Hirdetés
Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
j0k3r!
üzenetére
Követve Cigam leírását, azzal kiegészítve, hogy előre megcsinálnám a partíciókat mondjuk az XP telepítőjében, valamint 15G elég egy XP-nek úgy marad neki 5-6G vagy több szabad hely telepítés után, aztán linuxnak kell egy swap partíció a telepítéskor, ami legyen a géped ramjának fele méretű.
Miután XP-t felküldted, Ubi telepítésekor a "kézi" partíciónálást választod, ott pedig az üres 20G-s partíciót választod formázásra, legyen Ext4 a fájlrendszer, a csatolás pedig " / ". A swapnál meg csak ki kell választani, hogy "linux swap", azt nem kell külön csatolni.
-
cigam
titán
válasz
j0k3r!
üzenetére
Én így csinálnám:
- Telepítem az XP-t egy 20GB-os partícióra
- Létrehozok egy 20GB-os partíciót a Linux-nak, és a maradék 40GB-os helyre egy NTFS fájlrendszerű Adat partíciót.
- Telepítem a linux-ot a 20GB-os partívióra.A linux telepítésekor észreveszi az XP-t, és beépíti a boot menübe. Így a gép indulásakor választhatok, hogy XP, vagy Linux induljon. A 40GB-os Adat partíciót pedig látja (írja/olvassa) mind2 rendszer.
Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Autós topik
- Linux Mint
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Napelem
- PlayStation 5
- Formula-1
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest