Új hozzászólás Aktív témák
-
wd.taz
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR #46943 üzenetére
Szia!
Nálam a 3770K 4,8GHz-en ketyeg, ASRock Z77 Extreme4-ben, Alpenföhn K2 alatt.
CPU manual voltage: 1,285V
Azt a feszkót még vidd lejjebb és teszteld, így hűvösebb lesz.MÁS:
Gigabyte GTX970 OC dual BIOS-ban tudtok segíteni?
A cél az, hogy a ventik ne forogjanak alapon, mint az ASUS Strix-nél.
Valahogy be lehet tenni a másodlagos BIOS-ba...Tazi
-
IO.sys
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #46947 üzenetére
Keress rá, az ark.intel.com oldalon a Tjmax érték az, ami 105°C. Tehát 85-90, mert kell a headroom a hőmérőtől távol eső pont miatt, meg mert az az egészséges.
-
IO.sys
őstag
válasz
Ne aidával tesztelj, mert az púder. Próbálj prime95-tel, Lynx-szel, intelburntest-tel, ezek közül válassz. 5-10 perc már elég, addigra melegszik át a hűtés.
Próbáld apránként lejjebb vinni a cpu feszültséget. -
Powerer
tag
válasz
Hali!
Nem tudom milyen ramod van, de általában 1,35 szokott lenni a gyári feszültség - nekem az 1,565 iszonyatosan magasnak tűnik! -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR #46942 üzenetére
4.6ghz
cpu manual voltage - 1.365
dram voltage - 1.56500
stresszteszt aidában 20 perc hibátlan, nincs throttling, mennyi ideig illik 100%on járatni a cput? illetve ilyenkor a raomot is kellene pörgetni? -
IO.sys
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #46936 üzenetére
Tuningoltam gyárival egy fél évtizedet legalább, igaz, 750-ig bezárólag. Ettől függetlenül a hűtés alapján megítélni egy OC-t olyan, mint egy autó végsebességénél a gumikat nézni. Van szerepe, de adottnak vesszük, hogy rendben vannak. Az eredeti kérdésre visszatérve, előrébb leszel vele.
-
IO.sys
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #46934 üzenetére
Nem értem a kérdést. Ha 4,2-ről húzol 4,6-ra, akkor 0,4 GHz-zel leszel előrébb... A hűtőnek nem sok köze van a húzhatósághoz, az adott proci dönti el, hogy meddig tud elmenni, de ez minden procinál más, nincs két egyforma.
-
IO.sys
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #46930 üzenetére
Ilyen procim van, sokat foglalkoztam vele, el lehet vele játszani. Most nem vagyok gépnél, de majd megnézem, hogy mit hoztam ki belőle.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #45116 üzenetére
Lehet. A memóriát manuálisan vissza kell állítod a BIOS-ban. Pontosan az eredeti frekvenciára, csak bizonyos FSB MHz-ek esetében tudod majd visszaállítani, minden más esetben vagy alacsonyabb vagy magasabb lesz a memóriák sebessége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged