Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Valószínűleg késnek majd a Valve új Steam eszközei
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Autós kamerák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Szia!
Szerverre nem igazán kell grafikus felület. Minden megoldható a nélkül. Rövid távon nehezebben, hosszabb távon könnyebb már. Mi lesz a funkciója szerver szinten?
A htpc-nek meg kell egy frontend ugye. Freevo vagy myhtv. Legegyszerűbb, ha csinálsz ezeknek egy saját futási szintet. Mondjuk 3-ason elindul a gép, szerver üzemmódban. Ha váltasz 4-re, akkor elindul az X és auto login+auto indul a frontend és kiteszi a képet a tv-re. Ha visszaváltasz 3-ra, akkor meg leáll.
Freevonál így megy. Ezt átalakíthatod más frontend esetére. -
atesss
addikt
Linuxhoz nem igazán értek, de egy dolog eszembe jutott:
Nem lehetne ezt Virtualizációval megcsinálni ?
És akkor gyakoratilag 2 külön oprendszered van, a beviteli eszköz hardverét meg asszem Vmware-ben lehet külön kiválasztani is, melyik gépen melyik menjen. De ezt még nem használtam.Úgytudom az Atom procik (vagy csak bizonyos tipusok belőle) még tudják is a hardveres virtualizációt, bár azért így is kérdés mennyire kell neki hardware.
Természetesen inkább a HTPC fusson a "sima" gépen. -
VaZso
senior tag
Egyszer már csináltam egy hasonló multi-"monitoros" dolgot, VNC-vel (ha minden igaz, vnc4server progit kellett megfelelően beállítani).
Lassan újból nekiállok a dolognak, most viszont nem tudom már pontosan, hogyan csináltam.A gépen futó grafikus képernyőn tudtam dolgozni (igaz, nem TV-kimeneten volt), mialatt VNC-n a megfelelő porton szintén be tudtam jelentkezni és programokat futtatni rajt.
Később a gépen lévő grafikus felületet el sem indítottam, csak hálózatról.
(Akkor a Wine miatt akadtam el, mert Debian alól néhány dolog nincs fönt amire szükségem lett volna, mivel egy kifejezett Windowsos programot akartam futtatni, ami egyébként rendesen megy Wine alól. Amúgy a végső változatban már nem Gnome/KDE ablakkezelőm volt, hanem csak egy alap eszköz, hogy ezt a programot indíthassam, semmi mást - már elvileg tájékozottabb vagyok a csomagokat illetően, ezért fogok mégegyszer nekiesni.) Ja, a kliensgép itt Windows lenne, ezért estem neki VNC-vel.Tehát megoldható, de kicsit utána kell nézni hozzá, no meg a megfelelő azonosítást, esetleg titkosított csatornát megoldani.
Nem tudom, mikor lesz időm utánanézni, de ha nem oldódik meg a dolog, keress meg még ezügyben.
Aktív témák
- Arena Breakout: Infinite
- Linux kezdőknek
- Robotporszívók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Villanyszerelés
- Valószínűleg késnek majd a Valve új Steam eszközei
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- 217 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i7-14700HX, RTX 4060
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- Alkalmi vétel!Csere-Beszámítás! Csak tesztelt HP Omen 16! R9 8940HX / 32GB DDR5 / RTX 5060 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest