Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz
IO.sys
üzenetére
Persze nem probléma.
Annyit hozzá tennék a teljes sztorihoz, hogy nem ennyi a vége a stabil tuningnak, csak nem volt itthon gap padom a VRAM és hűtő közé így pasztát kellett tennem, ezért a VRAM-ok jobban melegednek és hamarabb elhasalnak. Így sajnos "csak" +450mhz tuningot tudtam adni a video memóriáknak, az elképzelt 550-600 helyett, amivel elérhetem a 10k pontot is 3dmark firestrikeban.
Na akkor jöjjenek a képek. Első helyen az MSI AfterBurner és GPU-z adatok láthatóak:
msi-gpu
A CPU-n is lehetett bőven tuningolni, így már alapból 3.6Ghz-en megy, 1.1v mellett:
cpuJöjjön msot az érdekes része, mert sok beálítás elvan rejtve alapból a laptopok BIOS-ban, hogy ne tudjunk olyan könnyen overclockolni és ne tegyék tönkre a laptopjukat az emberek. Ezeket a rejtett beállításokat ellehet érni a BIOS fájl módosításával és a BIOS chip újra flashelésével. Hogy lássátok miről van szó belinkelek ide pár képet a jelenelgi unlocked BIOS-ról, ahol rengeteg beállítás vált elérhető ami alapból nem látható.
És itt lehet látni hogy a hozzáférési szintem Admisitrator:
kép6És ebben az youtuben talált videóban láthatjátok hogy nézett ki előtte a BIOS-om:
videoA bios kinyitására azért van szükség, hogy aztán Intel Extreme Tuning Utilityben tudjuk változtatni kellően a feszt,órajelet és szorzót.
Ezek mellett elsőként a VBIOS-t módosítottam 125TDP-ről 135 TDP-re, mivel a kellő hűtés elbírta ezt az emelést bőven. A VBIOS módosításnál az órajelet állítottam 1038mhz-ről 1203 Mhz-re ami tovább tuningolható MSI AfterBurnerrel. De ez az alap mostantól ami a VGA biosában szerepel. Feloldottam a MHZ és a feszültség korlátot is, így kilehetett ptóbálni hol a határ.
Hűtésként egy ebay-ről rendelt kínai 5 ventis hűtőpadot használok, plussz MX4 hűtőpasztát, amit a későbbiekben érdemes lecserélni folyékony fémra a gap padot pedig grizli extremre.És akkro a sok szöveg után jöjjön a végeredmény.

9541 pont 3dMark FireStrike-ban:
3d mark firestrikeJövőhéten visszatérek, akkor már remélhetőleg meglesz az új gappad, és elérem a 10k határt. Ezekkel a beállításokkal is jobb vagyok már mint egy HP Omen GTX1060-al és Intel i7 7700hq-val, de van még szufla benne.

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Androidos tablet topic
- Crypto Trade
- Call of Duty 2
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Gaming notebook topik
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9800X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Core i7-10700 csere Intel Core i7-10700k - ra +KP
- I7 3770K és opciánilásan egy hozzá való top kategóriás Alpenföhn K2 hűtő eladó!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Samsung A17 mobiltelefon
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Annyit hozzá tennék a teljes sztorihoz, hogy nem ennyi a vége a stabil tuningnak, csak nem volt itthon gap padom a VRAM és hűtő közé így pasztát kellett tennem, ezért a VRAM-ok jobban melegednek és hamarabb elhasalnak. Így sajnos "csak" +450mhz tuningot tudtam adni a video memóriáknak, az elképzelt 550-600 helyett, amivel elérhetem a 10k pontot is 3dmark firestrikeban.