Új négyfiókos NAS a Synology Plus termékcsaládban

Az AMD-s szerkezet elsősorban otthonok, netán kisvállalkozások IT infrastruktúrájába szeretne beépülni.

A Synology nemrégiben egy négyfiókos NAS-t mutatott be, ami a DiskStation DS923+ nevet kapta, s míg belsőleg 50, addig külsőleg 76, azaz összesen 126 TB tárhelyet képes globálisan elérhetővé tenni.


[+]

A kétmagos AMD Ryzen Embedded R1600-as processzorral szerelt megoldás 4 GB SO-DIMM DDR4 ECC memóriával érkezik, de a két RAM slotnak köszönhetően ezt a mennyiséget egészen 2 x 16 GB-ig növelhetjük. Az NVMe SSD gyorsítótárazásra vágyók a két üresen ácsorgó M.2 2280 aljzatot népesíthetik be, a gyorscserés fiókokban pedig 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtókat egyaránt munkára foghatunk. A belső lemezeket Btrfs vagy EXT4 fájlrendszerre kell formázni, de a külső, ötfiókos DX517 bővítőegység tulajdonosai már EXT3-ban, FAT-ban, NTFS-ben, HFS+-ban, illetve exFAT-ban is gondolkodhatnak. A JBOD és Basic üzem mellett RAID 0, 1, 5, 6 és 10 szerepel a menün.


[+]

A két USB 3.0, valamint egy eSATA porton kívül csupán két darab egy gigabites, link aggregálható RJ-45 konnektor van a vason, noha a meglévő x2-es PCI Express 3.0 interfészbe utólag bepasszinthatunk gyorsabb hálózati kártyát – üröm az örömben, hogy az egyedi kivitelből fakadóan ez csak a gyártó portfóliójából származhat.


[+]

A 100 wattos tápegységgel szállított, kliens oldalról Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge és Safari böngészőket támogató konstrukció hűtésének feladatát két 92 mm-es, három sebességfokozattal megáldott ventilátor látja el. A több mint 8300 fajta IP kamerával együttműködésre bírható modell gazdái az Active Backup Suite segítségével hatékonyan készíthetnek biztonsági mentéseket Windowst/Linuxot futtató masinájukról, Hyper-V/VMware virtuális gépeikről, esetleg Microsoft 365/Google Workspace accountjukról, majd a redundancia érdekében ezeket továbbíthatják egy másik szerver vagy felhős tárhely felé.

[+]

Talán egy említést még megér, hogy a DSM 7.1.1 szoftverrel dolgozó, 600 dolláros tároló előlapján megtelepedett állapotjelző LED-ek fényereje szabályozható, és 3 évre szóló garanciája 5 évre hosszabbítható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés