Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szoke12 #3020 üzenetére
Mit is mondtál, Maverick van rajta? Mert azzal sok mindent nem lehet már kezdeni, régóta nem támogatott kiadás. Mi lenne ha feldobnál egy 12.04 LTS-t? Az öt évig támogatott és friss. Persze nem azt mondom, hogy az Ubuntuval próbálkozz, de maximum egy Xubuntu, vagy ha nagyon gyenge a gép, akkor Lubuntu szóba jöhet.
-
-
Az úgy tudom, hogy egy windowsos játék, az Ubuntu pedig nem kompatibilis a Windowszal. De a Wine-val próbálkozhatsz, végül is egész jó értékelést kapott. Viszont semmi garancia sincs, sőt, valószínűbb, hogy élvezhetetlen lesz a játék.
(#2949) hcl: A virtuális gép nem megoldás, mert az emulált videofeldolgozó egységen úgysem fog futni a játék.
-
válasz
legendary #2930 üzenetére
Nem is biztos, hogy megjelenik, de ez nem jelent semmit. A 12.04.1 csak egy frissített telepítő, semmi több annál.
Futtasd rootként az NV beállítóablakot, majd mentsd el a beállításokat. Azzal bejegyzést ír a xorg.conf fájlba, és rendszerindításkor beállíthatja a kívánt értéket. -
válasz
gyulank #2878 üzenetére
Ha appleteket akarsz, akkor azokat is telepíteni kell, szóval rakd fel a gnome-applets nevű csomagot, esetleg még hozzá az indicator-applet(-complete és -appmenu)tet is. Minden van, frankón összelehet állítani azt a felületet is.
(#2874) gyulank: Pipáld be az Animations Add-On-t, utána megjelenik a tűz effekt az Animationnál. Nem tudom, de régen is ugyanígy kellett tenni, most mi nem egyértelmű benne?
-
válasz
gyulank #2868 üzenetére
Gondolom nem kerestél rá a jobb egérgombos GNOME Panel problémára.
Vagy Alt+Jobb egérgomb, vagy Super+Alt+Jobb egérgomb kombinációval hívható elő a menü.
A Compiznek vannak pluginjei, és minden elérhető Precise-ben is, csak telepíteni kell a megfelelő csomagokat. Nem a Szoftverközpontban kell keresni a csomagjait, mert az közel sem listázza ki teljesen a Compiz szóra őket. Neked leginkább a compiz-plugins-extra nevű csomagra lenne szükséged ahogy elnézem, így azt telepítsd.
Egyébként ezekre a dolgokra te rákeresel, próbálsz megoldást találni, vagy csak beírod, hogy neked nem megy és kész? Vagy esetleg a keresési technikádon kellene javítani? -
válasz
gyulank #2863 üzenetére
Először is azzal kellene kezdeni szerintem, hogy a Unity helyett átváltasz mondjuk GNOME Panelre. Ehhez telepíteni kell a gnome-session-fallback csomagot, majd a bejelentkező képernyőnél máris válthatsz felületet. Mert amit szeretnél, azt nem lehet a Unity-vel kivitelezni. Utána pedig a Compizt próbáld beállítgatni, olyanra amilyenre szeretnéd. De mindenféle alap dolgokkal ne gyere ide, ha valami nem megy, akkor elsődlegesen próbálj gondolkodni és a kereső segítségével megoldást találni. Az eléggé gáz ha mondjuk beírod, hogy nem találod a menüt meg az alkalmazásokat.
-
válasz
gyulank #2860 üzenetére
Most aztán adtatok a tárcára háromféle magyarázatot is, csak az a baj, hogy Ubuntunál (de Windowsnál sem) nem így nevezik a panelt, a dokkot vagy éppen a Unity-s oldalsávot (Launchert, Windows alatt tálcát).
Amúgy megsúgom, hogy az amit magyarázol az tálca és nem tárca.(#2862) hcl: Engem éppen a tálca is zavar, hiszen ilyen nemigazán van az Ubuntuban.
-
válasz
Mukorka #2844 üzenetére
Csak ezzel tudsz, máshogyan nem fog menni.
Illetve ha a BIOS/UEFI Setupban letudod tiltani az NV-t, akkor inkább azt csináld, Ubuntuhoz elég az Intel csodája is.(#2844) Mukorka: Pontosan azért nem ajánlja fel a zárt meghajtó telepítését, mert nincs hozzá kompatibilis hardver.
-
válasz
gyulank #2837 üzenetére
Pedig az Ubuntu Tweakben csak pár kattintás. Ezenkívül a dconf-editor és a gconf-editor segítségével is belehet állítani, vagy csak egy egyszerű paranccsal. Tessék, ez a doksi még mindig jó.
(#2836) gyulank: Nyilván nem fogunk helyetted kompatibilis, sötét témákat kajtatni, keressél magad. Az említett GNOME Tweak Tool alkalmazással aztán aktiválhatod a kiszemeltet.
Az asztalos gombot előlehetne hívni, de nem sok értelme lenne neki, ha egyszer a Unity-t úgy ahogy van, nem akarod használni. Miért nem próbálkozol a Kubuntuval akkor, vagy a Xubuntuval ha hagyományosabbra vágysz? -
válasz
gyulank #2834 üzenetére
Mi az, hogy nincs az alkalmazásoknak menüje? Hiszen ott van fönt a panelen, csak fölé kell vinned az egeret.
Az Ubuntu Tweak nem képezi az alaptelepítés részét, de még csak az alaptárolókban sem található meg. Ez egy teljesen külsős program, a honlapjáról kiindulva szerezheted be.
De ha csak témázgatni szeretnél, akkor használd bátran a GNOME Tweak Tool nevű alkalmazást, abban is beállíthatóak az elérhető kompatibilis témák.
Az ablakkezelő gombokat meg nagyon könnyű áthelyezni a mások oldalra ha annyira zavar.Bár én meg azt nem értem, hogy ha ennyire nem jön be neked az Ubuntu, akkor miért azt telepítesz? Hiszen látható, hogy olyan rendszert keresel amit nem kell utólagosan állítgatni, olyan kell ami neked való.
-
Én nem tudom, hogy az install.sh szkript pontosan mit csinál (nem néztem meg), de nyilván a helyére másolja a fájlokat (gondolom a saját könyvtáradon belül). A Quantal tárolóját csekkoltam le, abban frissebb verza van annál ami most van telepítve nálad, de régebbi mint amire vágysz. Ergo hacsak nem találod meg valamely PPA-ban mondjuk a Debian telepítőcsomagját, kénytelen leszel úgy telepíteni ahogy írják. Esetleg célszerű lehet eltávolítani előtte a csomagból telepített régebbi verziót.
Letöltötted valahová a fájlt. Utána most megnyitod a terminált, ami a ~/ könyvtárban áll, amelyben nincs ott a fájl. Mit csinálsz tehát? Fogod és átlépsz oda ahol a fájl van, pl.:
cd Letöltések
-
válasz
CPT.Pirk #2726 üzenetére
Igazából nincsen olyan, hogy sima módszer, van kb. háromféle erre a problémára, de ez a legjobb. Ahol nem futtatod az update-grub parancsot, ott nem frissül a GRUB indítólistája. Viszont a Windows benne maradhat, hiszen annak újratelepítése előtt is bent volt már és nem került ki belőle. A listát pedig nem kell kézzel szerkeszteni, azt az update-grub parancs végzi automatikusan, így csak azt kell futtatni.
-
válasz
CPT.Pirk #2722 üzenetére
Ha a chrootos módszert használod, akkor a Live az mindegy, csak a telepítő architektúrája egyezzen (i386, amd64). Ilyenkor a telepített rendszerből telepíted újra a rendszerbetöltőt, szóval ez a legbiztosabb megoldás.
sudo mount /dev/sdXN /mnt
sudo mount -B /dev /mnt/dev
sudo mount -B /proc /mnt/proc
sudo mount -B /sys /mnt/sys
sudo chroot /mnt
grub-install /dev/sdX
update-grub
exit
sudo rebootPár perc alatt megvan a dolog, és a Windows is bekerül egyből az indítólistába.
-
válasz
Mtbsrác #2646 üzenetére
Semmi meglepő nincsen abban, hogy csak root joggal lehet telepíteni.
Kreáltass vele Debian telepítőcsomagokat, aztán azokat telepítsed. Ez itt Ubuntunál így a legszabályosabb.sudo ./amd-driver-installer-12-6-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/precise
sudo dpkg -i fglrx-amdcccle_8.980-0ubuntu1_amd64.deb fglrx_8.980-0ubuntu1_amd64.deb
sudo apt-get install -f
sudo amdconfig --initial(#2647) eternam: Az AMD-féle telepítőt úgy is lehet futtatni, de sokkal jobb megoldás a csomagelepítés.
-
válasz
eternam #2613 üzenetére
? A legeslegújabb típust is veheted, az összes LCD monitor kompatibilis. Ez már nem az a régi CRT-s időszak. De azért arra figyelj, hogy digitális bemenete legyen, akkora méretben már nem éppen ideális az analóg csatlakozás. Egyébként szerintem a dedikált NV helyett jobban járnál az APU-ba integrált Inteles grafikus feldolgozó egységgel.
-
Ez egy sima szkripttel is megoldható. Pl. 10 másodpercenként figyelteted a két szóban forgó könyvtárat, ha különbség van, akkor pedig szinkronizáltatod őket. Berakod indítópultba és kész. Ilyesmire gondolok:
#!/bin/sh
dir1="/könyvtár/elérési/útvonala"
dir2="/másik/könyvtár/elérési/útvonala"
while :
do
rsync -a --delete "${dir1}"/ "${dir2}"
sleep 10s
done -
A GNOME 2-nél ugyanígy van, hiszen a MATE a forkja. A GNOME 3-mat pedig ezen a téren elég jól megkurtították. Bár nem tudom, hogy milyen disztribúcióra gondolsz, de a többiben azért nincs ilyen menüpont, mert nem GNOME 2-t, illetve nem MATE asztali környezetet szállítanak.
Mondjuk Ubuntuék pár ilyen kényelmi beállítással kiegészítettek az alap GNOME-ot, de jelenleg ezek amiket keresel még hiányoznak. -
válasz
God Vazzeg #2575 üzenetére
Alapból nincsen, már 10.04-nél sem volt. De pl. a zárt meghajtók ír(hat)nak maguknak egyet, valószínűleg ezért jött létre nálad.
-
Pontosan akkor mi is a kérdés? Partíciót tudsz kreálni, igen, használd hozzá mondjuk a GPartedet. Könyvtárat is létre tudsz hozni, igen, használd hozzá pl. a Nautilus fájlkezelőt. Az előbbit használhatod partíciómásolásra, az utóbbit pedig egyszerű fájlmásolásra. Az első lépés legyen az, hogy bekapcsolod a gépet és elindítod az Ubuntut. A többi már magától menni fog.
-
Hát, ha Fedoráról gyűjtesz infót, akkor próbáld a saját topikjában.
Engem legalábbis például hiába kérdezel róla, még csak a telepítője sincs meg. Csak az ubuntu.hu-n olvastam egyik témában, hogy nem megy. Ami érthető, mert az AMD-s srácok fejlesztési középpontjában az Ubuntu van. Hiába frissebb benne a Xorg vagy a kernel, azután fog működni a driver, miután az Ubuntu is hozzáfrissült. -
A legújabb Fedora kiadásban az fglrx úgy tudom, hogy nem működik jól, de Ubuntu Precise esetében nincsen semmi gond. Ha csak Ubunturól van szó, akkor nem olyan rossz választás az AMD, mert leginkább hozzá fejlesztik a zárt meghajtót. NV-ről nem tudok nyilatkozni, van aki isteníti, de volt már, nem is olyan rég, hogy a friss Ubuntu kiadást nem támogatta a zárt meghajtó, csak később.
-
válasz
#16820480 #2526 üzenetére
Lehet partícióra is telepíttetni a GRUB 2-t a telepítővel, de csak akkor érdemes ha tudja az ember, hogy mit akar, különben nem működik megfelelően. Speciális okok miatt engedélyeztem végül én is a Systembackben ezt a partíciós telepítést.
