- A frissített, béta verziójú NVIDIA Apphoz készült az új GeForce driver
- Gondnokság alá helyeztetnék a Google Chrome böngészőt
- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
válasz
IO.sys #46143 üzenetére
Persze nem probléma.
Annyit hozzá tennék a teljes sztorihoz, hogy nem ennyi a vége a stabil tuningnak, csak nem volt itthon gap padom a VRAM és hűtő közé így pasztát kellett tennem, ezért a VRAM-ok jobban melegednek és hamarabb elhasalnak. Így sajnos "csak" +450mhz tuningot tudtam adni a video memóriáknak, az elképzelt 550-600 helyett, amivel elérhetem a 10k pontot is 3dmark firestrikeban.
Na akkor jöjjenek a képek. Első helyen az MSI AfterBurner és GPU-z adatok láthatóak:
msi-gpu
A CPU-n is lehetett bőven tuningolni, így már alapból 3.6Ghz-en megy, 1.1v mellett:
cpuJöjjön msot az érdekes része, mert sok beálítás elvan rejtve alapból a laptopok BIOS-ban, hogy ne tudjunk olyan könnyen overclockolni és ne tegyék tönkre a laptopjukat az emberek. Ezeket a rejtett beállításokat ellehet érni a BIOS fájl módosításával és a BIOS chip újra flashelésével. Hogy lássátok miről van szó belinkelek ide pár képet a jelenelgi unlocked BIOS-ról, ahol rengeteg beállítás vált elérhető ami alapból nem látható.
És itt lehet látni hogy a hozzáférési szintem Admisitrator:
kép6És ebben az youtuben talált videóban láthatjátok hogy nézett ki előtte a BIOS-om:
videoA bios kinyitására azért van szükség, hogy aztán Intel Extreme Tuning Utilityben tudjuk változtatni kellően a feszt,órajelet és szorzót.
Ezek mellett elsőként a VBIOS-t módosítottam 125TDP-ről 135 TDP-re, mivel a kellő hűtés elbírta ezt az emelést bőven. A VBIOS módosításnál az órajelet állítottam 1038mhz-ről 1203 Mhz-re ami tovább tuningolható MSI AfterBurnerrel. De ez az alap mostantól ami a VGA biosában szerepel. Feloldottam a MHZ és a feszültség korlátot is, így kilehetett ptóbálni hol a határ.
Hűtésként egy ebay-ről rendelt kínai 5 ventis hűtőpadot használok, plussz MX4 hűtőpasztát, amit a későbbiekben érdemes lecserélni folyékony fémra a gap padot pedig grizli extremre.És akkro a sok szöveg után jöjjön a végeredmény.
9541 pont 3dMark FireStrike-ban:
3d mark firestrikeJövőhéten visszatérek, akkor már remélhetőleg meglesz az új gappad, és elérem a 10k határt. Ezekkel a beállításokkal is jobb vagyok már mint egy HP Omen GTX1060-al és Intel i7 7700hq-val, de van még szufla benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Drón topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest