Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
joker1220 #36823 üzenetére
Nah, kezdem az elején... Mint megtudtam, az AMD fergeteges újítása ez a LLC, ami a terheléstől függően változtatja a feszkót. Ezzel alá is vágtak a tuningnak, a fogyasztást viszont csökkentették, így beférnek adott TDP-be a kockáik. Ezért is lehet, h AM2+ deszkán jobban ment a tuning, most egyszerűen nem akar beállni.
Az alap probléma, hogy a C'n'Q-t manuális feszültségen kikapcsolja. Másik gond, hogy terhelés alatt tartja a beállítottat, majd drop van...
CPU-m sem a legjobb darab, magfeloldás sem ment munkatársamnak sem, szal. lehet, h tényleg ennyit bír
Akkor a BIOS tuning beállításaim:
AI OC tuner: jelenleg AUTO, de volt manuálon is
OC tuner: Cancel
CPU ratio: 17
Mem freq: 1600 (auto módban nem ezt állítja be)
CP/NB freq: 2200 (auto módban 2000, volt 2400-on is, de levettem, hátha ezért borul néha)
HT link: auto (auto 2000, manuálba raktam feljebb is, de ahogy olvastam nincs értelme)
CPU spread: auto (disablednél is volt drop)
PCIe spread: auto
EPU power saving: disabled
DRAM timing és driving: auto, jól állítja be ahogy néztemCPU LLC: volt már mindenen (auto, enabled, disabled)
CPU/NB LLC: dettó
CPU Offset sign: +
CPU offset voltage: auto jelenleg, így 1,440 V Kézzel állítgattam, elég rakás f@s az offset mode, mert nem annyit léptet, amennyit ír...
NB offset sign: +
NB offset voltage: auto jelenleg
DRAM voltage: 1,65 V ennyi kell neki
többi auto-n van, amennyire látom gyári feszen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Tab S9 FE 5G 128GB Csak kipróbált! Jótállás: 2026.11.17.-ig
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest