Hirdetés

Aktív témák

• simonzé

addikt

Bocs, de nincs időm végigolvasni a topicot, viszont vannak tapasztalataim, amik talán segítenek:
    Nekem 4 db TV van a kábelre kötve, + egy számítógép TV tunerrel. Eleinte rengeteget szenvedtem a képminőséggel, valamelyik TV mindig szemcsés képet adott. Megoldás: Műanyag kábelcsatlakozók, elosztók, gagyi kábelek leselejtezése.
    Komolyabb (hobbi)elektronikai szaküzletekben 100-120 Ft-ért fémházas csatlakozókat, 200-500 Ft-ért fémházas kettes/hármas/négyes elosztókat, 40-60 Ft-ért pedig az elsztókra csatlakozó kábelre szükséges fém kábelbefogató ''hollandereket'' kapsz. Minőségi koax kábelt standard vastagságban 60-80 Ft-ért vehetsz. egyszeri 5000 Ft-os kiadással az egész lakást bekábelezheted, de jól gondold át a leosztási pontokat, nehégy túl sok legyen belőlük, ráadásul azok eléggé rejtett helyen legyenek. A kábeleket lehetőleg elektromos kábelektől, konnektoroktól távol vidd, nekem a laminált padló szegőlécei alatti bújtatás nagyon bevált. Különösen fontos sok leosztásnál a következő: az árnyékoló kábeleket (a koax kábel sok szála a külső réteg alatt) próbáld nem levágni, hanem befogatni a (koaxra menetesen rögzülő) fém csatlakzók menete alá. Így az árnyékolás töretlen lesz, a leosztásoknál minimális zaj tud beszűrődni. Ez azért nagyon fontos, mert egy rosszul árnyékolt összeadási pont az egész rendszer képét elcseszi.
    Ha valami nem tiszta, mailezzetek/hívjatok. Nem vagyok nagy ász, de nálam minden TV-n kristálytiszta a kép!

Ja, a jelet a videók erősítik, de csak akkor ha normális kábel van a videó és a TV között. Én 120 Ft-os darabáron vettem készre szerelt 120 cm-es összekötő kábelt, amely tökéletes képet visz át.

5000 Ft + egy végigszerelt délután soknak tűnhet, de megéri, ezt elhihetitek.

Aktív témák