Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FixY67 #24234 üzenetére
"gparted felejtős. Nagyon szép a GUI, épp csak... na, inkább ne menjünk bele."
Miért felejtős?Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.
Még azóta se volt időm megcsinálni, de akkor most már rászánnám magam.
A lényegi kérdés az volt, hogy nem lesz-e problémám belőle, ha letörlöm a /home-os partíciót, miután kimentem egyszerű másolással a tartalmát, majd létrehozok helyette kettőt, és esetleg az új névnek megfelelően módosítom az fstab-ot.
Vagy Norton Ghost-jellegű programmal kéne egy képfájlba menteni a /home tartalmát? Vagy elég, ha csak simán létrehozom az új partíciókat, és majd az egyikre beállítom a csatolási pontot, meg fstab-ban átszerkesztem a dolgokat, ha kell? Működni fog?Jelenleg fstab-ban ez látható a /home-ra vonatkozóan:
# /home was on /dev/sdb5 during installation
UUID=98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309 /home ext3 defaults 0 2(#24235) tomtyi: na ez az átméretezősdi nekem soha nem volt szimpatikus. Az ilyen utólagos partíció-átméretezéseket, tologatásokat mindig is csupán buherálásnak éreztem. Akkor már inkább mentés után letörlöm a korábbi partíciót, majd létrehozom az újakat.
Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videón vagánykodik az ultrakecses Motorola Edge 70
- Revolut
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- trek81 károsultjai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Aromaterápia az Apacer hordozható SSD-jével
- További aktív témák...
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3619
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest