Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv.
Adott: kábeltévé + régebbi CRT TV + 5.1 házimozi. Hogyan lehetne összekötni a TV-t és a házimozit úgy, hogy az adás hangját a házimozin halljuk? Nincs tuner közbeékelve.
-
Taiy
csendes tag
válasz
eszementális #7720 üzenetére
És RCA-val működik, hogy rohadna meg....
Köszönöm
-
Taiy
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kéri mert Samsung WS-32z308p TV-mre hiába dugom rá Scart csatlakozóval a set top boxom sehogy nem látja a TV.
Ez elképzelhető vagy én vagyok béna?
Más tv-re rádugva működik a rendszer (set top box+antenna)
Ennek mi lehet az oka?
Köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok,
Van olyan készülék, ami:
-fogad szolgáltatós mediacardot (CI+)
-van benne timeshift opció
-van benne felvétel opció
-van benne sorozatfelvétel az elektromos műsorújságból
-HD és Dolby képesVálaszokat előre is köszi.
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
Lenne pár kérdésem a TV LG 42LF652V a STB adb 5800s
Ez lehet csak beállítás kérdése de én akármit nyomkodok csak nem akar jó lenni !
Az STB-ből HDMI-vel van a TV összekötve de így halkabb a TV mint scarton plusz minden csatornaváltásnál pillanatra felhangosodik az a csatorna amiről éppen elkapcsolok de csak addig míg át nem vált egy másik csatornára .Csak csatornaváltásnál hangosodik fel. Valakinek valami ötlete, hogy hogy tudom ezt beállítani ?Milyen STB-t érdemes venni ? Mennyire jó a mostani ? Vagy el is hagyhatom a STB-ot mert a TV tudja ?
A válaszokat előre is köszi
-
ot93
senior tag
Üdv,
A samsung tv-hez van kötve egy Zyxel set-top box aminek a távirányítójábal lehet váltani a csatornákat. Most olyan hiba lépett fel, hogy a csatornák zöménél azt írja ki, hogy "nem támogatott üzemmód" és ilyenkor váltani sem lehet a csatornák között meg a menüt sem lehet behozni csak úgy ha a set-top boxon nyomom meg a megfelelő gomgot...
Mi lehet a gond? Előre is köszi. -
-
törölt tag
Az LG LCD tv-men elromlott a kábel tuner és legalább 17-20eFt lenne a cseréje és akkor sem tudna adást felvenni, mint ahogy eddig sem tudta ez a funkciót a tv-m.(32LD350)
Nos a drágasága miatt inkább vennék az LG LCD tv-m mellé egy dvb-c boxot. Milyeneket tudtok ajánlani amivel esetleg kezelhető az LG simplink -el hdmi-n keresztül. magyarul egy távirányítóval szeretném (TV táv) a boxot is kezelni, irányítani ( hdmi kábellel kötnék össze a tv-vel.)
Ami még fontos, hogy tudjon time-shift-et és felvételt a kódolatlan digitális kábeltv adásból.
Az a verzió is érdekelne, hogy a box tudjon dvb-t is.
Várom a válaszaitokat.
Előre is köszi! -
törölt tag
Hát nem túl aktív ez a topic
-
törölt tag
Erről mi a vélemény? Elsősorban felvételre lenne.
http://bolt.sat.hu/televiziozas_tv_vetel_230/belteri_egyseg_set_top_box_237/kabeltv_vevo/globo-hd-xc3-twin-kabelvevo-2609#.VuyHieYx1uI
-
Zaja2
senior tag
válasz
SunMount3r #7707 üzenetére
Nem biztos. Sot,nem tartom valoszinunek. Ha meg is igy lenne akkor minden jateknak van cfg file-ja amit szabadon modosithatsz.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Felvetült bennem egy kérdés, azokhoz, akik PC-ről történő játékra is használják a TV-t:
A HDMI kábellel kötöttem össze a videokártyával a TV-t (Samsung H6400-as FHD).
Nemsokára beizzítom a gépet, meg a TV-t és kezdésnek (és tesztelésnek) néznék rajta némi játékot. A kérdésem: a játékok általában önkényesen be vannak lőve telepítés után valami felbontás+Hz kombóra, ami mondjuk monitorok esetén lehet nem gond, de a TV-re kötés esetén mi a helyzet? Ha mondjuk a játék pont olyan felbontásban és frissítéssel indul, amit a TV nem támogat, akkor mit tegyek?
Mert ha már eljutok az options menüig, akkor OK, ott már át tudom állítani 720p/60Hz-re, de mi van ha még ezt sem fogom látni?
Vagy hogy megy ez, nem nagyon értem. (A CRT monitorommal mindig láttam mi történik a képernyőn, mert valahogy lekezelte és eljutottam az Options-ig, de a TV lehet, hogy már más eset...) Vagy rosszul gondolom?
A válaszokat köszi!
-
gyáliSanyi
őstag
up
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Kellene nekem valamilyen eszköz, amivel egy MPEG2 tuneres TV-re ha rárakom az antenna csatlakozót, akkor élesebben veszi az M1, M4, Duna, úgy hogy marad a TV távirányítója kezelőnek.
Tudnátok ilyet ajánlani? Esetleg ez jó lenne? UPC kábeltv lenne rádugva.Van UPC set top box hozzá, de azt nem használjuk a külön távirányító miatt, és ha csak a híreket nézzük rajta, akkor elég lenne az a pár analóg adás, nem akarok fizetni amiért nem használjuk, nem kell a UPC box.
Az analóghoz meg annyit, hogy kipróbáltam egy másik TV-n (MPEG4 képes), amihez mediacard van, hogy az antennát rádugva, a médiacardot kivéve tökéletesen ment az M1, M4, Duna 1080i-be. Az MPEG2-es Tv-be ugyanígy sokkal rosszabb a kép. -
Predator2
addikt
Helló
Nem vagyok jártas a témában, ezért kérném a segítségeteket.
Set-Top box-ot szeretnék vásárolni, de nem tudom melyik számít ajánlott vételnek?!
Kábel tv-hez kellene.Nyugodtan kérdezzetek, ha kevés az infó. Nem tudom milyen adatokra van még szükség, hogy ajánlani tudjatok.
THX
-
ottesz
aktív tag
T-home "tányéros" előfizetésem van. Set top boksz-ot lehet külön venni hozzá amivel működik? Van olyan belőle amin lehet csatornakiosztásokat variálni? Most adb 5800 box van.
-
RudY
addikt
válasz
csabataxi #7701 üzenetére
Szerintem itt gyorsabb lesz a megoldás: [Samsung LCD és LED TV-k]
-
csabataxi
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék a következő problémával kapcsolatban:
Samsung tv-t és Kenwood 5.1 erősítőt szeretném összekötni optikai kábellel.
Valamiért a tv nem adja át a hangot az erősítőnek.
Mi lehet a baj?
Segítséget, előre is köszönöm! -
joecontra
addikt
válasz
crissprivat #7699 üzenetére
Én a boxon az adást az "ANT IN" -be kötném, a TV-t pedig a közvetlen mellette lévő "LOOP"-ba.
Üdv,
J -
crissprivat
senior tag
válasz
joecontra #7698 üzenetére
Boxot sehogy nem hagyhatom ki,mert az által megy az adás. Ha kihagyom boxot,akkor semmim sincs.
Vagy ezt hogyan kell értenem? Már össze vagyok zavarodva totálisan. Itt van fotó,most így van bekötve,de semmi jel sincs.
Box:TV:
Remélem így világos,hogy miröl beszélek. HDMI-n egy raspberry van rajta,az szuperül möködik.
-
joecontra
addikt
válasz
crissprivat #7697 üzenetére
Amit most akarsz kérdezni,már az is
Esetleg a box kihagyásával próbáltad már a másik TV-re kötni a kábelt? Pl. toldóval.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
crissprivat #7695 üzenetére
Tehát akkor az RF koax bemenetére kapja a másik TV a jelet. Ez így érdekes mert a LOOP-on egy az egyben tovább kéne adnia a jelet.
A box menüjében esetleg nincs valami erre irányuló opció? Volt már teljes csatornakeresés a TV-n?Kábel, csatlakozók rendben?
Üdv,
J -
crissprivat
senior tag
válasz
joecontra #7693 üzenetére
KB 10m scart kellene
És ez a fajta kábel van kihúzva,aminek mutattam a dugaszát. A másik egy satynya kis hyunday lcd. Valójában ez így már müködött nálunk,csak az elözö boxon nem volt hdmi kimenet és ez végett lett cserélve a mostanira. Muszáj volt váltani a tv végett.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy Monitort/TVt a laptopom mellé,és HDMI kábellel kötöttem össze,működik is szépen. Azt viszont nem tudom,hogy lehetne megoldani,hogy a játékokat teljes képernyős módban tudjam futtatni egyszerre a laptop kijelzőjén+ a monitoron. Tehát hogy olyan széles legyen a kép,mint a két kijelző.
A laptopban egy alaplapi videó kártya van ( Intel HD 4000) és egy dedikált (nVidia GeForce GT 635 M ).
Néztem videókat,hogy az Nvidia illesztőprogramjában kéne a beállításokat piszkálni, viszont nem tudom,hogy ez nálam lehetséges-e, mert valószínű, hogy a monitor és a HDMI kimenet is az alaplapira van kötve.
Légyszi valaki világosítson fel, hogy most akkor mi a helyzet, és megoldható-e amit szeretnék? -
joecontra
addikt
válasz
crissprivat #7692 üzenetére
A boxon van SCART kimenet is. Azzal nem lenne jó a másik TV-re kötni? Illetve milyen típusú a másik TV?
Üdv,
J -
crissprivat
senior tag
válasz
joecontra #7691 üzenetére
Szia.
A nappaliban HDMI -n keresztül van csatlakoztatva. Nem szeretnék más csatornát nézni,ugyan azt akarom,nem bonyolítom be a dolgokat. De nem hiszem,hogy ez kivitelezhetö lenne ezzel a géppel. Mivel amit írtam feljebb,ahonnét ki van vezetve a kábel a konyhai tv-be,az a digitális adások kimenete és nem a szatelit adóké. Azrt combo a neve,mert két fajta tuner van benne.
Egyébként ILYEN. Nem rossz ez,csak kár,hogy nem tudja amit akartam -
joecontra
addikt
válasz
crissprivat #7690 üzenetére
A szobai TV miként csatlakozik? Gondolom azt szeretnéd, hogy a 2 TV-n más-más műsor menjen. Milyen készülék ez?
Üdv,
J -
crissprivat
senior tag
Sziasztok.
Remélem akad valaki,aki tudna segíteni. Vettem egy ilyen kis cuccot.Szépen müködik,ahogy kell. De szeretném az adásokat kivezetni a konyhai kis tvhez is. Szóval a képen látható sima "LOOP" kimenetelböl (nem a LOOP OUT) elvezettem a megfelelö kábelt a tvhez,de még sincs jel. Mit kellene még beállítanom,hogy legyen nézhetö a tv? Vagy hogyan kellene pontosan bekötni. A használati semmit nem ír ez ügyben.
Köszi. -
joecontra
addikt
válasz
domion112 #7688 üzenetére
Szia!
Gondolom VGA-komponens kábelt vettél. Az egyik vége VGA a másik vége piros, zöld ill. kék RCA. Ez a kábel sajnos porfogónak lesz csak jó. A VGA kimeneten RGB jel van, a TV pedig komponenst vár, a kettő nem ugyanaz.
Mivel ez egy kábel azaz passzív eszköz, nem is fog működni mert aktív jelátalakításra lenne szükség.Üdv,
J -
domion112
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, PC-t szeretnék összekötni egy TV-vel.
A PC-n VGA kimenet, a TV-n pedig 3xRCA video bemenet van.
Vettem egy VGAto3xRCA kábelt (4.000HUF), de sajnos a kép nem megy át (vibrálás és színes vonalak "futása" az eredmény).
Kipróbáltam több PC-vel, TV-vel és kábellel, de az eredmény minden párosításban ugyanez, tehát elvileg sem a kimenetek sem a bemenetek sem pedig a kábelek nem lehetnek hibásak.
Mi lehet az oka, hogy nem viszi át a képet?
Kell még pluszba valami?
Mit javasoltok, meg lehet megvalósítani az összekötést, hogy működjön?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
joecontra
addikt
válasz
TestamentDNR #7686 üzenetére
egy DVI-VGA adapter, meg egy sima VGA kabel?
Amennyiben DVI-I-ről beszélünk akkor igen működhet így.Üdv,
J -
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Telefonrol nem nagyon tudok keresni, ugyhogy megkerdezem, hatha...
Pc DVI kmenetet szeretnek osszekotni tv-vga bemenettel. Van valami trukkje, hogy a leheto legjobb minoseget kapjam a tv-n, vagy eleg egy DVI-VGA adapter, meg egy sima VGA kabel? A tv FHD-s.
Koszonom szepen! -
Ten55
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogyan lehetne összeköttetni a laptopomat a T-Home IPTV általi (elvileg legfrissebb, fekete színű) set top box-szal, amely egy hagyományos TV-vel van összekapcsolva?
Ott szeretném nézni a TV-t, amit a laptopon szoktam (FilmOn-alkalmazás által), mivel azok a csatornák nálunk nem elérhetőek...
Már egy jó ideje nézegettem mindenféle kábellehetőséget, de nem igazodok ki; pénzt feleslegesen nem szeretnék költeni rá!
Okos TV vásárlásán is gondolkodtam, úgy egyszerűbb lenne, de az jelenleg felejtős.
HDMI-kábel / SCART-kábel?
Aktív konverter / PC-TV konverter?
Sajnos számomra ezek mind ismeretlenek és nem mondanak semmit sem.
Előre is köszönöm szépen a választ!További szép estét!
-
Razermazer
őstag
Kérdéssel fordulnék hozzátok hdmi osztással kapcsolatban, nővérem tv-jén csak egy kimenet van, de használja a tv-t pc-vel és most már az iptv-vel, ez az osztó megfelelne a célra [link] ha igen akkor megrendelem
várom válaszaitokat.
Ha nem akkor milyen kéne? -
moonguru
őstag
válasz
moonguru #7681 üzenetére
Lejárt az 5 perc!
Ez a lényeg:
Connecting Computer
- Connect the D- Sub cable (optional) to “PC (PC IN)” on the rear of your set and the other end to the Video Card of your computer.
- Connect the stereo audio cable (optional) to “AUDIO (PC IN)” on the rear of your set and the other end to “Audio Out” of the
sound card on your computer.Szerintem 3.5-3.5 sztereó jack kábel lesz a nyerő, mert a PC-n (általában) olyan van! (vagy RCA komoly hangkártyáknál fordul csak elő)
-
moonguru
őstag
válasz
eszementális #7680 üzenetére
-
Csoda8485
újonc
Sziasztok! Van egy olyan problémám,hogy vettünk egy sima monitor kábelt,amit összekötöttünk a tv-vel (samsung LE37S71B) és vettünk,hozzá Jack RCA stero kábelt.
Nos van kép de hang nincs,mi lehet a baj? A gépen kell valamit beállítani vagy a tv-n?
Nagyon szeretném a gyereket meglepni vele,hogy tv-n nézheti (nézhetné) a mesét
Köszi a válaszokat.
Fontos lenne. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Biztos rossz topicba írod,de nem találtam jobbat.A lényeg,hogy szeretnék az LCD TV-hez állványt venni.Nem akarok olyan nagyon sokat költeni rá.Ezt,ezt,vagy ezt néztem ki.
A kérdésem az lenne,hogy bármelyikbe bele tudom szerelni a tv-ét vagy mire érdemes figyelni?Nem akarok úgy járni,hogy megveszem és nem tudom használni.A falunk elég gyenge ezért kell olyan amiben van tartó.Köszi!
-
Barni22
tag
Sziasztok!lenne egy kérdésem.Elsődlegesen van ugye a hdmi portba dugva a monitor ez 1920x1080-as felbontáson van.a display portal van összekötve a tv.úgy van beállítva hogy a "képernyő másolása" szóval mindkét eszközön ugyan az a kép van.kérdés az hogy hogy tudom állítani azt hogy a tv-n ne a monitor 1920x1080-as felbontás legyen mert a tv csak sima HD-t tudja nem pedig a full hd-t és igy kicsit ott homályos a kép.lehetséges ez?köszi
-
törölt tag
Helló, olyan dvb-c felvevos boxot keresek ami hdmi-vel osszekotve az lg lcd tv-mel, a tv simplink funkciojat kihasznalva a tv taviranyitojaval lehetne iranyítani. Tudnatok segíteni surgos lenne!
-
pinnacle
nagyúr
RudY "Asztal megjelenítése csak itt". 2 monitornál van.
Egyébként lehet, hogy ez a HDMI az 1. monitor, megcseréltem a TV-vel, most a PC lett az. BIOS a DVI-os monitoron tölt be.
Az egyik monitort nem lehetett 60Hz-re állítani, ezzel a leírással sikerült.
Érdekes módon "A monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése" mindenhol inaktív, igaz csak a helyes értéket mutatja.
stifi82 Próbáld ki a Splash-t.
-
RudY
addikt
válasz
pinnacle #7664 üzenetére
Nekem nincs "Asztal megjelenítése csak itt".
...hmm ez érdekes. Én ezeket használom:
A Dual Smart Solution az LG sajátja, nagyon jól sikerült, valóban 1-2 klikk és minden megoldható.
Van univerzális változat is, talán megér egy próbát:
[Dual Monitor Tools] -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Majd kipróbálom az újratelepítést, de ez nekem már 3x megvolt, mert ATI-ról váltottam Nvidiára és a gépen 3 Win van. Mindig úgy csináltam, hogy csak a PC monitor volt csatlakoztatva, viszont a TV nem volt eltávolítva az eszközkezelőből. Korábban az ATI-val nem volt gond, igaz ott az egyik PC monitor DisplayPortról ment.
-
atyca
senior tag
válasz
pinnacle #7664 üzenetére
Szia!
Nálam a következő volt a megoldás:
Az eszközkezelőben eltávolítottam a Tv-t a kijelzők közül,és kihúztam a kábelt is a gépből.
Második lépésben legyalultam a video drivert.
Újraindítás után felraktam újra a drivert,majd összekötöttem a TV-t a géppel.
Így alapértelmezetten ismét a monitor lett az 1-es,a számítógép kijelzője,és a TV a kettes.
Sajnos a Windows másképpen számozza az asztalokat,mint a Catalyst.A HDMI,DVI sorrenddel is szívtam mikor vacakolt a driver,gondolom erre is a fenti metódus lesz jó.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Nekem azért lenne jobb, ha a PC monitor lenne az 1, Csak számítógép, hogy könnyebben tudjak váltani a kijelzők között. Most le kell tiltanom a 3-st ha csak a 2-t akarom használni. Lehet, hogy valahol a registryt kellene átírni, hogy ne legyen a HDMI a DVI elé sorolva.
Nekem nincs "Asztal megjelenítése csak itt".
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
eszementális #7660 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Nvidia kártyán, a 2 DVI monitor után, TV-t a HDMI-re csatlakoztattam. Most a Csak számítógép = TV , Másolás = TV+korábbi elsődleges monitor, Kiterjesztés = TV-n van az asztal, 2 monitor kiterjesztett, Csak kivetítő = 2 monitor. Azt, hogy tudnám visszaállítani, hogy a korábbi elsődleges monitor legyen a Csak számítógép, és a TV a Csak kivetítő?
-
P.Dude
őstag
Sziasztok!
Egy LG Flatron hagyományos tv-hez kellene nekem jó áron egy set top box!
Kérdésem az, hogy mennyi és milyen kábelekre lesz szükségem?
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam összefoglalót a témával kapcsolatban még itt a topciban sem
Egy gyors kérdés: Digi Tv-hez digitális földi vételhez milyen felvevős set top boxot javasoltok?
A lényeg: előre be tudjam állítani mit vegyen fel és akár sokorzatok felvételére is képes legyen úgy, hogy Ő maga találja meg mikor játsszák azt.
Meg persze fullhd legyen és hdmi kimenetes. Ennyi
Hálás köszönet. -
-
stifi82
aktív tag
Helo ide irányítottak laptopon lejátszom a filmet vlc playerel plazma tvre megy ki hdmi vezetéken és amikor mozog a kép középen elcsúszik "szétesik" a kép ebben kérnék segítséget hogy mi lehet a probléma gtx760m videokártya van a gépben most tettem fel az új drivert de nem segített.
-
törölt tag
tudnátok javasolni, olyan dvb-c boxot ami kiválóan alkalmas a kódolatlan digitális kábeltévé felvételére (és Timeshiftre)
van olyan ami hdmi-n keresztül irányítható lg tv simplink funkciójával?
ja és ha lehet dupla tuneres verzióra is szeretnék kérni javaslatokat. hátha mást is szeretnék nézni közben, miközben felveszek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest