Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• K.Viktor16

tag

válasz Lortech #1070 üzenetére

Igazad van, megpróbálom elmagyarázni akkor. Szóval egy editort készítünk most, egy valamekkora ablak, aztán abba lehet mindenfélét irogatni, delete, insert, föl le ilyen alap dolgok működnek már, olyasmi mint egy jegyzettömb, csak kicsit azért egyszerűbb formában:). Van egy főrésze, ott semmi fontos nincs, csak hogy az ablak mérete mekkora, és oda hivjuk meg a legfontosabb rutint. Ebbe van minden művelet amit fönn leírtam, és most szeretnék egy színváltó funkciót belerakni. Ezt egy külön rutinba írom le, az előző hszben ott van. Azt szeretném elérni ezzel, hogy ha megnyomom a 2es gombot(#50) akkor a szín feketéről, vagy épp amilyen, váltson át arra, amire akarom. a t változó helyébe írom be azt a számot amilyen szint szeretnék, ezt a változót egy másik rutinban már megadtuk (Textcolor (t)). Nos, elindítom az editort, megnyomom a 2est, át vált másik színre, tudok is úgy írni. Viszont ha azután nyomom meg a 2-est, miután már beírtam valamit az ablakba, nem csinál semmit, erre szeretnék megoldást találni. Remélem érthetőbb így, az előbb tényleg nem írtam le pontosan. Ja, a t:=0-t, és a változókbol a k-t kitöröltem, feleslegesek voltak.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák