-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
Köszi!
Chromiummal próbáltam és úgy dobott hibát a lejátszáskor.
A többi stream oldal megy neki csak ez dobot E:3060-as hibakódot.
A Virtualbox félmegoldás volt, kicsit beszaggat a lejátszás.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz ubyegon2 #42242 üzenetére
Ezt írja ki, mint másnak. [link]
De ott leírják, hogy DRM miatt nem megy a lejátszás.
Most próbálok egy virtualboxost windowst feltenni neki.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
Sziasztok!
Egyik kollégának feldobtam a notijára pár napja egy Lubuntut, Chromiummal, mert úgyis csak netezésre használja.
Egy gondja, hogy telekom tvg go oldalon nem tud semmit sem nézni mert valami hibát ír ki, elvileg az oldal nem támogatja a linuxot.
Próbáltam wine (winehq stable) + 32 bites 115-ös ESR firefoxal wine windows 7-re allítva, de ha a bejelentkezés gombra kattint a tvgo oldalán, akkor az összeomlik a fox.
Előtte a legújabb firefoxal és wine win10-re állítva még a telepítés sem ment rendesen és megnyitás után összeomlott.
Valaki valami megoldást tud hogy az oldalt lehessen használni linux alatt is?[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz lev258 #34544 üzenetére
Nem teljesen mert az legacy módban volt telepítve, és a win boot loadert sem működött. Egyelőre az egy foglalt tárterület volt, nem is bántotta. Dual csak tervben volt. Csak kíváncsi voltam hogy megoldható-e úgy mint a korábbi bios mbr win-linux módszerrel.
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz lev258 #34541 üzenetére
Talán az irányított vagy melyik volt de ott is meg kell adni hogy melyik lemezzel foglalkozzon a grubot a végén kérdezi.
Plusz a külső meghajtón volt egy másik win10 is, tehát dualboot lett volna egy külső merevlemezen.
Persze a munkahelyi gépen legacy boot mód le van tiltva.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz lev258 #34538 üzenetére
Igen pendriveról próbáltam.
Telepítés előtt megnéztem partíció managerben hogy melyik melyik gondolom közben nem változtatta.
(#34539) sonar: Értem, köszi!
Valahogy sejtettem, hogy Bitlocker bekavarna.[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz lev258 #34536 üzenetére
Végig a saját /dev/sdX volt kiválasztva, grubnál is.
A grubot mégsem oda tette.
Nekem az kéne hogy hogyan lehet live pendrive szerű efi bootot csinálni, hogy az Ubuntu ne írja be magát sehova az efi loaderben és a grub is a saját külső lemezre menjen.
A secure bootot nem tudom kikapcsolni mert jelszóval le van védve minden beállítási lehetőség és a gép azt is logolja ha leszedem az oldalát, lehet még a bitlocker sem töltené be a windowst emiatt.
Otthon uefis laptop alatt megpróbálhatom feltenni, mert ott tudok ilyeneket állítgatni.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz lev258 #34534 üzenetére
Igazából munkahelyen szeretném használni a munkahelyi gépet saját linuxal.
Eddig win7 volt rajtuk legacy módban, tehát régi mbr rendszer úgy ment simán.
Most újítottak win10re bitlockerrel meg uefire secure módban.
Sima ubuntu telepítő kiválasztottam hogy mit hova tegyen, majd szépen beírta magát az uefi boot loaderbe a windows fölé és a grubot is oda telepítette.
Ha nem volt rádugva a külső merevlemez akkor Ubuntu volt felül és a grub jött be, onnan nem lehetett Windowst bootolni mert BitLocker recovery jött be.
Linuxban tudtam mahinálni egy efi boot manager progival és Windowst Ubuntu fölé rangsorolni úgy minden működött.
Csak én nem szeretném, hogy a gépen rajta legyen az Ubuntu efi boot meg a grub, de ilyen opció nincs a telepítőben, pedig live usbnél meg megoldható.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
Sziasztok!
Van valami mód arra, hogy külső 1 TB-os merevlemezre win10 mellé lehessen telepíteni az Ubuntut úgy mint egy rufusos uefi pendrivenál?
Tehát, úgy telepíteni hogy nem csinál a gépre Ubuntus bejegyzést, és csak az F12 vagy ami be van állítva boot orderből lehessen előhívni mint usb uefi.Eddig amit próbáltam mind belenyúlt a gépbe mikor én hordozhatót szeretnék és nem live rendszert, lehessen frissíteni, telepíteni, stb.
Olyan megoldás érdekel ahol a géphez nem kell fizikailag hozzányúlni, megbontani, belső hddt lehúzni, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest