Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
válasz
Viktor0610 #95 üzenetére
Ennyire nem érted?
Megszűnt ez a nyomorult cég, valahol, valamelyik országban került beszerzésre a telefon, ergo abban az országban milyen alapon tiltja meg a Xiaomi szervíz hogy garanciában javítsa?
Próbáld már meg megérteni, hogy nem téynleges garis problémám van, nem akarok pereskedni, elvi kérdéseket tettem fel.
Olyan mintha lenne a világban több Xiaomi cég, egy XIaomi cég van akinek minden eladott készülékére KELL hogy legyen gyári garancia valamelyik országban, a kérdés hogy hogy lehet ezt megtudni? -
lalika740
aktív tag
válasz
Viktor0610 #95 üzenetére
dettó ugyanez a véleményem.
-
De te miért akarnád lekérdezni, hova szánt egy készülék?
Ezt nem értem már az első kérdés óta.Gyártói garanciával vetted? -> Magyarországra szánt készülék. -> Javítják kérdés nélkül. Nincs értelme lekérdezni.
Bolti garanciával vetted? -> Vélhetően nem Magyarországra szánt készülék. -> A szerviz jó eséllyel nem javítja garanciában. Megint nincs értelme lekérdezni.Pereskedni meg pláne miért? Egy telefon javítása miatt? Megérné a befektetett energia, idő, pénz?
-
pandada
lelkes újonc
Ennek nincs jogi alapja. Egy gyártónak minden országban vannak hivatalos viszonteladói, disztribútorai. Ők állnak szerződéses viszonyban az adott szervizzel. Ha te egy olyan GSM boltból vásárolsz telefont, amelyiknek nincs ilyen szerződése (egyiknek sincs), akkor a szerviznek nem áll módjában a te garanciás problémáddal foglalkozni.
-
atus72
őstag
Félreérted, nem a Turbadóval pereskedne bárki,hanem s szervízzel.
Hol lehet lekérdezni azt, hogy "Magyarországra szánt-e egy telefon vagy sem?"
Ha veszek egy autót németországban egy magánszemélytől ami garanciás volt akkor milyen alapon tagadja meg egy németországi szervíz a garanciát tőlem?
De ugyanez igaz itthonra is az autóval, mivel másabb ez egy telefonnál?
Arra próbálok rávilágítani, hogy ezek a telefonok valahol, valalemelyik EU-s országban forgalomba kerültek, na abban az országban mire hivatkozva tagadja meg a szervíz?
Nem tudom másképp leírni a kérdést már sokadjára -
lalika740
aktív tag
válasz
Viktor0610 #89 üzenetére
Pár hete azt hittem érték ehhez most úgy érzem semmit se tudok pontosan pedig 11 éve itt vagyok volt egy 4-500 uzletem.Úgy tünik képezni kell magam.
-
Nekem volt egy sztorim.
Nem néztem meg jól, mit rendeltem, azt hittem, gyári garanciával. A biztonság kedvéért megkérdeztem a magyar szervizeket, mire közölték, hogy nem Magyarországra szánt telefont vettem, tehát bolti garanciám volt, a telefon szürkeimport útján jutott az országba.
-
pandada
lelkes újonc
Költségvetési csalást követett el a Turbado. Mivel rengeteg a törvényi kiskapu, nehezen lehet peres úton bármit is követelni.
Nem bonyolult. 3 cég kell hozzá. Egy Kft és két katás. Ezzel ki lehet kerülni a 40%-os kulcsot és innentől kezdve annyi áfát csalsz el, amennyit nem szégyellsz.
-
lalika740
aktív tag
Igen de én úgy tudom ez csak azokra vonatkozik akik kérték az extra garanciát.Legalabbis nekem anno ezt mondták a cégnél.Most is beszéltem a ügyvezetővel ők semmit sem fognak visszaköveteli (még jó)azt mondta az a sajt tulajdnom.Egyrbkent tényleg jó ez amit kitalálták..már nem.nekunk.
-
_flamer
aktív tag
Egy pár éve vásároltam én is hasonló helyről szürkeimportos telefont. Szerencsémre nem volt vele gondom, de a mostani hatására többet nem is fog előfordulni, hogy ilyen helyről szerezzek bele valamit.
-
lalika740
aktív tag
válasz
Viktor0610 #81 üzenetére
Hát megpróbálok mindenkit a legkorrektebb módon tájékoztatni de most ugye a turbadonak is ki volt nekem is írva hogy 2 év garival na hát ez most ugrott na de erről nem én tehetek.Sajnos ezek megszivattak mindenkit.
-
vmarci21
tag
válasz
lalika740 #57 üzenetére
ÁFSZ-ben benne van, hogy a bérlő nem adhatja el a bérelt készüléket.
itt visszaolvasható az egész.
Amúgy zseniális az ÁFSZ-ük..A lényeg:
7.16 A Bérleti Díj közvetlenül a Szerződés alapján esedékes, függetlenül attól, hogy a Bérbeadó bocsátott-e ki számlát, és a Bérleti Díj összege 0,02 EUR évente, és mindig azt az évet követő naptári év január 15-ig esedékes, amelynek során a Bérlet Tárgyát használták. 7.18 A befizetett Óvadék a Bérbeadó mindenféle, a Szerződésből eredő olyan pénzügyi követelésének fedezésére szolgál, amivel a Bérlő késedelembe esett, továbbá amiknek a fedezésére a Bérbeadó a szerződésben a hozzájárulását adta vagy ami a jelen ÁSZF-ből ered.Ha a Bérlet Tárgyát kompletten adják vissza minden kiegészítővel együtt, de a Bérlet Tárgya jelentősen elhasználódott, ami nem 100%-os állapotot jelent, de részben működőképes, a Bérlő az Óvadék 20%-ának visszatérítésére jogosult.
Tehát a "bérleti díj" 0,02 EUR évente, de ha "elfelejted befizetni", akkor levonják a "befizetett Óvadék"-ból, de amúgy hiába viszed vissza a telefont, hogy befejeznéd a "bérlését", mert ha az már nem teljesen új, akkor csak az óvadék 20%-ának visszatérítésére vagy jogosult.
Szerkesztve: tudom, hogy a gyakorlatban nagyon nagy eséllyel senki nem akarja majd ezt betartatni, csak érdekességképp említettem meg.
-
-
-
atus72
őstag
válasz
Viktor0610 #78 üzenetére
még mindig nem értem, mi köze van a gyári garanciának a szürke importhoz?
-
lalika740
aktív tag
válasz
Viktor0610 #77 üzenetére
Hát elég sokat hirdetek meg árulok de már nem merek lassan ki írni semmit.Ki írok mindent és ha valaki akar valamit akkor utánna néz
-
-
-
atus72
őstag
válasz
Viktor0610 #72 üzenetére
"Arra hivatkozik, hogy nem hivatalos úton került be az országba."
Azért ezt egy bíróságon bizonyítani is kellene
Nálam van egy hivatalos számla, nála mi lesz? -
lalika740
aktív tag
válasz
Viktor0610 #72 üzenetére
Na de most komolyan én honnan tudjam hogy került be az országba.???mint vásárló.Ez már vicc.
-
lalika740
aktív tag
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
Hát én se tudom akkor sajnos csak összeszedem azt amit itt meg a Facebook on írnak az emberek még a Google.Nemtudom ki tudja egyátalán akkor.
-
-
-
lalika740
aktív tag
Szerintem az magyar de a Facebook ön is erről megy a vita éppen.Elvileg szerintem minden EU régiós telefon kéne javitani.De van aki csak azt mondja amit ide szánták.Szerintem erre még a szervizben se tudják a választ max kamuzik valamit ha szerencséd van vagy nekem.megcsinaljak ha nem akkor még nem.Nekem volt olyan hogy itthon vettem telenornal beküldték és mégis találtak rá kifogást miért nem csinálják meg.TMX gusztustalan egy ceg az is.
-
atus72
őstag
válasz
telefonmágus #65 üzenetére
Xiaomi MI10 5G 256GB
-
lalika740
aktív tag
válasz
telefonmágus #61 üzenetére
Voltak jó akcióik azért.
-
atus72
őstag
válasz
lalika740 #49 üzenetére
Ez alapján ez látszik:
IMEI.info:
Activation Country: Hungary
Sales Region: (üres)
És akkor most mi van, ebből gondolom nem derül ki semmiA Xiaomi hivatalos oldalán a Verify Purchase-nél ez van IMEI alapján?
Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version.
És most akkor mi van? -
Zebu
addikt
válasz
lalika740 #57 üzenetére
akkor jó. pont gondoltam, hogy írok nekik.
Nekem anno ezt írták gari témában: " az Apple gyári garancia 1 év. A második év garanciát pedig mi vállaljuk, ha bármilyen probléma adódik a készüllékkel -ami nem mechanikai/törés,beázás stb./-, akkor hozzánk kell fordulni majd"
-
lalika740
aktív tag
Dehogy kérik vissza ezt csak az adózás miatt csináltak.Afa csalás ennyi.Egyébként miért ne adhattak volna el én 2 éve tőlük veszem az új telefonokat én sokat vettem és el is adtam azt hogy kéri vissza???De miért is kérhetnék vissza ettől nagyon ne félj,Ebben az apple nagyon jó.
-
TaylorPro
addikt
Hátha legalább nálunk korrektül lezárják a dolgot.
https://into.hu/hirek/vasaroltam-a-turbado-rol-milyen-lehet-segeim-vannak
Frissítés #1
Tudomásunkra jutott, miszerint a cég felvette egyes ügyfeleivel a kapcsolatot. Visszajelzések szerint, akik előre fizettek, de a terméket még nem kapták kézhez, illetve akik garanciális ügyintézést végeztek, de még nem érkezett vissza készülékük visszatéríti a cég a pénzüket - legalábbis a kiküldött e-mail-ben ez található. Ha tudunk olyan esetről, ahol visszatérítették az összeget publikálni fogjuk.
Frissítés #2
A telefonon és e-mail-ben már megindultak az értesítések és ha minden jól megy, akkor jövő hét csütörtökig mindenkinek visszautalják a pénzét, akinek garanciában ragadt a készüléke vagy előre fizetett, de nem kapta meg a terméket. - fentebb írt kapcsolattartó e-mail címet pedig frissítettük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest