Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
Nem csak azt nézem, nekem is volt Synology-m meg üzemeltetünk is sokat ügyfeleknél, a vas része önmagában nem ér sokat, a DSM rendszer benne a nagyobb érték. Bár korántsem hibátlan, de a mezőnyből magasan kiemelkedik. Talán még a QNAP van egy ligában vele.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz Dragon3000 #47 üzenetére
Az ár egy dolog, a Synology mindig is drága volt sajnos, ez most is így van. Nyilván "jó lenne" ha még ez is meg az is benne lenne az árban, vevőként amúgy én is örülnék neki (meg úgy általában annak, ha nem lenne minden, ami jó ilyen veszettül drága). Viszont opcióként legalább ott van, megvásárolható tehát ha valaki mégis nagyon ragaszkodik hozzá, akkor azért van rá lehetőség, hogy rakjon bele. Az nagyobb baj lenne - szerintem - ha a lehetősége sem lenne meg a bővítésnek. De egyetértek veled alapvetően.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
Csak a pontosság kedvéért, a link aggregation az igazából != valós 2 gigabit, csak 2x1. Ha több klienssel csatlakozol, akkor valóban a NAS-ból "kijön" a 2 gigabit, de kliensenként max 1GbE lesz. Tehát több klienssel fogod tudni "kihajtani" a NAS oldalán. Windowsnál amúgy az SMB Multi Channel -el lehet több 1 gigabites adapterrel átlépni a korlátot, de ez megint egy másik téma.
-
Gargouille
őstag
válasz ForRedGlory #31 üzenetére
Olvasd vissza mit is írtál pontosan, segítek:
"Lassan 2023-ban az 1 Gigabit kezd elfogadhatatlan lenni."
Azt mondtad, hogy a gigabit már annyira lassú, hogy elfogadhatatlan kezd lenni. Nem azt mondtad, hogy neked személy szerint többre van szükséged, hanem kivetítetted globálisan. Csupán erre reflektáltam, hogy ez azért így túlzás.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
válasz ForRedGlory #28 üzenetére
Valahol vicces azért, hogy öngólnak minősíted azt, hogy a saját preferenciáját vetíti ki másokra, miközben te magad is pont ugyanezzel érvelsz csak inverzben.
-
Gargouille
őstag
válasz Kristof93 #22 üzenetére
"Ezt a nas-t 2db nvme foglalattal reklámozzák."
Nem csak reklámozzák, van is benne, de gyorsítótárnak. Lehet, hogy ebben már akár tárhelynek is tudod konfigurálni, de ettől még nem ez a funkciója.
-
Gargouille
őstag
válasz ForRedGlory #16 üzenetére
Nem fantáziálgatok, csak munkából kifolyólag hálózat tervezéssel és üzemeltetéssel foglalkozom jó részt és látom, hogy úgy általánosságban mekkora túlzás azt állítani a saját preferenciád alapján, hogy ez alap elvárás lenne. Az, hogy te otthon gyors hálózatot akarsz, az oké. Amúgy nem ördögtől való. De azért a nagy átlagnak (és ebbe beleértem az otthoni felhasználás mellett az üzletit is) még bőven ki tudja szolgálni az igényeit egy sima gigabites kapcsolat. Általában (értsd: a legtöbb esetben) nem ez a szűk keresztmetszet. Van amikor igen, de ez ritka és az ilyen helyeken is a gyakorlatban sokszor nem szokás a teljes hálózatot erre méretezni, hanem csak dedikált útvonalak (például szerverek és storage között) van megvalósítva.
Kicsit ez is olyan lett mint a 4K 8K stb. felbontás meg a megapixel a digitális fényképezőknél. Számháború a legtöbb esetben, erre értettem a f***méregetést. Persze nem vitatni akarom, hogy egyénileg neked tényleg valós igényed van a nagyobb sávszélességre, de ez ritkaság.
-
Gargouille
őstag
Nem is állítottam, hogy kuriózum, csak annyit, hogy erős túlzás azt mondani, hogy "elfogadhatatlan" a gigabit. Nem vitatom, hogy van, akinél valamilyen egyedi szempont alapján már kevés (például nálad), de ezt kivetíteni úgy általánosan mindenkire...
-
Gargouille
őstag
válasz ForRedGlory #9 üzenetére
"Lassan 2023-ban az 1 Gigabit kezd elfogadhatatlan lenni."
Ez azért barokkos túlzás szerintem. A marketing számháborút leszámítva a 1GbE még bőven elég a legtöbb területen. Ahol pedig tényleg valós igény (értsd: nem f***méregetés) van ennél nagyobb sávszélességre, ott meg nem ilyen NAS-t fognak használni vagy nem lesz probléma megvásárolni egy bővítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest