi!
-
Zoli0410
csendes tag
Üdv Ceka!
Egy pár hsz-al feljebb már írtam, hogy a régi gépemnél nekem is voltak hasonló problémáim (Gigabyte 7N400 pro2, 2500 Barton, gf2 titánium...), igaz nálam csak fagyott és újraindult, de azt elég rendesen és kiszámíthatatlanul.
Az én problémám akkor oldódott meg, amikor hazaköltöztem az albiból. Vagyis feltehetőleg az elektromos hálózattal volt gond és nem a géppel. Ezt egyébként korábban a boltban is mondták, csak nem hittem nekik. Azt ajánlották, hogy próbáljam ki szünetmentessel, vagy egy másik házban, de a szünetmentes a legtutibb.
Szerintem egy próbát megér, ha nincs szünetmentesed, akkor előbb jöhet a költöztetés.
Remélem segítettem valamit. -
ceka
tag
Halee!
Az lenne a problémám hogy nekem is ilyen konfigom van Asus A7N8X-E Deluxe és 3200+ Barton magos procim van...
Az lenne a gond hogy a gépem mindig totál jól ment semmi gondom nem volt semmivel...aztán 9600XT-m behalt memória hibás lett vagy nem tom furcsa csikok a képernyön meg minden...kicseréltem egy 6600GTre és látszólag minden működött de mikor beléptem a játékba textura hibák fogadtak és néha néha ujraindul általában 3Ds megterhelésnél...Videokarimat visszavitettem ujjat kaptam de ugyan ez volt a gond, kiprobáltam más videokarival szintén ez a gond szal nem a videokártyával a probléma memóriát most vettem bele nem rég és kiprobáltam egy darab 512 rammal és ugyanigy ez a baj szal nem tom mi lehet vele táp is jó!!!
KÉRLEK SEGÍTSETEEEEEEEEEEEK!!!! -
_Petya_
őstag
válasz
gabeszakém #60 üzenetére
Grat. Memteszted azért érdemes csinálni, hátha kideról valamilyen rejtett hiba.
mod: akkor memóriacsere...
Petya
[Szerkesztve] -
gabeszakém
csendes tag
A helyes válasz a B
amint leírtam előjött a hiba. Memtest kidobta, hogy az egyik memoriám teljasen rossz. -
gabeszakém
csendes tag
Sziasztok. Úgy nézz ki megoldódott a problémám (41).
CMOS reset, utána bios beállítások elvégzése. A LAN kártyát letíltottam. A Windows indít.
...Elindúl....Wiinchester tördezettségmentesítése, a lapozófájl méretének megnővelése, és az oprendszer beállítása, hogy rendszerhiba esetén nem indúljon újra. A gép megy. ...
A modemet bekapcsoltam, de a gép még mindig megy.
Szavazatok
A, a gépem megjavúlt
B, csak hűlyít engem, és ha kedve van újra elkezdi előlről
Köszi a segítséget azért még majd csinálok memtesztet -
-
Bubu79
addikt
Ezek okozhatják a MS szerint:
CAUSE
This behavior occurs because your computer processor detected and reported an unrecoverable hardware error to Windows XP. To do this, the processor used the Machine Check Exception (MCE) feature of Pentium processors or the Machine Check Architecture (MCA) feature of some Pentium Pro processors. The following factors may cause this error message:
• System bus errors
• Memory errors that may include parity or Error Correction Code (ECC) problems
• Cache errors in the processor or hardware
• Translation Lookaside Buffers (TLB) errors in the processor
• Other CPU-vendor specific detected hardware problems
• Vendor-specific detected hardware problems
Most nézem csak, hogy elnéztem a tápodat és nem 350, hanem 450W-osElőtte gabeszakém hsz-ét néztem, ott ragadt meg a 350W
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Szia!
Gyanús az a 350-es táp. Kicsit túl sok fogyasztó próbál meg kicsikarni belőle 12V-ot, lehet, hogy nem bírja és túlterhelődik ( nem fikázom, nekem is ilyen van, csak kevesebb fogyasztóval).
Ha van lehetőséged, akkor próbáld meg egy nagyobb táppal, ha nincs, akkor akassz le róla néhány vinyót ( mondjuk csak a rendszer maradjon, meg még egy ) meg esetleg a DVD-ROM-ot.
Szerk.: Megnéztem itt [link] a hibakódodat, de ott is csak azt írják, hogy valamilyen túlterhelésből adódó hiba miatt halt meg a rendszer ( CPU nincs húzva ugye? )
[Szerkesztve] -
Mateee
tag
Sziasztok.
Majdnem végigolvastam az összes hozzászolást de még nem találtam hasonló dolgot amit az én gépem csinál.
Nagyobb terhelésnél ha pl letöltő progit(dc-t azureus) elinditok akkor ujraindul a gép vagy ha tömöriteni akarok 20 mb-t nál nagyob cuccot akkor is ujraindul, Sok mindentől kifagy nem kisérleteztem ki mindent de ha egy picit is dolgoztastni akaroma gépet akkor ujraindul. Amikor ujraindul elősnek a windows logo aztán kékhalál és megint ujraindul aztán valamikor megint kékhalál, de legtöbbször 2-sodikra betöltödika windows, de valamikor csak 3-dikra.
Ezelött egy új hitachi winyom romlott el mivel kattant egyet és leállt a gép, de azt kicserélték igy az se lehet a ludas. Azóta már több winyon is kiprobáltam a windowst de mindegyik winyon másképp indul ujra. Már memória is volt benne cserélve hátha az , de nem.
Azalényeg hogy bármilyen winyóra raktam fel mindig másképp indult ujra.Ez az utöbbi a legfurcsább mivel midnig behozza a kékhalált.
A konfigom: Abit an8 sli falality, amd 3000+, 2x512 ddr400 mingmax, asus 6600 gt, 450W-os cm táp, 250gb sata hitachi, 200gb sata samsung amign most a windows van SP2 xp, és még van egy 80-as és egy 40-es winyó emg van egy tv kártya a gépbe meg dvd iró, dvd olvasó.
Ha esetleg megtudjátok mondani hogy hol keressem a hiba okát az nagyon jó lenne, mert már elég régóta csinálja, elöszöra ram volt hibás ki lett cserélve, aztána hitachi winyó kattogot ki lett cserélve, de a probléma még mindig megvan.
Elöre is köszia segitséget.
Üdv Máté -
_Petya_
őstag
válasz
gabeszakém #46 üzenetére
Csinálj memóriatesztet is mindenképpen.
Petya -
Henker2
addikt
válasz
gabeszakém #46 üzenetére
Okos gondolat! Milyen ramjaid is vannak? És a lapod milyen?
-
gabeszakém
csendes tag
Még egy dolog ami elbizonytalanít. 3 nap alatt sikerült feltennem a windowst. Mindig valamilyen fájlt nem bírt beolvasni a lemezről. A 3. nap kipróbáltam , hogy kiveszem az egyik memóriát. Láss csodát a telepítés sikerült. Lehet hogy a két memória időnként összeveszik és átharapja a másik torkát?
Na , ha hazaérek memória, és winchester ellenőrzést lefutattok. Hallelúja
[Szerkesztve] -
Henker2
addikt
válasz
gabeszakém #43 üzenetére
Hm! Érdekes! Nem lehet a winyó problémája? Milyen idős a winyád? Lehetséges, hogy már vannaj rajta bad sector-ok! Ha mégsem a wincsi a problem ,akkor szét kell kapnod a géped, és egyenként visszarakosgálni a gépbe az alkatrészeket! Így kiküszöbölöd a hiba forrását!
-
gabeszakém
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: A számítógép rendszeresen újraindúl. Kritikus hibát ír ki. Az értelmezésem szerint a memoria olyan területre ír ami tiltott. A gép ezután menti a memóriát, és újraindul.
Újratelepítés nem segített. Minden újraindítás után a 120gb-os winchester hibás részeket tartalmaz ilyenkor check disk.
A konfig: Abitnf8-v2, athlon xp 64 2800+, 2db 512Mb Kingston memória, Ati Radeon excalibur 9600xt, 3db maxtor 120gb, 80gb, 40gb, lg dvd író, Codegen ház 350W-os táppal -
Zoli0410
csendes tag
Sziasztok!
Igaz még nagyon új vagyok a fórumon, így nem is okoskodásnak szánom, de végigolvasva a témát nem találtam konkrét utalást senkitől arra, hogy akár az elektromos hálózat is hibás lehet.
Nekem az előző gépemmel voltak a topik címéhez hasonló élményeim.
Egy 2500+ Barton, Gigabyte 7N400 pro2 lappal és Codegen 300 táp.
Amikor elkezdtem telepíteni a Wint, már az elején fagyott, amikor felment akkor pedig elkezdett kiszámíthatatlanul restartolni, hol a Word, hol pedig játékok alatt!
Először azt hittem Ram, vagy táp, de mivel a boltban ahol vettem letesztelték és nem találtak semmi hibát, így tanácstalan lettem
Azt a tanácsot kaptam, hogy lehet a lakás földelésével van gond, hát néztem egy nagyot hiszen vadi új ház volt, ahol albiban laktam.
Amikor a nyáron hazaköltöztettem a gépem az albiból, a probléma megszűnt!!!!!
Így be kellett lássam, hogy a boltban valószínű nem mondtak olyan nagy hülyeséget.
Én azon a véleményen vagyok, hogy minden újraindulás, VGA csíkozás stb., probléma felmerülésekor amikor már mindent kipróbáltál és csak a hajadat téped és a gépet ki b***od az ablakon, próbáld ki egy másik lakásban, vagy egy szünetmentessel!
Nem biztos, hogy mindíg a gép a hibás
Hát elég terjedelmesre sikerült az első hozzászólásom, de remélem segít valakinek valamit! -
ceka
tag
Halee!
Az lenne a problémám hogy nekem is ilyen konfigom van Asus A7N8X-E Deluxe és 3200+ Barton magos procim van...
Az lenne a gond hogy a gépem mindig totál jól ment semmi gondom nem volt semmivel...aztán 9600XT-m behalt memória hibás lett vagy nem tom furcsa csikok a képernyön meg minden...kicseréltem egy 6600GTre és látszólag minden működött de mikor beléptem a játékba textura hibák fogadtak és néha néha ujraindul általában 3Ds megterhelésnél...Videokarimat visszavitettem ujjat kaptam de ugyan ez volt a gond, kiprobáltam más videokarival szintén ez a gond szal nem a videokártyával a probléma memóriát most vettem bele nem rég és kiprobáltam egy darab 512 rammal és ugyanigy ez a baj szal nem tom mi lehet vele táp is jó!!!
KÉRLEK SEGÍTSETEEEEEEEEEEEK!!!! -
hétalvó
addikt
Jó látni másnak is ilyen problémái vannak.
Akkor elkezdem én is a cserélgetést. VGA,RAM,TÁP,ALAPLAP lesz a sorrend.
Ilyenkor utálom meg a PC-t úgy igazán. -
Obi-1
őstag
Nem akarok új témát nyitni, de nekem is hasonló problemám támadt.
A konfig másfél éves, eddig semmi gond nem volt. Hardvercsere, tuning nem volt. Először az Avast vírusírtó futtatásánál újraindult. Aztán ment minden tovább, le is futott a víruskeresés is, majd megint újraindult, de többet már nem ment normálban. A csökkentett módig néha eljutott, de 10-20 perces boot alatt. System restore nem segített.
Hosszú HDD diagnosztika (10 órás, teljes) sem hozott ki semmit, csak file-system hibát.
Kétventis tápom második ventijét visszakötöttem, elsőre erre gyanakodtam.
XP telepítés kékhalálba fullad, format után is.
WinMe felment, de fagyogat, főleg kikapcsolásnál, újraindításnál, és az azt követő Scandisknél hal meg. De újraindulni nem indul, csak fagy!
Adataimat már le tudom menteni, ez a lényeg, a legfontosabbak már pen drive-on vannak, a többi ma megy CD-re.
Ja, a konfig K7VT2 alaplap, 80GB Seagate, 300W Enermax, 1700+, 512MB DDR.
Memtestet még nem futattam. Tartalék vinyóval ki tudom próbálni.
[Szerkesztve] -
Sipi-
őstag
válasz
Lev Andropov #25 üzenetére
Vagy nem
Ugyanezt csinálja az otthoni gépem (900-as duron, kt7a, 384MB sdram), mert a táp kicsit elfáradt, pedig 300-as chieftec. A 12V-ja időnként leesik 10.x V-ra, amit már nem szeret a gép és resetelMajd nemsoká kap új tápot.
-
ööö... lehet a windoze generál valami kivételt, amivel kiakasztja sajátmagát, és a pánikszerű resetbe menekül.
nézd át a géped, szedd szét, porold ki, satöbbi. az egyik srácnak attól resetelődött a gépe, hogy beszorult egy csavar az alaplap, és az oldalpanel közé, rövidre zárva két áramkört az alaplapon.
-
rup1u5
nagyúr
Nem nagyon jártok erre pedig elkéne a segítség!
Tegnap új jelenségként elkezdte a gépem azt csinálni miután nyomtam egy restartot, hogy post-boot után amikor az XP töltene be, egyszerüen újraindult, majd megint post, boot, xp-welcome screen, restart, and again, and again, and again.....mikor már tizedszerre ment körbe meguntam, beléptem a biosba és defaultra tettem a procit. Lehet, hogy kezd döglődni a lapom?????
Eddig nem csinált ilyet. A proci alapfeszen ment 2300on már régóta gond nélkül.. A tápom 350w-os, 1dvd, 1hdd, 2házventi. Semmilyen változás nem történt a gépben hardveresen, (leszámítva egy mobil-rack beszerelését 2hete, de az nem ment ekkor) mondom csak egy sima restartot csináltam. Miután default cpu speeden bejött az XP újraindítottam és visszaraktam 2300ra. Azután már nem csinálta.
miazistenez?????? -
rup1u5
nagyúr
Érdekes jelenség ütötte fel a fejét nálam mióta beszereltem a dvd-írót.
Néha amikor megnyomom a tálcakiadó gombot, ahogy az kiér teljesen a gép resetel.
A tápom 350w és nem mindíg csinálja ezt. Eddig 3*4* fordult elő.
Mitől lehet ez? Nem hinném, hogy a táp kevés. Egy vincsi és a dvd volt a gépben mikor ezt csinálta. -
gege71.hu
addikt
Nem az a baj, hogy a tap keves neki, hanem, hogy baja van a tapnak.
Nekem hasonlo konfiggal ugyanezeket a szindromakat csinalta a gep. Vegjartam a kalvariat vele(ramcsere, procicsere, kutyafasza cser winreinstall hegyek) Aztan mar kinomban raprobaltam egy masik tappal es az jo volt.
Vmi szar kontakthibaja volt a tapnak amitol idonkent ''elfelejtett'' delejt adni a gepnek.
Kimertuk a tapot es jo volt akkor mikor mertuk, de ettol fuggetlenul utana ujra csinalta. Az uj tappal nem.
Szal egy cseretappal probat meger a dolog. SZERINTEM -
dilipok
veterán
A kedvencem hogy a mostani trend az, hogy az elso beszolas keves a tapod. Nevetseges. Azert ha megnezitek ehhez a gephez nem igazan kell nagy tap. Boven eleg neki az ami van.
-
Yaye
őstag
Praktikusan először egy próba egy másik táppal. A HW monitor konkrétan megmondja hogy a 3.3V miatt csipog? Mert akkor szvsz szinte tuti tápos. De csipoghat valami magas hőmérséklet miatt is, én egy 2000+ -os gépnél tapasztaltam, hogy bios-beállításoktól függetlenül 60 fok körül levágta magát a gép, holott elvileg meg se kellett volna kottyanjon neki. Hűtőcsere és leszedett oldallap óta nincs ilyen gond.
-
Bigyó
tag
szerintem is a táp. hasonló nálam is előfordult, a tuningból kicsit vissza kellett venni
-
gyga
senior tag
egyik kollégámnak is ilyen gondja van csak még olyat is csinál hogy reset és állandóan újraindul folyton. még el sem jut a bios képernyőig és restart. mókás volt látni szerintetek is a táp a ludas? mondjuk a 3.3 volt-ot nem adja a táp rendesen mert ha az abit hardware monitorját elindítom csipog min állat. szerintetek tápcsere lesz?
-
Zsotie
tag
Nekem is volt hasonló problémám két Abit alaplappal is, és mindig a kondik voltak
a hibásak. Szerintem is ott keresd a hibát elsősorban. Habár egy tápot nem nagy dolog ideiglenes kicserélni, hogy kiderüljön. -
zééé
csendes tag
Próbáld meg megfigyelni hogy milyen művelet melett indul újra a pc.
A fokozott HDD használat is okozhatja az újraindulást (nálam is ez volt).
Régebben az egyik pc-s újság is foglalkozott ijen esettel,ott az alaplap és a
Hdd között volt némi összeférhetetlenség. Konkrét válasz ott sem volt.
Én több műveletet végeztem a pc-n,és még elindítottam a tuner kártyát ez már sok volt .A vinyo rendesen pörgött és úraindult a pc.Itt nálam a táp nem lehetett
a probléma okozója (DTK 400w) -
nygma
addikt
szerintem meg kondi-probléma
nézd meg, hogy nincsenek-e megpúposodva. ha csak 1 is van, akkor lehet cserélni 1-2 e, de utána még évekig jó lesz -
bazalf
csendes tag
Nekem hasonló esetben a processzor volt hibás (Amd Athlon XP 2200+), kicserélték.
A táp elsősorban akkor lehet ludas, ha még P3 rendszerekhez készült, mert a P4 rendszerek már a 12V-os vezetékről vennék le a nagy teljesítményt, a régi tápok viszont az 5V-ra küldik a fő kakaót. (Disclaimer: a fentiek a BME villamosmérnöki karán szakdologzatba nem idézhetők :-) ) -
L3zl13
nagyúr
válasz
Il Padrone #10 üzenetére
Hidd el. Az se mindig segít.
-
-
L3zl13
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
Azért ennél több cuccot is lazán elvitt régen a 230-as Acorp tápom.
-
L3zl13
nagyúr
Nekem meg akkor csinált ilyet amikor a hálókártya összeveszett az alaplappal.
-
Fauszt
senior tag
Szevasztok!
Tudja valaki mi okozhatja azt, hogy miközben megy a gép egyszercsak se szó se beszéd teljesen váratlanul fogja magát és újraindul, mintha csak reseteltem volna, sőt a winyó is kikapcsol és újraindul. Találkozott már valaki ilyennel?
Abit BH6, Celeron 850Mhz, Geforce 2 MX 400 64 MB, Lifeview flyvideo 2000 TV Tuner, Realtek hálókártya, 64MB(100MHz)+2*128MB(133MHz) SD RAM, Maxtor 80GB 7200rpm, Mercury modem, SB live 5.1 hangkártya, 230 W-os táp.
Windows XP SP1
Megjegyzés: a modem és a hálókártya csak benne van de nem használom.
Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest