Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• milchiboy

csendes tag

válasz nyozo #43328 üzenetére

Átnézted a linkeket? Úgy emlékszem, van köztük pár jól használható is.

1, Legelőször ellenőrizd a RAM-stabilitást (standard beállítás, és pl. 6-6-6-18, B(vagyis 333 BCLK)*2.0, páran mondják, hogy a 2.4 B nem stabil ennél a lapnál. Nekem stabil volt, de az igaz, hogy egy-egy Hz is minden vagy semmi lehet. RAM-on, és a beállításokon sok múlik, de nekem a B vált be legjobban, esetleg D, legritkábban A, C-t meg hagyjuk...
    Nálam stabilabb volt a rendszer alacsonyabb, normál, vagy csak épphogy megemelt NB-feszek mellett. Boot előtt legalább 1-2 perc memtest sok időt megspórol.

2, Ha megtaláltad az első instabil emelt FSB-t, akkor szerintem még ne kezdd el emelni a VID-et (tudom, hogy mindenki ezzel kezdi), hanem próbáld meg előbb a CPU terminationt kicsit lejjebb/feljebb tenni. Ha esetleg ezzel nagyob stabilitást érsz el, akkor nyersz még hő- és VID-tartalékot. Láthatod, hogy a CPU termination emelése emeli az MCH-reference és CPU-reference értékeket is (húzza magával). Eleinte ez okés, de eljön majd egy pont, amikor a stabilitás már nem az emeléssel arányos, hanem szúrópróbaszerűen lesz stabil alacsony, vagy magas feszen.

Még valami: Néha "ugrani" kellhet, vagyis lehet, hogy sehogy se akar stabil lenni egy adott BCLK-n, de lehet, hogy átugorva a vészes tartományt, és rádobva pl. 10-15 Hz-et, könnyebb elérni a stabilitást. Ennek van ésszerű magyarázata, és ha megvan a link, akkor leküldöm, de a CPU Termination, MCH- és CPU reference voltage-okkal van összefüggésben.

3, CPU Pll - Ezt akkor emeld, amikor hazaérsz, és a tegnap esti totál masszív OC-t mellett csak kb. 3x-a indul a gép. Szóval a hidegindításhoz nagyon jó segítség (tűzrakás a Lada alatt a tajgán), én más hasznát nem találtam

Most a kezdetekhez ennyi jutott eszembe. BIOSszal mire jutottál?

Vége a regénynek. :))

Új hozzászólás Aktív témák