Valamint az egyik háttértároló MBR-jébe telepített rendszerbetöltő eltud indítani egy másik eszközről is rendszert, de csak akkor, ha a BIOS/UEFI azt felderítette. Tehát pl. úgy nem megy mondjuk ha a notiba dug az ember egy nem RAID-es ExpressCard SATA vezérlőt. Az arra dugott tárolóegységről csak úgy lehet bootoltatni, ha előtte betöltődik a kernel, vagyis az egész /boot partíciót külön kell rakni. -
válasz
#16695808 #2499 üzenetére
? Egyáltalán nem olyan, a 12.04.1 nem egy új kiadás, hanem csak a 12.04-nek egy frissített telepítőjét adják ki. De ha te már a 12.04-et használod, akkor nem fogsz semmi különösebbet észrevenni.
(#2500) hcl: ? A 12.04 az LTS, nem utólag jön ki belőle hosszútávon támogatott kiadás.
-
válasz
gyulank #2447 üzenetére
Nem sudo-val kell futtatni, nem kell hozzá root jog.
De jó, megnéztem. A Zorin OS 5 az Ubuntu 11.04-re épül, vagyis GNOME 2. Tehát nem a dconf Editor segítségével kell beállítani a kérdéses dolgokat.gnome-power-preferences
Az általános fül alatt lehet a bekapcs és felfüggesztés gombokat állítani.
Valamint
Alt+F2 -> gconf-editor
apps -> gnome-power-manager -> buttons -> power
alatt lehet az értékeket átírni. -
válasz
gyulank #2443 üzenetére
Az indítóparancs az dconf-editor, az alkalmazás neve pedig dconf Editor, amire rá kell kattintani. A dconf-tools nevű csomagban van, azt kell telepíteni hozzá.
(#2445) rybank: Egy ötszázat minimum, de ha nem sajnálod, akkor ezer is mehet. Attól függ, hogy mennyire takarítasz, ha sok kernel van telepítve, akkor több hely kell. Persze alapesetben száz MiB is elég lehet ha nagyon beakarod osztani.
-
-
válasz
lionhearted #2429 üzenetére
Mármint miből?
GNOME 3 esetében már leírtam, hogy hol kell beállítani a kérdéses dolgokat. GNOME 2, KDE, LXDE, Xfce esetében viszont máshogyan lehet, ennyi. Ezt talán mindenki megérti, még a windowsosok is. Attól, hogy mindenki Linuxnak hív minden disztrót, attól még azok nem egyformák, sőt, egyesek kifejezetten különbözőek is lehetnek. -
válasz
gyulank #2421 üzenetére
Most nem tudom, hogy milyen rendszerre kérdezed, de Ubuntunál:
dconf Editor
org -> gnome -> settings-daemon -> plugins -> power
Itt a button-power értékét állítsd át shutdownra, a button-sleep értékét pedig hagyd hibernate-n.
Az ébresztésért nem az Ubuntu felel, azt nem tudod itt szabályozni. -
De nem az, hanem GNOME 2 fork. Az Ubuntus Light témák pedig csak az alaptárolóból is telepíthető GTK3-as tartalék felületes GNOME panelhez tartalmaznak beállításokat.
Amúgy ha nem támogatják a MATE-t, akkor miért gondoskodnának a vele való kompatibilitásról témaügyileg? Ez így valahogy nem lenne túl logikus. -
Jah, vagy Ctrl+L és beírod a címet, pl.:
ftp://ftp.debian.org
(#2395) sheratan: A videokártya érthető ha zárt meghajtó kell hozzá, hiszen az nem kompatibilis az újabb kernellel. A többi meg ment nálam Quantal alatt, de most jött ki az Alpha3, ha gondolod szed le és Live-ként tesztelheted.
-
válasz
mefistofeles #2357 üzenetére
Az Ubuntu alapból kezeli az NTFS fájlrendszert, nemcsak olvasni tudja azt, de írni is tud rá. Persze a natívan kezelt fájlrendszerekhez képest némi teljesítménybeli hátrányban van, valamint egyéb korlátozások is vannak.
-
válasz
gyulank #2350 üzenetére
Nem olvastad el mielőtt telepítetted?
p7zip is the Unix command-line port of 7-Zip, a file archiver that
archives with high compression ratios.p7zip-full provides utilities to pack and unpack 7z archives within
a shell or using a GUI (such as Ark, File Roller or Nautilus).Installing p7zip-full allows File Roller to use the very efficient 7z
compression format for packing and unpacking files and directories.
Additionally, it provides the 7z and 7za commands. -
válasz
gyulank #2292 üzenetére
Nem mondott senki sem olyat, hogy NTFS fájlrendszerről nem lehet semmit sem futtatni. Tipikusan a windowsos futtatható fájlokat szoktátok megpróbálni NTFS fájlrendszerről futtatni. Ezzel semmi gond, megoldható, hogy hozzá legyenek társítva a Wine-hoz ezek a .exe-s fájlok, és akkor nem kell, hogy futtathatónak legyenek jelölve. Másik megoldás a rootként csatolás, akkor emulálva lesz az egész fájlrendszerre a 777-es jogosultság.
Pendrive-ot pedig nem nagyon szokás naplózó fájlrendszerre formázni, bár igazából elég olcsóak már, nem számít ha hamarabb tönkremennek. Amúgy simán a Nautilussal is átlehet állítani a jogosultságait, meg egyetlen egyszerű paranccsal is.
Nem kell megcsinálnod a rootos bejelentkezést, még egyszer mondom, hogy az nem ajánlott. De ha mégis ezt szeretnéd, akkor nem gksu, hanemsudo passwd root
a parancs amit keresel jelszócseréhez. És esetleg eltudom képzelni, hogy alapból nincs engedélyezve a root login a bejelentkező képernyőn, ebben nem vagyok biztos.
-
válasz
#16695808 #2289 üzenetére
Teleírja az üres helyet nullákkal, majd letörli a létrehozott fájlt. Ha ismered a problémát, akkor érted, hogy ez miért jól.
(#2290) gyulank: Nem kell egyfolytában sudozni. Nekem van indítóikonom root jogú fájlkezelőre és terminálra is (gksu és nem! sudo). Ha olyat csinálok, akkor beírom egyszer vagy kétszer a jelszót, a root jogú alkalmazásokból pedig elvégzem a feladatot.
De persze felőlem azt csinálsz amit akarsz. A kérdésedre ott a válasz, adj jelszót a rootnak és jelentkezz be. A te rendszered és azt csinálsz vele amit csak akarsz.
Azért remélem tudod, hogy az ext4-re formázott partíciód jogosultságának átállítása egyetlen parancs, amit csak egyszer kell kiadni. -
válasz
gyulank #2286 üzenetére
Alapértelmezetten jogod mihez? Mindenhez? Mert ahhoz tényleg rootként kellene bejelentkezned a bejelentkező képernyőn. De ez nem ajánlott, nem biztonságos és teljesen felesleges is.
(#2287) fjani1981: Szerintem bőven elég egy dd-s képgenerálás meg utána egyből törlés. Pl.:
sudo sh -c "dd if=/dev/zero of=/trim bs=4096 ; rm -rf /trim"
-
Root felhasználó van alapból Ubuntun is, csak nincs megadva neki jelszó (hash helyett felkiáltó jel). A sudonak pedig éppen az a lényege, hogy más felhasználó nevében tudjon cselekedni az adott felhasználó. Szóval mikor simán sudozik az ember, akkor gyakorlatilag a root nevében csinál mindent.
-
válasz
gyulank #2279 üzenetére
Hogyhogy semmihez sincs jogod? Nekem ha közvetlenül nem is, de közvetetten rootként mindenhez jogom van, azt teszek amit csak szeretnék. Ha szeretném, akkor fél pillanat alatt tönkretehetném az egész rendszert, eltüntethetném az összes adatom. Csak egy jelszómegadás választ el tőle, de azt hiszem ez a minimum.
-
válasz
gyulank #2277 üzenetére
Szerinted mi értelme lenne a jogosultságoknak, ha minden felhasználó felettük állna? Rootként betudod állítani a jogosultságokat úgy ahogy szeretnéd. Szóval a gksu nautilus parancsot ne arra használd, hogy úgy másolj fájlokat, hanem arra, hogy átállítsd a jogosultságokat, hogy a kívánt felhasználó írási jogot kapjon.
-
válasz
gyulank #2217 üzenetére
Még jó, hogy elsőre leírtad a hiba okát...
Alapesetben rendben lehet telepíteni, így legalább már tudjuk, hogy a mókolás miatt nem megy. Én ilyen esetekben egyszerűen csak visszaállítom a rendszert és utána mindegy megy mint előtte.
Nem tudom, hogy miket telepítettél, de a Synapticban az Eredet alatt megtudod nézni, hogy mely csomagok vannak helyileg telepíve. Ami csomagoknak köze lehet ehhez, azt mind fejleszd vissza a Lucid alaptárolójában található verzióikra. -
válasz
gyulank #2207 üzenetére
Próbáld meg Synapticban is, mennie kell. Ha direktben telepíteni próbálod, akkor ezt kell kiírnia:
root@Kendek:/home/kendek# apt-get install perlapi-5.10.1
Csomaglisták olvasása… Kész0%
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása… Kész
Megjegyzés: „perl-base” kijelölése „perlapi-5.10.1” helyett
perl-base már a legújabb verzió. -
válasz
gyulank #2200 üzenetére
NTFS fájlrendszeren nem is tudod beállítani, hiszen az a fájlrendszer nem támogatja a Linuxos jogosultságokat. Vagy hozzá kell társítani manuálisan a .exe fájlokat a wine-hoz, vagy terminálból tudod futtatni őket:
wine /fájl/elérési/útvonala/fájlneve.exe
De elég nagy marhaság Winampot használni Ubuntu alatt, legalábbis jobban nem fogsz szólni, csak szarabbul. Én az Audacioust tudom ajánlani, nekem mondjuk teljesen tökéletes.
-
Hát, igazából a visszaállítási pont készítésének sebességét több minden is befolyásolja. Egyrészt nem mindegy, hogy elsőnek készítesz egyet, vagy van honnan hardlinkelni. De az sem jó ha már sok visszaállítási pont van, mert a bonyolult struktúra sem segít rajta. Az sem mindegy, hogy az előző visszaállítási ponthoz képest mennyi minden változott, de persze az elmentendő rendszer mérete is sokat számít. Ha nem is ment pluszban semmit, azért az ellenőrzés is idő. Aztán a tárolóegység típusa meg a használt fájlrendszer is elég nagy meghatározó tényező. Végül pedig az a nagyon nem mindegy, hogy egyazon háttértároló egységre készül-e a visszaállítási pont amiről a rendszer is fut, avagy egy másikra. Legvégül pedig akkor is gyorsabb, ha egy másik után készítesz nem sokkal, méghozzá úgy, hogy közben nem indítod újra a rendszert.
-
Először is, csekkold le, hogy 12.04 Live-on megszólal-e. Ha ott megszólal, akkor kezelve van, de ez amúgy is több mint valószínű. Nézd meg a hangbeállításokat, a használt kimenetet, amiket belehet állítani módokat. Még az alsamixerben is állítgathatod a hangerőt, azt is próbáld meg.
-
válasz
Mtbsrác #2120 üzenetére
Ott a Mate, ami egy GNOME 2 fork és PPA-ból fellehet telepíteni. Tökre ugyanaz mint a régi GNOME, csak mindennek más neve van. A legújabb Linux Mint egyik változata alapértelmezetten szállítja ezt a Mate környezetet.
Ha megelégszel vele, akkor pedig telepítheted a gnome-session-fallback csomagot is, ami felrak egy újabb GNOME panelt. Ez hasonló a régi panelhez, a jobb egérgombos menüt a Super+Alt+Jobb egérgombbal tudod előhívni. Appleteket találsz még hozzá a tárolóban. -
válasz
God Vazzeg #2116 üzenetére
De azt ugye tudod, hogy a fejlesztése teljesen leállt?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest