- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv!
A polírozást úgy tudom, együtt szokták elvégezni a hűtővel. Leszedik róla a hűtő pasztát (a processzorról és a hűtő talpáról egyaránt) és tesznek rá polír pasztát. Ne kérdezd, milyet, nem tudom sajna...a lényeg, hogy a kettőt csiszolják össze, mivel a proci keményebb anyagból van, így a hűtő fog kopni (azok anyaga réz vagy alu általában). A hőátadás hatékonysága azért növekszik ilyen esetben, mert a hűtő paszta rosszabb hővezető, mint a közvetlenül érintkező felület. Javulást lehet akkor elérni csiszolás nélkül is, ha veszel jobb minőségű pasztát, itt az aprón is árulnak néha és összerakásnál kicsit kísérletezel:lehelet vékonyan lekened a felülteket, aztán ráteszed a rögzítést: ekkor mozgasd meg kicsit. lehet kicsit forgatni, amennyire engedi, ésszel persze, vagy előre hátra, lényeg hogy mozogjon. Aztán próbáld meg levenni a hűtőt: minél nehezebben megy annál jobb. Levételkor törekedj arra, hogy elfelé távolítsd egymástól a kettőt, ha jól sikerült a mozdulat, akkor néhány helyen szinte semmi paszta nem maradt a felületeken, máshol meg szemmel láthatóan vastagabb a pasztaréteg. Ha így van, akkor sokat javíthat a csiszolás, de elég biztos kéz kell hozzá és türelem is. A hűtőt teszed le, rá teszed a procit és körkörös mozdulatokkal dörzsölöd össze a kettőt, érdemes a csiszoló pasztát cserélni. Valamikor csináltam, de én is kaptam a pasztát, nem tudom az adatait.
Lényeg: lehető legkevesebb hűtő pasztát használni, ha össze csiszolod, akkor javíthatsz a hőátadáson, de nem fog lejegesedni a procid utánaViszont sokat nyom a lattba a proc hűtésnél, ha becsövezed a Pc-d és a hűtő ventillátorod a külső levegőt szívja a processzorra, nem a benti meleg levegőt küldöd rá!
Akár 10 fokot is lejjebb megy csak ettől.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged