Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Valami baja van a tápomnak
- Projektor topic
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Lehet közös kábel de elég kicsi esélye lehet. Sokkal nagyobb cégek is bérelt vonalon kapcsolják be a vidéki telephelyeiket. Pl. UPC. De pl. Hungarnet is tavalyik bérelt vonalon bérelte a regionális kapcsolódást fatávtól és csak idén tértek át dark fiber bérletre.
Azért van különbség a két bérleti forma között. Menedzselt bérelt vonalnál komplett szolgáltatás veszel, supporttal mindennel. A szegedi átadási pont és a bérelt vonali szolgáltató gerinchálózati leágazása között kiépíti egy kapcsolódást. Ez mondjuk lehetett egy STM-1-es ami korábban 40Mbps ment de gondoltak a jővőre ezért nagyobb fizikai kapcsolódást raktak(bár a 40Mbps-ez nehéz kisebbet csinálni). Azt felbővíteni 155mbps-re csak egy limit átírás lehetett. De mondjuk egy további bővítés újabb STM-1 beüzemelését jelentené. És azért a kihúzott kábelben nem egyetlen szálpár van, ennyire nem szokás sóherkedni. Szóval új optikai kábelt ehhez nem kell fektetni csak új aktív eszközt telepíteni vagy elég csak kártyával bővíteni. A bérelt vonali szolgálató gerinchálózatán meg úgyis nx2.5 vagy 10Gbps-ek megy, ott lesz elég kapacitás. Bérelt vonalnál a bérelt vonali szolgálató által kihelyezett eszköz uplinkjén van az átadási pont, addig ők felelnek minden problémáért és hibák esetén megfelelő elhárítást is vállalnak. Kvázi egy fekete doboz a kapcsolat amibe te nem látsz bele, csak átadják egy ethernet porton és onnantól már a te azt csinálsz vele amit akasz.
Dark fibernél csak a passzív infrastruktúrát kapod, az optikai szálpárt. Az aktív eszköz a tiéd és rajtad múlik mit pakolsz rá. Ez lehet akár STM-1 is de akár DWDM-en többször 10Gbps-et is összehozhatsz ha telik rá. Persze a bérleti díj behatárolja azért mikortól éri meg és talán nem véletlen hogy pl. Hungarnet is a 10Gbps idejére váltott konstrukciót. Meg a jővőbeli GEANT2 project nx10Gbps-es kapcsolódást vízionál és ilyen méretekben nem érte meg bérelt vonalazni.
Long Reach SDH-nál az STM-1 úgy emléxem up to 40km. IP alapon Gigabit Ethernetnél egy LX-es kapcsolódás up to 70-80km. long haul DWDM esetén amit régiók közötti kapcsolódásoknál szoktak használni ez több száz vagy ezer fölötti km-es távolságot is elérhet.
Szűkös kapacitásnak lehet oka akár a PR leválása is. Ez bevétel fronton is okozhatott kiesést, és akár a lekötött bérelt vonali kapacitások volumenében is csökkenést hozhatott. Márpedig a kapacitás fajlagosan annál olcsóbb minél többet veszel. Ezért éri meg igazán nagyban szolgáltatni és ezért problémás igen kis számú előfizetőre minőségi szolgáltatás nyújtani.
Nem hiszem hogy a NET128-as csomag fogja megalapozni a cég gazdasági jővőjét. Az igazán kis csomagokon szinte nincs is haszon. Minél drágább egy csomag annál nagyobb haszon realizálható rajta. A kis csomagoknak inkább beetető szerepe van, arra szolgálnak hogy behozzák a vásárlót az utcáról, aztán utána mindent el fog követni a szolgáltató hogy úgy érezze az előfizető neki nagyobb csomag kell. Pl. UPC-nál a ligth bevezetése látványos előfizetőszám emelkedést produkált, de az üzleti mutatók ezt közel sem fogják ugyanekkora mértékben követni.
Az újhegyi project óta nem igazán hallottunk hasonlóról TVN-től pedig épp elég lakópark és hasonló piacilag vonzó lakásberuházás történt az elmúlt években. Lehet azóta rájöttek túl sokat áldoztak abba a projectbe és hasonló hibát már nem akarnak véteni. Meg azért ha lett volna egy milliárd körüli kábelfektetésük arról biztos olvadni lehetett volna hasonlóan az újhegyi project fényezéséhez.
A bővítéseket meg szeretek elhúzni az utolsó utáni pillanatig a szolgálatótók amikor már nagyon nagy gázok vannak hosszú időn át és igencsak idegesek az előfizetők. És minél kisebb egy szolgáltató annál inkább képes pengeélen táncolni. Persze ahogy írod igen sok ügyfélnek kell bevétel oldalon felsorakoznia ahhoz hogy hajlandó legyen több pénzt rááldozni a szolgálató a sávszél oldalra. -
@rglaaf
veterán
Tisztelt Előfizetőink!
Tudomásunkra jutott, hogy ismeretlen elkövető e-mailben a
TvNetWork Rt. nevében próbálja megszerezni az Önök e-mail
felhasználónevét és jelszavát.
Kérjük, amennyiben a security@tvnetwork.hu e-mail címről
Account Alert tárgyú levelet kapnak, ne kattintsanak rá a
levélben küldött hivatkozásra, hanem töröljék a levelet!
Köszönettel:
TvNetWork Rt.
na emmeg mit akar a fene az ilyen emberekbe
-
snemeth
aktív tag
>Addig akinek jó a netje élvezze, a tőbbi meg basztasa őket,
>de inkáb a kőzpontit és ne a helyit.
Igy van. Minel tobben szolnak, annal inkabb tudjak, hogy valamit lepni kell. -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Lehet, de az is lehet hogy kőzős a kábel valakivel. Igen fagyban is lehet csak úgy drágább. Aztán lehet hogy mégsem csak aktiv eszkőzőkket kell cserélniűk, meg ha tőlűnk ágazik széjel akkor nem csak nálunk kell végberendezéseket cserélni és szerintem az is vann annyi mint kihuzni a kábelt. Amit 2.dik és 3.dik bekezdésedben irtal az mindkét esetben béreltvonal, mert effektive mindegy hogy most az egészet madzagot vagy egy részét bérled. Nem tudom hogy az optikai madzag meddig birja ki erősitők nélkűl. Meg amig fagy van addig még drágább mulatság és várnak tavaszig amikor is olcsóbb lesz meg az userektől jőn be elég lé.
''Szóval ehhez nem igazán kell várni a tavaszt, ha eldöntött szándék lenne a szolgálató részéről a bővítésre már rég megcsinálhatták volna.''
Kb 1 éve fejlesztették fel 40ről 155re a Pest Szeged kőzti vonalat aminek most kezd megint kapcaitás limitje lenni, tehát ha most kezd jeletkezni megint a probléma akkor még nem lehet róla dőntés sem (Globálisan gondoltam és nem csak elszórva 1-2 felhasználónál). Meg a felhasználó szám is nővekszik főleg itt Szegedn, már 3 hét mig kőtni tudják a netet a megrendeléstől számitva tehát nép az van rendesen. Főleg elég sokan rákatantak a nosztalgia 128ra (meg a NET128ra ami meg ugye 512 már) meg a mikrora tehát pénz lesz rá csak tavasznál előbb nem nagyon lesz ez várható.
Pesten nemrég huztak be egy 200millásat, azért olyan jó egyeseknek a pingjeik. Ezek után szerintem az islehet hogy tényleg saját a madzag vag legalábis kőzős.
De főlősleges azen filozofálni hogy kié a madzag vagy ki kitől béreli. Fagy ide vagy oda de a felhasználói szám bővűlése és a lassan megint esedékes sávszél duplázás miatt kell a nagyobb up speed és hogy ezt hogy oldják meg az már az ő dolguk de jelentős fejlesztést kiván az egyszer már biztos, és az meg rengeteg pénz és ahoz meg az kell hogy sokan legyűnk. Tehát majd Tavasz végén Nyár elején kiderűl. Meg amig nem lesz 100%k addig úgy is tagadni fogják a dolgot ugyan úgy mind a szegedi signetesek visszaálitásnál, pár napa előtte jőt a hivatalos értesitő.
Addig akinek jó a netje élvezze, a tőbbi meg basztasa őket, de inkáb a kőzpontit és ne a helyit. -
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Nagy valószínűséggel a Bp-Szeged közötti kábel nem saját, mivel optikai kábelt fektetni nem olcsó mulatság, főleg nagy távolságra. Nem csoda hogy egy kezeden meg tudod számolni hány távközlési cégnek van országos optikai hálózata. Egy ekkora távra fél de talán inkább 1 milliárd körüli összeg a kábelezés.
Nagyobb a valószínűsége annak hogy dark fibert bérelnek egy nagyobb távközlési cégtől, bár ezt sem tartom valószínűnek hisz akkor ott is az aktív eszközök cseréjével már rég fejleszthető lett volna a sávszél a kívánt mértékre.
Legvalószínűbbnek azt tartom hogy ez bérelt vonali kapacitás más nagyobb szolgáltatótól. Annak a sávszél növelése viszont semmit nem kíván mint új szerződés kötését az új sebességről. Viszont a nagyobb költséghez meg kell lennie a fedezetnek is bevétel oldalról.
Egyébként kábelt fektetni nem szokás a fagyokban, és ebben azért a fagyott föld is eléggé akadályozó tényező nem csak a kábel. Ennek ellenére ha kell megoldható. Az én szolgáltatómnál is anno 3 éve kemény fagyok mellett fektette le GTS a szükséges optikai kábeleket, miután az ősze bekötést csak tolták-tolták míg egy idő után már mindenképp kellett a kapacitás, így aztán meg kellett csinálni, január első napjaiban aktiválták be az új bérelt vonali linket, hóban, fagyban.
Ha viszont már földben van a kábel és csak az aktív eszközöket kell fejleszteni, akkor tök minden hány fok van, az aktív eszköz nagy valószínűséggel védett helyen van(környezeti hatástól, rongálástól, stb) ott meg azért nem szabad fagynia.
Szóval ehhez nem igazán kell várni a tavaszt, ha eldöntött szándék lenne a szolgálató részéről a bővítésre már rég megcsinálhatták volna. -
h_143570
addikt
válasz
^Pitbull^
üzenetére
Én is bizom benne mert ár és paraméterek szempontjábol magasan alláza a fatávot, és kár lenne ezért a szolgáltatóért. Bár lehet hogy azért nincs gondom, mert az egyik főmufti itt lakik tőlem úgy kb 50 méterre.

Tavaszig meg van még úgy 4-5 hónap (ha a talajmenti fagyok elvonulását számitjuk tavasznak) addig meg lehet még fejlesztési tervet csinálni, de ez az új felhasználók számátol is fűgg. Nyilván ha Szeged tőbbet kap akkor ez a kőrnyék számára is emelést jelent.
Nem értek annyira az optiki kábel szereléshez, de annyira talán igen hogy elméletileg a két végpont kőzőtti multi és demultiplexereket kell lecserélniűk és nem kell új madzagot kihuzni, bát lehet hogy ezt rosszúl gondolom. -
h_143570
addikt
Szerintem lassan kifognak jőnni egy gerincháló fejlesztéssel, mert a Szeged és Pest (Baja és Kecel is Szegeden keresztűl jut el Pestig) kőzti részt már legalább 2 éve nem fejlesztették és azóta ha a felhasználó szám maradt volna akkor is már 4szer akkora sebeséget kellene kiszolgálni, de azóta lett egy két új felhasználújuk még ami tovább rontotta a helyzetett. Erre tavasznál előbb biztosan nem kerűlhet sor mivel optikai kanocot 4 fok alatt nem lehet szerelni bérelni meg ugy sem fognak, mert drága és újat kihuzni sem kerűl hosszútávon tőbbe sőt. A pénz egy jelentős részét meg a nosztalagia 128 as csomag felhasználói fogják előteremteni.
[Szerkesztve] -
^Pitbull^
csendes tag
válasz
[-HERO-]
üzenetére
Kedves Hero, egy idézetet ha megengedsz nekem, ha nem akkor is idézem:
''Most pedig a legnagyobb csomag ami itt van az 512@1024 ennyit bír el a háló''
Szóval ez a legnagyobb csomag, és nem azért mert ez bírja el a háló, mert ezt sem bírja el.
Ha elbírná az 1 megabitet sokan nem lázadnánk, de örülünk ha 60k-val tudunk szedegetni szakadás nélkül, nemhogy 1 megabittel.... -
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Látom másnak is van ilyen gondja nem csak nekem!
Te még szerencsés vagy mert jön válasz a pingelésedre!
Nekem mostanában az sem jön 10 re ilyen hatalmas 15 re semmi
Ma egyik haverom bement a tv net irodába itt helyben és beadták neki hogy most növeltek sávszélt azért nem volt net, hát sztem letört a mosoly az arcáról mikor kiderült hogy tv net szerverről 5 k val jön le az anyag és ha vért izzad a net akkor sem jön 17K nál többel
Egy F*s az egész gány net itt.
Nameg volt egy érdekes storim
Sz@r volt a net és írtam egy kedves Emailt Szegedre és lám másnaptól egyáltalán nem volt netem, erre bemegyek az irodába hogy nincs net és akkor mindenáron rám akarták erőltetni hogy biztos a modem elhalt mire hazaértem a modemért és visszaértem megtalálta a csaj a hibát.
Nos valaki fenn Szegeden VÉLETLENÜL átírta a számítógép fizikai nevét az IP címem meg minden más elérhetőséget.
Ez a ki mallőr kb 1 órájába került a csjnak mire visszaállítótta kb 20 telefon segítségével
Nekem itt leírta magát a szolgáltatás, nameg azis poén hogy volt most sávszéldupla, és elvileg egy 1024 kbites csomagban voltam aminek ugye 2048 nak kellett volna lennie, el is voltam én ezzel 2 hónapig mikor meguntam a dolgot és utánna néztem mi lehet a hiba, noshát az hogy a városomban nincs is 1024@2048 as csomag mert nem bírja el a háló, de érdekes módon én fizettem szépen a +2000 forintot minden hónapban
Most pedig a legnagyobb csomag ami itt van az 512@1024 ennyit bír el a háló...nevetséges amúgy a sok túlfizetést leszámlázták nagynehezen sikerül megértetni a dolgot velük![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyet tudok ajánlani AKI TEHETI NE KÖTTESSEN TVNETWORK NETET, hacsak nem azért született hogy szenvedjen
Üdv:Hero -
^Pitbull^
csendes tag
válasz
@rglaaf
üzenetére
Sajnos én értem, ez a qrva tvnetwork......
nekem volt már pár nalhém velük, az egyik kisasszonyt is csak a jóIsten mentette meg attól hogy ne húzzam a 19es monitort a fejére!
A műszaki igazgató ''úr''-al is beszéltem nem keveset, igéretek jöttek mentek mi meg csak szopunk, ez a TvNetwork!
-
@rglaaf
veterán
Én már tényleg nem értem nem megy semmi, pingelem a tvnetworkot és minden 10. csomag min 150ms de a csúcs 1480ms ekkora sz@r céget, mintha nem is áltak volna vissza, szívás ez az egész
-
Rommel6600
őstag
válasz
^Pitbull^
üzenetére
''Hátha olvassa valami illetékes is, várom megtisztelő válaszát.''
Szerintem nyugodj meg, teljesen tiszában lehetnek az illetékesek mindennel amit leirtál.
A választ is biztos tudják, vagy sejtik, de sajna nem ez szerint fognak döntéseket hozni, vagy ha igen, az a régió nem a megfelelő prioritást kapja. Előbb utóbb meg fogják oldani, ki kell várni, mivel ahogy kiveséztük, gyakorlatilag nem lehet mást tenni.
-
^Pitbull^
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Na ebben egyet értek
-
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Az NHH semmit nem fog tenni. 2-3 hónapon belül jön majd egy biankó válasz hogy a problémát intézd el a szolgálatóval te magad a szerződésben és ÁSZF-ben vállalt hibás teljesítés pontok alapján, másra az NHH-nak sincs jogosultsága. Vagy ajánlják majd ha akarsz indítsd polgári peres eljárást vagy mondd fel a szolgáltatást. A hibás teljesítés után jellemzően kötbér jár, de a hibás teljesítést neked kell bizonyítanod amit a szolgálató vagy elhisz vagy nem. Ráadásul a kötbérek összege elég nevetséges százalékú a havidíjhoz mérten. Szóval ettől nem lesz se jobb neted, és a szolgáltató sem fogja magát fenyegetett helyzetben érezni.
Az NHH sosem fogja arra kötelezni a szolgálatót hogy szolgáltasson rendesen(vagy ahogy te szeretnéd). Semmilyen számonkérési vagy elbírásálási jogosultsága nincs ilyen téren. Az egész szervezet nem ér lópikulát sem, csak évente több milliárdot állami pénzt visz el a működtetése. -
h_143570
addikt
válasz
^Pitbull^
üzenetére
Nos a legnagyobb gond hogy az ászf éves rendelkezésre állást mond ki tehát tudsz bizonyitani egy 874 orás kiesést éves szinten pl másodpercenkéni pingeléssel és őszegyűjtőd valami progival akkor már talán mehetsz reklamálni szerződés szegés mikatt. De szerintem kőzősen őssze kellene fogni és egyűtt bemeni és megérdeklődni hogy mi a helyzet és hogy mikkorra állnak neki a javitásnak. Utánna meg NHH hoz fordulni mert ha csak egy két ember jelzi akkor nem nagyon tőrődenek a problémával, de ha tőmegessé válik akkor már nekik is teniűk kell valamit.
Hát azért a 64Kbps még mindig gyorsabb mint az analog modem a maga 56kbpsével miből jo ha 40kbps lesz kapcsolodás után. Esteleg ha mindenki vissza menne 1 csomaggal az javitana problémán, bár eleve nem kelett volna sávszélt emelni ilyen gerincháló esetén, bár ha nem teszik meg akkor most mindeki azon sirna hogy miért nem emeltek nekik.
[Szerkesztve] -
-
snemeth
aktív tag
válasz
^Pitbull^
üzenetére
Nem nagyon tudom, mit lehetne csinalni.
Azt kellene megtudni, hogy milyen modon lehet hivatalosan megmerni, hogy mennyi a rendelkezesre allas ill. a sebesseg. Ha bebizonyosodik, hogy nem teljesul a tvnetwork altal vallalt minimum, akkor ennek az eredmenyevel esetleg az NHH-hoz lehet fordulni.
Vagy mondja meg valaki a tvnetwork reszerol, hogy mennyi idon belul javitanak a helyzeten, kulonben a NHH-hoz fordulsz.
De csak talalgatok en is, mert fogalmam sincs, hogy mit lehet tenni, hogy javuljon a szolgaltatas szinvonala.
Annyi biztos, hogy ha a szolgaltatoval szemben panasszal akarsz elni, akkor a NHH-hoz kell fordulni, nem a Fogyasztovedelemhez. -
^Pitbull^
csendes tag
válasz
snemeth
üzenetére
Itt a 3. pont nem áll meg,
3. MINŐSÉGI PARAMÉTEREK, RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS:
Szolgáltató az előfizetői szolgáltatás minőségét a szolgáltatás átadási pontig garantálja. Éves rendelkezésre állás: 90%.
Jó ha 75%-os a rendelkezésre állás, és ez sajnos nem vicc.
A 4. pont is elég sokszor megdőlni látszik, sajnos a 64-k meg nevetséges, jobb lenne ha visszatérnénk az 56os modememhez..... -
snemeth
aktív tag
A wireless gondolom tokmindegy.
Az enyem amugy 125mbit/s (a gyarto sajat kartyajaval), de teljesen lenyegtelen. Egyreszt ennyit valojaban egyik sem tud, masreszt meg a netem 1024/384. Ahhoz meg eleg lenne barmilyen.
Vegyel olyat ami jo es olcso.
Az USR ugysem erdemli meg, hogy vegyek, mert kocsog gyarto. Habar az eszkoz wireless resze tenyleg brutalisan jo. -
h_143570
addikt
A WLAN router már mindegy, a 108 és az 54 Mbit is erős tulzás, de talán a 108mbites talén jobban birja. A gyártó lényegetlen mert csak néhány wlan chip gyártó van a paicon és router gyártok meg ezeket épitik be tehát max stabilitás beli kűlőnbségek lehetnek de az meg ugy is softver.
Ne feljtsd el frissiteni a fw az SMC-n. -
snemeth
aktív tag
válasz
^Pitbull^
üzenetére
Szerintem illetekes itt nem nagyon van, mert mi is egyszeru elofizetok vagyunk.
Az ASZF alapjan:
3. MINŐSÉGI PARAMÉTEREK, RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS:
Szolgáltató az előfizetői szolgáltatás minőségét a szolgáltatás átadási pontig garantálja. Éves rendelkezésre állás: 90%.
4. HIBÁS TELJESÍTÉS:
Az átlagos csomagvesztési arány: = vagy > 5% (egyenlő vagy nagyobb, mint öt százalék).
A maximális csomagkésleltetés: = vagy > 500 ms (egyenlő vagy nagyobb, mint ötezred másodperc, a Felhasználó végberendezése és Szolgáltató végberendezése között).
A NET ''F'' mellekletet erdemes meg megnezni, mert ott benne vannak a vallalt sebessegertekek is, ami sajnos 64/64 kbit/s. -
h_143570
addikt
válasz
^Pitbull^
üzenetére
Hát a hálózat fejlesztéshez pontosabban egy új madzag kihuzásához idő (4 fok feleti hőmérséklet, és jo sok nap de lehet hogy inkább hét) és főleg pénz kell. A sok új előfizető azért lett bevéve hogy legyen rá pénz tehát 1-2 hónap és megoldodik a problémátok kis szerencsével.
Mellesleg Szegeden amig a Signeteseket nem rakták vissza tcp/ip-re minden nap 17-23 kőzőtt belasúlt és 1000 feleti pingek voltak sőt még ennél is nagyobbak. 1,5 hónapig reklamáltunk mignem dec1 és 12 küzüt viszaraktak minket és azóta ugytúnik hogy jo.
Szeged és pest kőzőtt 155mbit van és ere jőn még rá Baja meg Kecel is tehát a helyzet kőzel sem rozsás de ez szerintem ők is tudják. Azért bővitik a felhasználók létszámát hogy legyen pénz fejleszteni. -
Powala
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
Már sikerült vennem egy SMC 7004VBR EU 751.7924 routert az eboltban. 13.59-kor megrendeltem, 14.18-kod jött is az e-mail és az sms, hogy mehetek érte. Már át is vettem.
Most már csak egy wireless routert kell vennem hozzá való kártyákkal.
Mit ajánlotok? 54 Mbps vagy 108 Mbps? SMC vagy más gyártó?
(Tudom ez egy kicsit off, megyek is át a WLAN-os fórumokba...) -
^Pitbull^
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Hátha olvassa valami illetékes is, várom megtisztelő válaszát.
Az adott település Kecel, Szegedhez kapcsolódik tudomásom szerint, ez távolságban 70 km.
A probléma ott kezdődik, tudomásom szerint 6 Mbit jön Kecelre. Erre van közel 350 user.
a pingem jelenleg 2000 nem elírás (kétezer) felett van, és már lassan annak örülönk mi keceliek ha van net és van válasz a pingre.Legjobb esetbe is 300 alatt nincs ping!
Kérdésem az lenne, miért nem annyi userrel kötnek szerződést amit a rendszer ki tud szolgálni, és az szerződésben foglaltakat be tudják tartani.
Mikor várható javulás a szolgáltatásba?
Mikor lesz sávszélesség növelés, vagy tesznek rendet és annyi user marad amit kiszolgál a rendszer?
A szolgáltatás színvonala kecelen katasztrófa, ha esik beázik nincs net, ha fúj nincs net, hideg-meleg nincs net. Nem is beszélek olyan dologról, hogy pl elkezdték pár hónapig nyomni a NET 1024-es csomagokat, elég sok előfizető is volt rá, pár hónap után rájöttek valami oknál fogva, hogy a rendszer nem bírja. Namármost nem az történt hogy visszatették másik csomagba, nem. Maradtak benne akik arra fizettek elő, de hivatalosan nem volt Kecelen NET1024-es csomag, nem is lehetett már rendelni. Kérdeztem akkor aki azt fizeti miért nem azt kapja, erre a válasz egyszerű volt részükről. Akinek az van, majd bemegy az ügyfélszolgálatra és átkéri magát egy módosítással olyanba amilyen szolgáltatás van és létezik!!! DE..., addig is azt a NET1024-et számlázták ki az ügyfeleknek hónapokon keresztül.
Gratulálok, jó cég és üzletpolitika.
Várom a feltett kérdéseimre a válaszokat az illetékestől. -
@rglaaf
veterán
Hát ez nem semmi emberek 1 azaz egy napig nem volt netem vas. du felhivtam őket hogy lesszivesek valamit ártani már hogy legyen kapcsolatom,erre az volt az egyszerü válsz hogy ma már érdemben nem tudnak foglalkozni a problémámmal pfff..
Ma délben ismét próbálkoztam telefonon érdeklődni hogy esetleg mostanában lessz e netem,erre a helpes azt mondja, őőő mi az előfizető neve? aha látom volt tegnap egy hiba bejelentés öntől ,rendben majd szólok a kollégáknak nézzenek már rá a problémára, és voilá 24 óra után vissza tért a net, tvnetwork.....gg keresek mást -
h_143570
addikt
''Kérdés: SMC wireless routerei nem működnek jól? Nem adtak/adnak ki javítást rájuk?''
Nemcsak az SMC minden routerével van ez a gond hanem a tőbbiével is, az UNIX alapúak kivételével pl linksys szoftverűgyileg kompatibilis. Az SMC és a Repotec et kivéve más gyártótbol nem sikerűlt javitást kicsikarni.Bár az előbbi 2 gyártó is csak kérésre csinálta meg bizonyos tipusokra, tehát ha káred megcsinálják bármelyikre, ha kell segitség a fogalamzással abban segithetűnk meg a support mail cimével is.
Tehát jelenleg a SMC 7004VBR EU 751.7924 és 751.7501 part no-val rendelkezőhőz van jó fw (egyenlőre).
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
MD5 CHAP nem MS CHAP ha direktbe rákőtőd és felcsatlakozol akkor a kapcsolat tulajdonságainál kirja hogy MD5 CHAP és nem ms-chap. Ráadásul ha nem ismerné a chapot akkor fel sem birna lépni, lásd usr. A routerek nagyrész felmegy de időkőzőnként authentikációt nem tudja rendesen lekezelni, ez az authentikáció a tvnetworknél 15perc a tőbbi szolgáltató PAPot használ azt meg csak a kapcsolat felépűlésekor kell csak azonosittani. Az SMC csak kérésre javitja az fwket mivel Magyarosrszágon meg nagyábol az egész világon PAP-ot használnak, igy ez a probléma nem lépet fel, és minek irják át az ősszs termékűket ha csak néhény vásárlójukat érinti a dolog és csak 1 vagy 2 terméknél.
Viszont az SMC legalább hajlandó javittani a problémát nem ugy mint a dlink meg az usr. -
h_143570
addikt
Nem az a hihetelen hanem az hogy van egy hivatalos szabvány a PPPoE protokolra az RFC-kben bublikusan elérhető, a BSD ben van publikus referencia kód effektive csak átt kell emelni. Ehelyett újrairták és elszúrták, a szabvány definiál két azonositási protokolt a PAP--ot és a CHAP-ot, a routerek nagy része képes felcsatlakozni mindkettővel az USR speciel csak PAPal, CHAP-ot viszont bizonyos időkőzőnként újra kell hitelesiteni na és ez az a rész amit elszúrnak a gyártók. Pedig nyilvános a szabvány és van referencia implementáció is ezekután elszúrni már szégyen de még nagyobb szégyen nem kijavitani és az user hűlyézni.
-
snemeth
aktív tag
Az eboltban szerencsere az SMC 7004VBR EU 751.7924 kaphato.
De ra is van irva a dobozara kivulrol, ugyhogy amikor megkapod, rogton meg is nezheted, hogy olyat adtak-e.
kb. del korul rendeltem meg es 1 orakor mar kuldtek is az SMS-t, hogy mehetek erte.
Amugy a problema nem kifejezetten a wireless cuccokra korlatozodik. Vannak ilyen vezetekesek kozott is. Csakhat gyartoja valogatja, hogy foglalkozik-e a problemaval vagy sem. -
Powala
csendes tag
válasz
snemeth
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget mindkettőtöknek!

Egy SMC7004VBR-t fogok én is venni az eboltban, s hozzá egy wireless routert.
Számomra azért egy kicsit hihetetlen, hogy annyi gyártó sok-sok wireless routere közül egyik sem megy ebben a hálózatban teljesen hibátlanul... -
snemeth
aktív tag
Megirhatom nekik en is, de nem akarom azt sem, hogy mig a tobbiek kikapartak a gesztenyet a gyartoknal, en meg nagy mellennyel megirom a Tvnetwork-nek, hogy mik azok, amik hibatlanul mukodnek.
Egyebkent ugy emlekszem, eddig teljesen jol mukodo wireless router itt a topicon nem volt.
De ez nem biztos. Bar egy 3com minden bizonnyal jol menne. Csakhat az ara...
Nekem van egy wireless USR8054, ami be sem bir lepni. Igy vettem egy SMC7004VBR-t az eboltban kemeny brutto 6500-ert. Az SMC intez mindent (halora fellepes, port forward, stb...), az USR-t meg sima switch-kent hasznalva tovabbra is kihasznalhatom a wireless tudasat.
Egy biztos: USR-t ne vegyel, mert az nem megy. Valoszinuleg nem is fog.
Megfigyeleseim szerint onmagaban egyebkent sem valami stabil, csak ha van elotte egy masik router.
Ha netan a 2 routeres megoldas mellett dontesz, akkor szolj es leirom, hogy nalam mikent vannak osszekotve. Eloszor ugyanis elkovettem azt a hibat, hogy az SMC lan-jat az USR wan-jaba dugtam es ettol - a nalunk elerheto ertekekhez kepest - sokkal rosszabbak lettek a pingek. (Persze akinel 100 koruli pingek vannak, joggal mondhatjak, hogy mit sirok 15-os ping miatt). Plusz dupla NAT is van, ami szinten nem szerencses.
[Szerkesztve] -
h_143570
addikt
SMC 7004VBR EU 751.7924 és 751.7501 part no-val rendelkezők, ezek hez van javitott fw de a gyártó hajlandó a tőbbihez is csinálni csak meg kell kérni őket rá.
Conceptronic és 3Comm a pontos tipusa kb a forum kőzepe felé.
A linksyses cuccok is elméletileg műkődnek.
Ha bisztosra karsz menni veszel egy SMC 7004VBR EU 751.7924 ot és hozzá egy akármilyen WLANosat bár ezesetben elég egy WLAN bridge eszkőz is. -
h_143570
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
Ezzel én is tiszában vagyok, jó lenne ha homogén lenne de erre reális esély úgysincs. A kérdéses hozzászolásom, mindőssze egy sohaj volt, vagy nem voltam elégé ironikus talán?!

Azért a 20 kőrűli ping már elfogadhatóbb mint a 100 feletti, annyira meg nem vagyok pro hogy onlineban észrevegyem a 4 és a 20kőzti kálőnbséget (még). -
Powala
csendes tag
válasz
snemeth
üzenetére
Nem szeretnéd közzé tenni a listát, hogy mely routerek működnek hibátlanul a TvNetwork hálózatán?
Most szeretnék venni egy wireless routert, s nem tudom, hogy mindenképpen 2 routert kell-e vennem, vagy elég 1. (Egyébként írtam nekik, de nem válaszoltak!
)
Én is Újhegyen lakom, s elégedett vagyok a LAN-NET sebességével. Magyarországi letöltéseknél nem ritka a 600-700 kB/s sebesség
-
snemeth
aktív tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Valoszinuleg nem lehet tul sok elofizeto Ujhegyen. Abbol gondolom ezt, hogy pl. a mi lepcsohazunkban valoszinuleg ketten vagyunk. Hacsak azota nem lett tobb.
Pedig van 40 lakas.
Amugy jo nehany alkoholista feju ember es nyugdijas van itt, akik valoszinuleg nem lesznek elofizetok egyhamar. Foleg nem az, aki burkolt aremelest emleget a kemeny 2300Ft-os kabelteve havidij eseteben, mikozben van benne Disznovero, Spektrum, Sport1, Nat.Geo, Viasat History is. Valoszinuleg nincs tisztaban a UPC araival. (-;
Persze hogy lehetne elvarni kispenzu emberektol, hogy internetre is elofizessenek. Bar inkabb erre kellene, mint bagora.
Valaki neha szokott bedobalni szorolapokat - valoszinuleg jutalekert dolgozik-, de eleg bena az egesz, mert ADSL-t hirdetni egy olyan helyen, ahol 4000-ert kapna a panelpolgar 512/128-ast allati jo pinggel es stabil sebesseggel... Ezt kellene kihangsulyozni nalunk, nem az ADSL-t.
Siman lehetne tobb elofizetojuk, ha nem amator modon hirdetnek a szolgaltatasaikat.
Mar ha hirdetik egyaltalan.
En pl. sokaig nem tudtam, hogy van nalunk is NET csomag. Ha nem bongeszem az ASZF-et, talan soha nem tudom meg.
A neten is csak azutan frissitettek a NET csomagok elerhetoseget, hogy irtam nekik, hogy lehet, hogy tobb elofizetojuk lenne, ha naprakesz informaciokkal raknak tele az oldalukat.
Megfordult a fejemben, hogy irni kellene nekik azugyben is, hogy mely routerek mennek hibatlanul a halozatukon, mert meg mindig csak a kivalo Repotec-rol irnak.
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
válasz
h_143570
üzenetére
Egy hálózat sosem homogén, különösen ha nagyon a területi adottságok közötti különbségek. És TVN területei igencsak szétszórtan helyezkednek el az ország területén oda pedig mind-mind bérelt vonali kapacitáson lehet csak gerinckapcsolódást biztosítani. Az pedig drága így a mértékét korlátozza a ráköltött források mértéke.
Bp.-en Kőbánya-Újhegy egy teljesen egyedi project volt amire 200 misit költöttek hogy teljesen saját infrastruktúrájuk legyen. Épp ezért BIX és a ltp között kihúztak egy saját optikai kábelt így nincs szűkség szűkösebb bérelt vonali kapacitás bérletére.
lásd [link]
De bp-en belül elég sok optikai kábel fexik a földben több tulajtól, így dark fibert bérelni olcsóbb és 1xűbb, ez pedig a koncentrált kapacitások miatt az árra is rányomja a bélyegét. Vagyis itt kis távolságra olcsóbb és 1xűbb bérelt vonali kapacitást bérelni mint mondjuk Szegedre vagy más kis településhez ahol jelen van TVN. Minél messzebb van egy település vagy minél eldugottabb oda annál drágább kapacitást bérelni.
Épp ezért itt Bp.-en Újhegyre a saját tulajdonú kábelen könnyedén lehet Fast vagy Gigabit Etherner gerinc kapcsolódás miközben jó ha azon 300-400 user csücsül. Míg pl. Szeged felé ha van egy OC-3-as(155Mbps) bérelt vonaluk amin lóghat akár 3000-4000 user is.
A pinget pedig két dolog a távolság és telhetség befolyásolja. Logikisan BIX-hez bp-en belül jóval rövidebb az út mint Szegedről van más vidéki településről. Ezen kívül a vonal terheltsége oda ahol amúgy is kevesebb jut, de több user lóg rajta könnyen fullra futhat.
Könnyen kiszámolható hogy újhegyen a beruházás még igen messze lehet a megtérüléstől, erősen hosszútávú beruházásként született a saját hálózat. Hisz ha csak a gerinc kapcsolódás 120 misi volt akkor ha azon osztozik 300-400 user(az azóta született cikkekben 10%-os penetrációról áradoztak) akkor az igen magas /user-es beruházási értéket takar. 400 rongy/user össze ha akár havi 2 rongyot is fordítanak a havidíjból az optikai kábel ellenértékeként az is erősen 30-40 év alatt hozza vissza az árát. Persze ha a penetrációt látványosan növelik akkor ez az idő gyorsan rövidülhet.
De azért jól látszik annál a beruházásnál a /user beruházási érték mindennel együtt erősen fél misi fölött volt, más területelen messze nem költenek ennyit egy előfizetőre. Ez pedig alapjaiban rányomja a bélyegét arra hogy fog teljesíteni az a hálózat. -
snemeth
aktív tag
Nekem ebben a pillanatban a ket routeremen keresztul 4ms, ha a www.bix.hu-t pingelem.
Lannet, Bp. Ujhegyi ltp.
A francert nem ilyen mindenhol? -
h_143570
addikt
válasz
tuskooo
üzenetére
Nálam sem, egyébként.
Nekem 10 ami jó de ez csak állom, az elfogadhato meg <30. Amit hoz is ha a torrentet lelővőm. 100as pinget már tőbb mint 2hete nem is láttam, játék kőzben, sőt 50nél rosszabat sem nagyon.
Ja Szeged Signet (TCP/IP-vel, végre nem pppoe-val).
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
tuskooo
üzenetére
hát én teganap CoD2-t játszottam neten <50 es pinggel, és plussz még ment mellette a torrent (de le volt korlátozva a fel és a letöltési sávszél 75%-ára, tehát az összes többi dolognak csak 25% jutott, de mondjuk a torrent tejes egészében ki is használta a rendelkezésére álló sávszelet, a feltöltést tuti biztos!)
-
h_143570
addikt
-
@rglaaf
veterán
szakadások megszüntek,de a csucsidőben a pingek még mindig nam valami jók,mind1 beletörődtem hogy ennél már ugy sem lessz jobb.
valaki nem tudja hogy a pesti frag point lan klub honnan bérli a netet mert a világon bárhova 4-espinget garantálnak a játékokba
-
tuskooo
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nálam hétfő óta nem szakadt, ez nagyon pozitív, ugyanúgy, mint a pppoe előtt...viszont a pingek borzalmasak...mint egy inviteles adsl-nél
Jelenleg játékra alkalmatlan... -
Thom!
veterán
válasz
-cobra-
üzenetére
nem rossz a net csak néha nem hozza az általa várt sebességet akkor a ping is szembetűnően magas
''ritka''
hogy ledob, azt a router ''megoldja'' állítólag, de majd keresek rá alternativát, mert nem hiszem hogy csak a router oldaná meg a problémát, a net időről-időre jobb -
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő dologban: Jelenleg 512es kábelmodemes netem van ami 5500 havonta, és egy routerrel van a net szétosztva 2 asztali (UTP) és egy notebook között (Wifi). A net egy SMC WBR14T-G EU routerrel tökéletesen dolgozik. Fontolgatom az áttérést TvNetworkre, mert ott a LANNET(csak az építhető ki nálunk), ami 1mbites, csak 6000ft. Szerintetek ha beköttetem a tvnetworkös netet, akkor is szét tudom majd osztani a netet? Stabil lesz majd a net? (olvastam hogy egyeseket folyamatosan ledob)
FONTOS LENNE!!!
Előre is köszi -
h_143570
addikt
válasz
mario_g
üzenetére
Ha itt [L]ttp://62.168.45.50/smc/drivers/router[/L] nincs akkor irnod kell a supportnak hogy csináljon 1et.
Őket csak innét tudod elérni:
tech_support_ee@smc.com
még valami angol és cseh nyelven kivűl mást nem beszélnek.
Hivatkozhatsz arra hogy csináltak már 751.7924 hez és 751.7501 es hez is.
A probléma az hogy a szolgáltató a PPPoE kapcsolatát MD5 CHAP authentikációs protokollal hitelesiti. A kapcsolat létrejőn viszont a szolgáltató 15 percenként kűld egy authot amire a router nem tud rendesen válaszolni és ezért a kapcsolat megszűnik.
Ja meg a tipus számot se felejtsd el megirni.
Az hogy ez a gond érinti-e a 751.8143 számut nem tudom. Mint ahogy az lenni szokot a honlapjukon ez a tipusszámú termék még nem szerepel.[Szerkesztve]
-
mario_g
csendes tag
válasz
h_143570
üzenetére
Pl irsz nekem vagy rommelnek egy mailt és kűldjűk. Illetve a gyártó egy kevésbé ismert FTP-jén is rajat van.
Tonyk Smc 7004vbr router topicjában van egy hozzászolása aminek rád vonatkozó része hogy innét is le tudod szedni:
http://62.168.45.50/smc/drivers/
vagy ha még kőzvetelenebb kell
http://62.168.45.50/smc/drivers/router/7004VBR%20V.3/
De csak akkor és csak szed le ezt ha a part. no. == 751.7924. (Ebből csak 1 van)
Ha 751.7501-et kapnál akkor ugyanniét csak a V2 hőz valót 1.08 azt hiszem.
Még valamit akinek esetleg nem válna be ami szerintem kizárt, de ha mégsem akkor nekem megvan az erdeti is szóval ha kell csak kérni kell.
Szia!
Én nemrég vettem egy SMC routert (SMC7004VBR EUA).
Part. No: 751.8143
Ehhez van esetleg javított firmware?[Szerkesztve]
-
@rglaaf
veterán
Ma még nem volt szakadás
kopp kopp -
Lala6
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
Én Bp. LANNET.
-
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
Én sem.
Szeged SigNet. -
Lala6
addikt
Tisztelt Előfizetőnk!
Tájékoztatjuk, hogy 2005. december 13-án kedden, 00:00-08:00 óra között karbantartás miatt
az internet szolgáltatásban kisebb kimaradások fordulhatnak elő. Az ebből eredő kellemetlenségek
miatt türelmét és megértését kérjük.
Köszönettel,
TvNetWork Rt. -
Tottu
senior tag
Akkor most már áttérhetnek hozzánk is!

-
h_143570
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
A viszaállás mellékhatása. Várható volt.
-
@rglaaf
veterán
Ehh 19.-20:30-ig nem volt net megint mi lesszmá tvnetwork

-
@rglaaf
veterán
ez nem igaz ugyan úgy 20-30 percenkét szakad

-
h_143570
addikt
Nos a tűrelmi határidő lejárt; tehát minden szegdi signetes akinek baja van a nettel győtőrje a supportot mert most már lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-
Tottu
senior tag
Ha nálunk se fog semmi történni az elkövetkező 1 hónapban akkor én kiszálok a tvnetwork-től, mert pénz az megy, de a bitek az alig jönnek

-
h_143570
addikt
Ma kaptam ezt a kis drágaságot reméelm a szakdásoknak ezzel vége vége lesz mert már kezdek ideges lenni.
Tájékoztatjuk azon Elõfizetõinket, akik Szeged-Tarján és Újszeged-Madártelep területeken
SIGNET elõfizetéssel rendelkeznek, hogy technikai okok miatt változás lép életbe a TCP/IP protokollra
való átállás végsõ idõpontjával kapcsolatban.
Ennek határideje az elõzetesen meghirdetett 2005. december 15. helyett
2005. december 12. 12 órára módosul. Kérjük, hogy a számítógépek átállítását a fenti idõpontig
szíveskedjenek elvégezni az internetkapcsolat folytonosságának érdekében.
A változásokkal kapcsolatos bõvebb információt a
http://www.tvnetwork.hu/index.php?data_dir=/modules/segitek/index.html
webcímen talál.
Itt figyelmébe ajánljuk a TCP/IP telepítés menüpontot, és amennyiben
tõlünk vásárolt routerrel rendelkezik, úgy a Router beállítása menüpontot.
Bármilyen kérdés vagy felmerült probléma esetén kérjük hívjon minket a
62/999-222 számon, ahol kollégáink a nap 24 órájában szolgálatára
állnak.
Üdvözlettel:
TvNetWork Rt.
_____________ NOD32 1.1317 (20051209) Információ _____________
Az üzenetet a NOD32 antivirus system megvizsgálta.
http://www.nod32.hu -
h_143570
addikt
[link]
A fenti linket minden elégedetlen tvnetwokos user figyelmébe ajánlom, de csak akkor ha tettlegességhez akarna folyamodni.
/Ja az info totál publikus szóval bárki számára elérhető./
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)