- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Miért lényeges, hogy a conky csak a compiz felállása után induljon el? Nekem most gnome alatt előbb jelenik meg a conky, majd utána indul a compiz, semmi bajom nincs vele.
a sleep parancs nevéből adódóan altatja a gépet a megadott másodpercig, amint előttem írták, a && jel annyit jelent, hogy megvárja, amíg a jel előtti parancs lefut, majd utána indítja a jel utáni parancsot (kat) - igen, tudom nem te kérdezted, nem is akarom a füledbe rágni
-Javaslatom: Én a compizt a fusion-icon indításával futtatom. Amennyiben Te is, akkor a munkameneteken belül válaszd ki a fusion-icont, majd szerkesztés:
alapesetben ennyi van csak:
fusion-icon
ezt írd át erre:
fusion-icon && sleep 5 && conky
Ez elméletileg annyit csinál, hogy elindul a compiz, majd ezt követően vár még 5 másodpercet és utána indítja el a conkyt.
Próbálkozhatsz a sleep parancs időértékének változtatgatásával is.
Szerk: amennyiben nem a fusion-icon-nal indítod el a compizt, akkor értelemszerűen a compizt indító munkamenetes sort kell szerkesztened!
Igazából azért javaslom ezt a módszert, mert - én legalábbis - nem tudom, hogy ubuntu a munkamenetekben megadott programokat, szolgáltatásokat milyen sorrendben indítja el, és nincs is olyan beállítási lehetőség, hogy valamit egy másik előtt futtasson (vagy csak én nem jöttem rá)
Ebből adódóan ha a conky-t akarod úgy indítani, hogy sleep 10 && conky, attól még lehet, hogy a compiz a conky előtt fog elindulni, az általam javasolt megoldás ezt kiküszöböli!
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
-