Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
x123456
aktív tag
válasz
Kendek
üzenetére
Mondjuk a java-t leszámítva, ismerős amit írtál, de nem tudom érzékelhető-e: nem a megoldhatatlan hibákon vagyok kiakadva, hanem azon, hogy egy stabilnak kikiáltott rendszer ennyi hibával jön ki. Kb. két nap alatt találtam ezeket, nem túl intenzív használat során. Mi lehet benne még?
A grub-os dolog meg pont az a véglet, hogy nem azért kezdtem Debian helyett Ubuntut használni, hogy most megint nekem kelljen barkácsolni. (mellesleg a non-free szakasz inkább a Debian-ra vonatkozott, ahol ugye kínosan ügyelnek rá, hogy megnehezítsék azok dolgát, akiknek szükségük van egyéb licensszel kiadott szoftverekre)
VirtualBox-ból melyik verziót használod és milyen platformon? Mert nagyon nem mindegy! A 3.1 úgy-ahogy elfogadhatóan működik, csak picit lassúnak találtam anno és volt néhány durva hiba a parancssori interface környékén. A 3.2 azzal a felkiáltással jött ki, hogy még gyorsabb. Hááááááát... lehet, bár nem érzékelem, ellenben rendszeresen kiakasztja hol csak a vendég rendszert, hol a host-ot is.
Most pl. annyit tettem, hogy felhúztam guest-be egy 10.04LTS-t, felraktam a GuestAdditions-t, majd beállítottam, hogy az összes desktop "visual effect" legyen bekapcsolva. Megállapítottam, hogy ez azért túlzás egy vm-ben, kikapcsoltam (None). Majd megpróbáltam visszakapcsolni az alapértelmezett "Normal" állapotra. Itt egyszerűen kiakadt a guest rendszerem. Összeugrott a desktop 640x480-ra, elkezdett valami drivert keresni és amikor a full screenből visszahoztam ablakosba, akkor egyszerűen kifehéredett az ablak és attól kezdve se kép-se hang.
Előzőleg, egy korábbi telepítésű hoston meg a képernyővédő elindulása után akadtak ki úgy az összes vm-ek, hogy csak egerészni lehetett bennük, a billentyűzet mindegyikben halott volt.
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest