- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
milchiboy
csendes tag
Átnézted a linkeket? Úgy emlékszem, van köztük pár jól használható is.
1, Legelőször ellenőrizd a RAM-stabilitást (standard beállítás, és pl. 6-6-6-18, B(vagyis 333 BCLK)*2.0, páran mondják, hogy a 2.4 B nem stabil ennél a lapnál. Nekem stabil volt, de az igaz, hogy egy-egy Hz is minden vagy semmi lehet. RAM-on, és a beállításokon sok múlik, de nekem a B vált be legjobban, esetleg D, legritkábban A, C-t meg hagyjuk...
Nálam stabilabb volt a rendszer alacsonyabb, normál, vagy csak épphogy megemelt NB-feszek mellett. Boot előtt legalább 1-2 perc memtest sok időt megspórol.2, Ha megtaláltad az első instabil emelt FSB-t, akkor szerintem még ne kezdd el emelni a VID-et (tudom, hogy mindenki ezzel kezdi), hanem próbáld meg előbb a CPU terminationt kicsit lejjebb/feljebb tenni. Ha esetleg ezzel nagyob stabilitást érsz el, akkor nyersz még hő- és VID-tartalékot. Láthatod, hogy a CPU termination emelése emeli az MCH-reference és CPU-reference értékeket is (húzza magával). Eleinte ez okés, de eljön majd egy pont, amikor a stabilitás már nem az emeléssel arányos, hanem szúrópróbaszerűen lesz stabil alacsony, vagy magas feszen.
Még valami: Néha "ugrani" kellhet, vagyis lehet, hogy sehogy se akar stabil lenni egy adott BCLK-n, de lehet, hogy átugorva a vészes tartományt, és rádobva pl. 10-15 Hz-et, könnyebb elérni a stabilitást. Ennek van ésszerű magyarázata, és ha megvan a link, akkor leküldöm, de a CPU Termination, MCH- és CPU reference voltage-okkal van összefüggésben.
3, CPU Pll - Ezt akkor emeld, amikor hazaérsz, és a tegnap esti totál masszív OC-t mellett csak kb. 3x-a indul a gép. Szóval a hidegindításhoz nagyon jó segítség (tűzrakás a Lada alatt a tajgán), én más hasznát nem találtam
Most a kezdetekhez ennyi jutott eszembe. BIOSszal mire jutottál?
Vége a regénynek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest